in ,

Evenimentele Alukönigstahl Echoes & Up au atras atenția arhitecților și fațadierilor din Cluj și București

Cele două evenimente desfășurate sub titulatura Echoes & UP, la Cluj și București, au reunit numeroși arhitecți, fațadieri și project manageri, interesați de soluțiile efective, practice pentru realizarea dezideratelor din Green Deal-ul european.

Acestea au primit titulatura prin asocierea cuvintelor Echoes – pentru că s-au dorit ecouri ale expoziție BAU 2023 și UP – pentru că au fost prezentate o serie de concepte și măsuri privind dezvoltarea construcțiilor într-o direcție sustenabilă, prin reducerea amprentei de carbon.

Evenimentele au avut ca temă principală decarbonizarea construcțiilor, temă abordată din două puncte de vedere: al constructorului și al furnizorului de soluții. Concluzia a fost că, este posibil, cu metode precise, efort colectiv și cu implicare să atingem în viitor dezideratele decarbonizării construcțiilor.

Invitatul Marius Șoflete a fost prezentat, în fața celor prezenți, drept un cunoscut inginer constructor, proiectant specializat de case pasive, dulgher de ocazie și creator de conținut online. Un profesionist căruia îi plac cifrele, diagramele și formulele, dar la fel de mult îi place lemnul și construcțiile sustenabile. În prezentarea sa, a subliniat legătura între acțiunile necesare pentru atingerea standardului de construcție NZEB și controlul emisiilor de cabon. Pe scurt, cei patru pași sunt: termoizolarea casei, alegerea ferestrelor și montajul lor corect, utilizarea unor instalații care economisesc energie și instalarea unor sisteme producătoare de energie.

Compania Alukönigstahl, ca furnizor de soluții și sisteme arhitecturale, își însoțește partenerii pe drumul către un viitor neutru din punct de vedere al emisiilor de CO₂. Cu Schüco Carbon Control vine în ajutorul arhitecților, constructorilor, operatorilor și investitorilor pentru a îndeplini cerințele legale din ce în ce mai mari și cerințele de sustenabilitate cerute de clienți, pentru a găsi soluții competitive, adaptate cu precizie și pentru licitațiile din ce în ce mai complexe!

Schüco Carbon Control face controlabilă decarbonizarea anvelopei clădirii. Principiul modular permite reducerea la minimum a emisiilor de CO₂ în funcție de obiect în toate fazele de construcție – planificare, construcție, exploatare și reciclare. Cu gama extrem de largă de soluții de la Schüco, care combină produsele și serviciile de reducere a emisiilor de CO₂, cei implicați în procesul de construcție primesc în mod activ un sprijin, de-a lungul întregului ciclu de viață al unei clădiri, în respectarea cerințelor reglementărilor în materie de construcții în cadrul politicii climatice.