in

Speedwell vinde terenuri, dar are in plan dezvoltarea altor proiecte rezidentiale

Dezvoltatorul din Belgia Speedwell, care se afla in plina dezvoltare cu proiectul mixt Record Park din Cluj-Napoca avand 236 de apartamente, 12.000 de metri pătrați de birouri și mici spații de retail și proiectul office Unirii View, a depus documentele necesare pentru obtinerea PUZ-ului clădirii de birouri Miro de 25.000 mp, din Băneasa, în care se preconizeaza o investitie de 35 de milioane de euro. Compania a hotarat sa vanda terenurile din Galaţi şi Râmnicu Vâlcea şi face licitaţie internaţională pentru birourile din Record Park Cluj-Napoca.

Recent, Speedwell a achizitionat de la NCH, coordonat de Siminel Andrei, fosta fabrică de pălării Paltim din centrul Timișoarei, unde urmeaza a fi dezvoltat un proiect rezidential de 275 de apartamente și 15.000 de metri pătrați de birouri, plus câteva spații destinate pentru magazine, al căror cost de dezvoltare e estimat la 45 milioane de euro.

În București, aproape de Băneasa Shopping City, Speedwell poseda două terenuri pentru care așteaptă PUZ-ul, și anume  pentru proiectul de birouri Miro și pentru un ansamblu rezidențial cu circa 800 de apartamente cu o investiție care se ridica la 100 milioane de euro.

„Sperăm să obținem PUZ-urile pentru proiectul de birouri și cel rezidențial de pe strada Jandarmeriei până la sfârșitul anului. Pentru birourile din Record Park vom lansa o licitaţie internaţională”, a declarat Didier Balcaen, directorul companiei.

Sursa foto: Economica.net