in

Cladiri de birouri cu pana la 20 etaje, in pregatire in zona Expozitiei

Doi oameni de afaceri români vor să construiască clădiri de birouri cu până 20 de etaje în zona de nord a Capitalei, mai exact pe bulevardul Expoziției. Investiția se află în fazele premergătoare obținerii PUZ-ului.
Proiectul ar urma sa cuprinda trei clădiri de birouri cu 11 și 20 etaje și o înălțime de 65 m pe un teren de aproximativ 4.000 mp.
Va fi dezvoltat prin firma FP One Office Development, controlată de omul de afaceri de naționalitate siriană, dar naturalizat cetățean român, Omar Akili, cu 90% dintre părțile sociale și de MDG Investment, controlată la rândul ei de soţul lui Domnica Mărgescu, fashion director la revista Elle, cu 10%, potrivit termene.ro.

Până la sfârșitul anului 2021, în zona Expoziţiei, noul pol imobiliar al Bucureştiului, s-ar putea livra aproximativ 156.000 spații de birouri de clasă A și aproximativ 1.500 locuințe noi, în cele patru proiecte care au primit deja autorizații de construire.

În zonă se construiesc și șapte proiecte rezidențiale mari, dintre care patru au autorizații de construire recent eliberate de autorităţi. Cele mai mari ansambluri (ca număr de apartamente și suprafață desfășurată) care au autorizații de construire și sunt în proces de vânzare și construcție sunt Luxuria Residence, cu un total de 630 apartamente al Impact și Parcului 20, cu 469 apartamente dezvoltat de Cordia.