in

Cine a cumparat complexul multifuncţional Oradea Plaza?

Complexul multifuncțional Oradea Plaza a fost preluat de catre grupul de firme cu capital autohton Lotus Center, cel mai mare proprietar de centre comerciale din Oradea. Tranzacția a fost consiliată de compania de consultanță imobiliară Colliers International.
Complexul a fost dat în funcțiune în 2010 de către investitorul internațional Portico Investments si include prima clădire de birouri de clasa A dezvoltată în centrul orașului Oradea.
Oradea Plaza este un proiect imobiliar mixt poziționat strategic în Centrul Civic al orașului, ce dispune de o suprafață închiriabilă de aproximativ 7.900 de metri pătrați distribuiți egal între birouri de clasa A și spații de retail, la care se adaugă 2.400 de metri pătrați de teren liber pentru dezvoltare viitoare.
Complexul are în prezent chiriași de retail din toate ariile, de la servicii bancare sau de telefonie, până la farmacii, cafenele, magazine de fashion și un loc de joacă pentru copii, printre care eMag, Carrefour, Staer, Sensiblu, Medlife, NN sau BRD.
Interesul pentru achiziția Oradea Plaza a fost semnificativ atât din partea investitorilor internaționali, cât și din partea investitorilor locali. “Oradea este un oraș cu o dezvoltare impresionantă în ultimii ani, care a atras sute de milioane de euro din fonduri europene și investiții private. Orașul are un potențial bun de dezvoltare economică și imobiliară”, spune Robert Miklo, Director Investment Services la Colliers International.