in

Administratorul averii lui Dinu Patriciu vinde cladirea de birouri Banu Antonache, printre cele mai valoroase din portofoliu

Compania Adval Asset Management, administratorul averii lui Dinu Patriciu, se afla în etapa finală de vânzare a clădirii de birouri Banu Antonache, situata in cartierul Floreasca, către un investitor arab, contra unei sume de circa 10 milioane de euro.

Imobilul este localizat pe strada Banu Antonache și a fost construit de firma Coltex Construct în anul 2006. În decembrie 2005, înainte de a fi finalizata construcția, fondul englez de investiții Fabian a achizitionat clădirea de birouri, care are o suprafață de circa 4.500 de metri pătrați, la un preț de 12,3 milioane de euro, fiind prima sa achiziție în România. Proprietatea s-a adaugat averii omului de afaceri Dinu Patricuiu în decembrie 2008, când acesta a achizitionat toate proprietățile Fabian.

Clădirea are cinci etaje și două niveluri de parcări subterane si cuprinde chiriași precum Opel, Cushman & Wakefield Echinox și BNP Paribas. Tranzacționarea definitiva a clădirii este asteptata pentru sfarsitul acestui an.

Adval Asset Management, actualul administrator al averii lui Patriciu, apartine lui David Hayward, fost bancher în cadrul Morgan Stanley și consilier în afaceri imobiliare al lui Dinu Patriciu. Adval a refinanțat clădirea de birouri la finalul anului 2016, obtinand un credit de 6,7 milioane de euro de la Banca Transilvania, și a scos proprietatea la vânzare.

Sursa: Profit.ro