in

Constructorul austriac PORR: Nu se închide activitatea în şantiere momentan

Constructorul austriac PORR, al treilea constructor de pe piaţa locală după cifra de afaceri, care lu­crează la mai multe proiecte pu­blice în România, anunta continuarea lucrarilor pe şantiere, adaptând însă programul la noile condiţii impuse pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

„Nu se închide activitatea momentan în şantiere, se iau măsuri de prevenire atât prin conştientizarea personalului, cât şi prin adaptarea programului de lucru, (optând pentru – n. red.) munca de acasă, acolo unde este posibil. Se fac instruiri în spaţii deschise, pentru a se evita contactul apropiat şi un volum limitat şi stagnant de aer, punem la dispoziţie dezinfectanţi hidroalcoolici şi se fac inspecţii permanente în şantier”, spun reprezentanţii PORR Construct în România.

Austriecii lucrează în România în pro­porţie de 99% la proiecte publice – infrastructură. Lucrările private repre­zinta doar o mică parte din porto­foliul companiei.
„Am redus la maximum şedinţele din şantiere şi am afişat în locuri vizibile măsurile recomandate de către cadrele medicale de specialitate privind igiena/ conduita în cazul Covid-19. De asemenea, am stopat deplasările în interes de serviciu cu avion/ tren/ autocar, atât ale colegilor de la birou, cât şi ale muncitorilor PORR din şantiere”, mai spun reprezentanţii companiei.

Cele mai mari proiecte pu­blice la care lucrează PORR în acest mo­ment sunt lotul 1 al autostrăzii Sibiu – Piteşti, un proiect în valoare de 130 de milioane de euro şi reabilitarea unor piste din cadrul aero­por­tului Otopeni, proiect de 30 de milioane de euro.

Pe segmentul proiectelor private, PORR a încheiat construcţia birourilor Orhideea Towers de la Grozăveşti, dez­voltate de austriecii de la CA Immo, dar şi a ansamblului Bucharest Business Gar­den, dezvoltat de Vastint. Pe rezi­den­­ţial, momentan PORR Cons­­truct lucrează la pro­iectul Vox Vertical Village din Timişoara, dezvoltat de Werk Property Grou­p, o co­m­panie con­trolată de omul de afaceri Vir­gil Tor­­norea­nu şi de in­ves­titorul turc Ruhat Kema­loglu.