in

Afaceristul Marian Albu demolează fabrica de cauciuc Pamid din București și scoate la vanzare terenul pentru un ansamblu rezidențial

Afaceristul Marian Albu, fost președinte al Casei Județene de Asigurări de Sănătate din Vaslui, a primit autorizatie pentru a demola magaziile și depozitele apartinand fostei fabrici de cauciuc Pamid din București, achizitionata în 2006. Acesta intentioneaza sa vanda terenul in scopul ridicarii unui ansamblu rezidential cu 180 de apartamente.

Fosta fabrică de cauciuc a primit autorizația de demolare pentru cele șase corpuri de clădiri rămase. Pentru terenul de aproximativ 4.500 mp, a fost obtinut PUZ-ul necesar pentru constructia unui ansamblu rezidential cu 180 de apartamente, cu spatii comerciale la parter si mezanin, dar si 41 de locuri de parcare supraterane si 200 subterane.

Terenul impreuna cu proiectul aprobat este dat spre vanzare pentru suma de 3,3 milioane de euro, potrivit lui Dumitru Tomescu, directorul general al firmei Paloda din Vaslui, prin care Marian Albu controlează Pamid. Terenul este situat aproape de complexul comercial Cora Pantelimon.
Proiectul aprobat de primărie permite un coeficient de utilizare al terenului de 3,2, un procent de ocupare al terenului de 50% și o înălțime maximă de 40 de metri, semnificand 11 etaje.

Fabrica a fost demolata din cauza faptului ca in anul 2006 a intrat in lichidare fortata.

Sursa: Profit.ro