in

Actionarii AdePlast au hotarat vanzarea companiei către elveţienii de la Sika

Acţionarii Adeplast  au hotarat să vândă societatea către grupul elveţian Sika, un jucător global pe piaţa materialelor chimice pentru construcţii. Această tranzacţie respecta dorinţa regretatului Marcel Bărbuț, fondatorul Adeplast, care a transformat societatea în cel mai important producător de termoizolaţii din România şi într-un jucător regional în Europa de Sud-Est. Tranzacţia are ca si conditie autorizarea autorităţii de concurenţă.

Sika este o societate de materiale chimice specializate, cu o poziţie importantă pe piaţa, avand filiale în 101 ţări din întreaga lume şi deţinand peste 300 de unităţi de producţie.

Gazduind peste 24.000 de angajaţi, Sika previzionează o cifră de afaceri ce va depăşi  8 miliarde de franci elveţieni în anul fiscal 2019.

„Adeplast reprezintă munca de o viaţă a tatălui nostru, Marcel Bărbuț şi este o poveste minunată de succes a unui român. Sperăm că Sika va continua această poveste şi va duce societatea pe culmi şi mai înalte, ca parte a unuia dintre cele mai importante grupuri din această industrie la nivel european, în timp ce noi ne pregătim să ne urmăm propriul drum”, a declarat Alexander Bărbuț, reprezentantul acţionarilor Adeplast.
Adeplast isi are sediul în Ploieşti si operează patru fabrici moderne în Oradea, Ploieşti, Roman şi Isalniţa, care asigură acoperire naţională, având potenţialul de a deservi şi ţările învecinate. Avand 470 de angajaţi, Adeplast a ajuns la cifra de afaceri de 474 milioane de lei în anul 2018.

Sursa foto: Cursdeguvernare.ro