in

Cec Bank suspenda o luna plata ratelor la toate creditele persoanelor fizice. Banca Transilvania a anuntat amanari doar la cardurile de credit

CEC Bank este prima bancă din România care anunța suspendarea plății ratelor la toate creditele, timp de o lună, pentru toți clienții persoane fizice.

Amânarea la plată va fi acordată, în contextul epidemiei de coronavirus, atât pentru credite de nevoi personale, cât și pentru credite imobiliare / ipotecare și pentru carduri de credit.

De suspendare vor putea beneficia toți clienții băncii de stat, în condițiile în care CEC Bank are o proporție a clientelei digitalizate mult mai mică decât în cazul altor bănci. Banca dorește să sprijine astfel clienții care vor avea dificultăți de deplasare în agențiile băncii în perioada epidemiei coronavirus. Facilitatea va fi acordată nu doar clienților aflați în carantină sau izolați la domiciliu, ci tuturor clienților persoane fizice, pentru a evita deplasări în comunitate în perioada în care autoritățile recomandă românilor să stea cât mai mult în casă.
Pentru unii clienți, și Banca Transilvania a anunțat extinderea perioadei de grație pana în luna mai, dar numai în cazul cardurilor de credit, sumele de restituit obligatoriu lunar fiind mult mai mici decât încazul creditelor ipotecare și de nevoi personale. Pentru clienții persoane juridice care întâmpină dificultăți în acesată perioadă, CEC Bank va discuta soluții individual cu fiecare firmă în parte.