in

VITALIS CONSULTING : „Învăţăm din criză şi ne adaptam la ea”

Pandemia are deja un impact negativ asupra economiei globale, iar efectele se vor amplifica in urmatoarea perioada, punând foarte mare presiune şi asupra pieţei imobiliare. Însă, jucătorii din piaţa găsesc cele mai bune soluţii pentru continuarea activităţii.

Printre aceştia este Florin Popa, administrator si CEO, Vitalis Consulting care ne spune: „Situaţia cu care ne confruntăm în momentul de faţă este într-adevar fără precedent, insa Vitalis Consulting este pregatită să-i facă faţă. Încă de la începutul intensificării la nivel global a pandemiei generate de noul coronavirus şi aparitia primelor cazuri diagnosticate în România, echipa de management a companiei a realizat un plan de acţiune şi a decis implementarea unor măsuri clare de prevenţie şi protectie atat pentru colegi si parteneri, cat si pentru buna desfasurare a activitatii noastre profesionale in situatia de criza epidemiologica. Astfel, pe langa dezinfectarea spatiilor de lucru si dotarea santierelor pe care le coordonam cu echipamente de protectie specifice, conform recomandarilor autoritatilor si specialistilor din domeniul sanatatii, am decis sa directionam activitatea profesionala spre mediul online. Astfel, majoritatea colegilor isi desfasoara activitatea din siguranta propriei case, avand la dispozitie un intreg sistem de comunicare de ultima generatie. Incercam sa limitam pe cat posibil intalnirile si contactul direct, pentru a preveni contaminarea si si solicitam si din partea colaboratorilor si clientilor aceleasi masuri”.

Domnul Popa spune de asemenea că la nivel managerial, compania Vitalis Consulting a realizat analize de risc, creându-şi scenarii pregatite pentru urmatoarea perioadă, deşi aveau aşteptări mari în ceea ce priveşte evolutia sectorului imobiliar.

“Prin urmare, ne putem astepta, poate, la stagnari ale pietei sau mici scaderi pe termen scurt si mediu, dar ramanem optimisti in perspectiva potentialului rapid de redresare. Bineinteles, evolutia va fi direct influentata de mai multi factori, precum durata crizei epidemiologice, masurile ce vor fi luate la nivel guvernamental si institutional si actiunile individuale ale companiilor din Romania. Din aceste motive, acum este mult prea devreme sa facem previziuni concrete cu privire la impactul situatiei curente asupra economiei nationale la nivel general si, implicit, asupra sectorului constructiilor. Este clar faptul ca masurile care se vor lua in urmatoarea perioada la nivel guvernamental vor influenta in mod direct si sigur traiectoria pe care o va urma economia romaneasca, in urmatoarele luni sau poate chiar ani. Insa datorita faptului ca domeniul legislativ si guvernamental nu face parte din expertiza noastra, preferam sa nu comentam. Consider ca este foarte important modul in care ne pozitionam fata de situatia cu care ne confruntam. In aceeasi masura este vitala si comunicarea”.

Managerul companiei Vitalis este încrezător că vor putea face faţă situaţiei actuale, având în vedere că în 2008 când a venit criza economică, Vitalis era pe piaţă de 2 ani şi nu avea resursele si cunostintele de astazi. “Am reusit atunci nu doar sa supravietuim, ci sa fim invingatori, prin masuri coerente si sistemice. Acum, avem potentialul, resursele si know-how-ul pentru a depasi cu bine orice ni se va ivi in cale in urmatoarele saptamani si luni. Incercam sa ne concentram toate eforturile spre mentinerea pe cat posibil a termenelor de livrare, astfel incat proiectele pe care le coordonam sa nu sufere amanari sau intarzieri prea mari. Continuam sa ne facem treaba la fel de bine ca si pana acum, sa invatam cat mai mult din aceasta noua experienta si sa ne adaptam. .”.