in

Tranzacții de peste 100 milioane de euro asteptate în ultimele luni ale anului 2019

Potrivit lui Gijs Klomp, head of investment properties al consultantului imobiliar CBRE, doar două tranzacții imobiliare aflate în diverse stadii de negociere pe piața românească depășesc 100 de milioane de euro. Vorbim despre patru clădiri de birouri scoase la vânzare de NEPi Rockcastle și negociate cu AFI Europe, care se ridica la valoarea de 309 milioane euro și, posibil, Hermes Business Campus, dezvoltat de Atenor, evaluat la aproximativ 150 de milioane euro.

NEPI Rockcastle a scos la vânzare proiectele de birouri, printre care deja vândută este clădirea The Office din Cluj-Napoca, către Dedeman cu 120 de milioane de euro.

NEPI Rockcastle a mai scos la vânzare clădirile de birouri Floreasca Business Park (36.300 mp), City Business Centre Timișoara (47.800 mp), The Lakeview București (25.600 mp) și Victoriei Offices (7.800 mp).

NEPI Rockcastle a semnat in iulie o scrisoare de intenție, neavand caracter obligatoriu, cu AFI Europe. Privitor la scrisoarea de intenție, compania a acordat AFI Europe exclusivitate în ceea ce privește efectuarea unui exercițiu de due diligence pentru patru clădiri de birouri de clasa A, cu o valoare de 309,2 milioane euro in data de 31 decembrie 2018.

Atenor, de cealalta parte, obține venituri din chirii de aproximativ 10 milioane de euro pe an de pe urma Hermes Business Campus, situat in Pipera, închiriat aproape în totalitate și evaluat la circa 150 de milioane de euro.

Americanii de la Morgan Stanley si-au exprimat la inceputul anului interesul de a cumpara acest proiect.

Compania a initiat în 2017 și proiectul de birouri Dacia One, cu o suprafata de 15.800 mp, preînchiriat în totalitate de ING Bank, și așteaptă obținerea tuturor aprobărilor trimestrul viitor. Clădirea din centrul istoric urmeaza a fi finalizata la sfârșitul anului 2020.