in ,

Ca parte a proiectului său de regenerare urbană din Marea Britanie, Cordia a finalizat renovarea clădirii care găzduiește sediul său local

Principalul dezvoltator rezidențial din Ungaria a atins o nouă bornă importantă în Marea Britanie, odată cu finalizarea renovării clădirii comerciale de patrimoniu The Bank, situată în Jewellery Quarter din Birmingham.

The Bank este un proiect important în cadrul proiectului de regenerare urbană a zonei Great Hampton Street, desfășurat de filiala locală Cordia Blackswan. Dezvoltatorul a restaurat fosta clădire emblematică a Lloyds TSB Bank, oferind șapte spații comerciale de înaltă calitate pentru utilizări mixte, inclusiv birouri și magazine. The Bank se află lângă proiectul rezidențial local al Cordia, The Gothic, a cărui primă fază a fost livrată în toamna anului trecut.

Sursa: Cordia Blackswan

Cordia Blackswan și-a mutat recent sediul central în The Bank, în timp ce unul dintre noii chiriași ai clădirii este Garvey Demolition, care a lucrat îndeaproape cu filiala locală a Cordia la o serie de proiecte, printre care se numără curățarea terenului vecin, pe care este în curs de dezvoltare proiectul The Lamp Works, cu 148 de unități locative contemporane și în cadrul căruia au fost reutilizate 97% din bunurile demolate.

Punând sustenabilitatea în prim-planul proiectării, Cordia Blackswan a îmbunătățit ratingul de performanță energetică al The Bank de la D la B. Toate acestea în timp ce a păstrat și reparat o mare parte din caracteristicile originale ale clădirii, pe care le-a readus la starea și calitatea existente înainte de lucrările de reconfigurare din anii ’80, inclusiv fațada din teracotă și ferestrele de mari dimensiuni, care conțin motive gotice, renascentiste și un fronton olandez.

András Kárpáti, director executiv adjunct la Cordia Blackswan, a declarat: „Finalizarea proiectului The Bank înseamnă începutul ofertei comerciale a Cordia Blackswan și consolidează viziunea noastră generală pentru Great Hampton Street. Fiecare spațiu din The Bank a fost finisat la cel mai înalt standard, cu caracteristici autentice restaurate peste tot, ceea face ca această clădire să fie un loc de muncă unic”.

Cordia Blackswan are în prezent 11 proiecte active în West Midlands, Marea Britanie, dintre care nouă sunt situate în zona Great Hampton Street. Regenerarea urbană se află în prim-planul misiunii Grupului Cordia, cu multe proiecte de mare anvergură livrate sau în curs de realizare, inclusiv cel mai mare proiect de regenerare a centrului unui oraș din Europa Centrală, câștigător a numeroase premii, Corvin Quarter, situat în Budapesta și Marina City, care va fi lansat în curând și el în capitala Ungariei, pe un teren dezafectat de 10 hectare pe malul Dunării.


Despre Cordia Blackswan

Un  business ambițios de dezvoltare imobiliară cu sediul în Birmingham, Cordia Blackswan este o companie care creează spații ce caută să combine practicile de design inovatoare cu beneficiile dezvoltării imobiliare moderne pentru a crea clădiri și locuri unice în și în jurul orașului Birmingham și în zona West Midlands. Cordia Blackswan are în pregătire peste 1.800 de locuințe, precum și o suprafață de peste 33.000 de metri pătrați de spații comerciale moderne în West Midlands și caută în mod activ noi locații în regiune.


Despre grupul Cordia

Cordia este unul dintre cele mai mari grupuri de dezvoltare rezidențială și investiții corporative din regiunea Europei Centrale și de Est, cu un brand puternic și bine cunoscut, prezent pe segmentele mediu și mediu superior ale piețelor din Ungaria, Polonia, România și desfășoară proiecte pilot în Spania.

Grupul Cordia are o experiență de peste 20 de ani și a câștigat multiple premii internaționale, printre care: „ULI Global Awards for Excellence”, „Best Mixed-Use Project in Europe” International Property Awards, Bloomberg TV, The New York Times, „Best Purpose Built Project Worldwide”, acordat de Federația Internațională pentru Real Estate (FIABCI).


Comunicat de presă