in

Povestea unui milionar român: de la bere la real-estate

Cel mai mare producător de bere cu acționariat român, proprietarul Albrau Prod, Vasile Ciobanu (52 de ani) a decis să intre pe piața rezidențială din București cu un prim proiect amplasat în apropierea hotelului JW Marriott.

Proiectul este aflat în curs de autorizare si urmează să cuprindă circa 20 de apartamente ce vor fi construite intr-o cladire cu șase etaje. Terenul alocat acestui proiect va ocupa circa 700 de metri pătrați.

Antreprenorul nu este străin de piața imobiliară și cea hotelieră. A mai cumpărat in 2017 la licitație, cu 2,1 milioane de euro, și hotelul de trei stele Mirage din Snagov. Domnia sa a mai dezvoltat în 2010 un cartier rezidențial cu case la ieșirea din Onești către Cașin.

Totodata, deține și complexul Dobrun din Slănic Moldova, o fostă vilă de protocol a familiei Ceaușescu, care dispune acum de 41 de camere și este completată de un restaurant cu 120 de locuri, dar și centrul comercial Victoria Shopping Center din Onești.

Principala afacere din grupul antreprenorului rămâne producția de bere Albrau din Onești, cu afaceri de 7,5 milioane de euro. La fabrica lui Vasile Ciobanu se produc mărcile Albrau și Zimbru, dar și branduri proprii de bere pentru lanțurile de magazine Mega Image, Profi, Kaufland, Metro și Penny. Albrau Prod ocupă locul cinci în topul marilor producători de bere din România, după Ursus Breweries, Heineken, Bergenbier și United Breweries Bereprod (subsidiară a Carlsberg Breweries), dar este cel mai mare producător cu acționariat român.

Vasile Ciobanu a fost inclus mai mulți ani în topul Forbes 500 de miliardari.