in

C&W Echinox estimează o creștere cu 15% a volumului de evaluări imobiliare în 2020

Departamentul de evaluari al firmei de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield Echinox a evaluat in 2019 proprietati cu o valoare cumulata de 4,2 miliarde de euro, iar pentru acest an estimeaza o crestere a volumului evaluarilor de 15%.
 “Din perspectiva evaluarilor, 2019 a fost un alt an cu cresteri semnificative in ceea ce priveste piata imobiliara. Am sesizat o crestere in special pe segmentul spatiilor logistice si industriale, unde s-a consemnat si cea mai importanta compresie a yield-urilor. Piata de retail a continuat sa beneficieze de cresterea consumului populatiei, mentinandu-se astfel la rate de capitalizare inferioare cladirilor de birouri si pastrandu-si potentialul de crestere a chiriilor”, a declarat Bogdan Sergentu, Head of Valuation & Consulting, Cushman & Wakefield Echinox:
Echipa de evaluari a Cushman & Wakefield Echinox este formata din opt membri cu o experienta medie de peste 16 ani in domeniu. Totodata, firma acopera sectorul evaluarilor la nivel national printr-o retea locala de 20 de colaboratori specializati in rapoarte pentru garantarea imprumuturilor acordate persoanelor fizice sau IMM-urilor.
Printre clientii reprezentativi ai departamentului de evaluari al companiei Cushman & Wakefield Echinox se numara o serie dintre cei mai mari investitori si dezvoltatori din piata imobiliara locala, precum Globalworth, Iulius Group, Lion’s Head Investments, NEPI Rockcastle, P3, Portland Trust, PPF Real Estate, Prime Kapital sau Sonae Sierra.