in

Dragoș Bîlteanu se extinde pe plan imobiliar. Pregătește un nou cartier rezidential lângă mall Băneasa și analizează achiziția terenului fabricii Alumil din Rahova

Antreprenorul Dragoș Bîlteanu, fostul președinte al SIF Banat Crișana, pregătește documentele necesare pentru dezvoltarea unui ansamblu rezidențial în apropiere de Băneasa Shopping City din București și așteaptă obținerea aprobarilor urbanistice pentru terenul fabricii Alumil din Rahova cu scopul de a cumpăra și dezvolta un proiect imobiliar grandios în loc.

In ciuda faptului ca parcursul său profesional este legat, în principal, de piața de capital, Dragoș Bîlteanu nu este străin de investițiile imobiliare fiind unul dintre vechii parteneri de afaceri ai lui Ioannis Papalekas, alături de care a participat la cumpararea și construirea proiectului Upground Estates din Pipera și a Tower Center International din centrul Capitalei.

La începutul acestui an, Bîlteanu a obținut un drept de superficie asupra unui teren de aproximativ 22.000 de metri pătrați care a aparținut fabricii Alumil din cartierul Rahova. Terenul este format din două loturi si a fost tranzacționat anul trecut cu 4 milioane de euro, cumpărător fiind firma Finrom BDC. Acesta este situat lângă un viitor magazin Lidl, care se construiește în locul morii Vel Pitar și lângă Vulcan Value Centre.

„Momentan nu intenționăm să facem nimic acolo, doar să obținem Planul Urbanistic Zonal. Zona permite mai multe tipuri de construcții. Studiem variantele, iar după obținerea planului avem opțiunea de achiziție a terenului. O să ne decidem în următoarele 7-8 luni“, a declarat Liviu Ioneanu, co-CEO al H4L Development.

Documentele intocmite pentru acest proiect presupun realizarea unui ansamblu cu locuințe colective, servicii, comerț și birouri cu o suprafață desfășurată de peste 100.000 de metri pătrați. Cele zece blocuri cu 11 și 12 etaje propuse pot găzui peste 1.000 de apartamente.
Sursa foto: Profit.ro