in

Cinci greșeli de evitat în investițiile imobiliare

Autor: THE Concept


Mai sunt câteva zile până la finalul de an, așadar am pregătit cele mai comune 5 greșeli de evitat atunci când vrei să investești în imobiliare.

1.Să faci apartamentul / casa ca pentru tine.

Cei mai mulți oameni aflați la primele investiții în imobiliare vor pune mobilă și vor aduce îmbunătățiri locuințelor cumpărate, făcându-le “ca pentru ei”. “L-am făcut că pentru mine” este un motiv de laudă printre micii investitori, ajungând să investească în plus, pe lângă achiziția în sine, sume impresionante.

Greșit! Aceste sume se vor aduna la investiția totală, dar chiria, în schimb, nu va fi cu mult influențată. Per total, randamentul investiției în schimb îți va scădea.

2.Să pui mobilă care se deteriorează ușor.

Ce arată bine, nu este neapărat și durabil. Desigur, vei avea din nou motive de laudă către prietenii tăi, dar pe termen lung vei avea de pierdut. De ce? Un chiriaș, oricât de educat, nu va avea aceeași grijă față de mobila respectivă decât ai avea tu. Și nu este rea-voință, ci pur și simplu, nu este pe radarul lui, nefiind proprietarul locuinței. Ajută-l și alege o mobilă durabilă, care să reziste peste ani, la mai multe runde de chiriași.

3.Să crezi că orice se închiriază.

Nu se închiriază chiar orice, așa că fii atent la facilitățile și oportunitățile zonei, prezente și potențiale, dacă se mulează pe ce ar cere sau ar avea nevoie un chiriaș. Altfel riști să stai multe luni cu proprietățile neînchiriate sau chiar să trebuiască să scazi chiria.

4.Să vrei să faci singur tot.

Din păcate, în această zonă a lumii, cultura plății pentru servicii nu este adânc înrădăcinată și mulți oameni preferă să rezolve singuri decât să apeleze la experți. De ce? Pentru că experții costă. Româneasca “Am eu un băiat” e omniprezentă, înlocuind varianta profesionistă “Lucrez cu o echipă de experți”.

Dacă alegi să faci singur tot sau cu oameni nepregătiți, te vei trezi cel mai probabil cu probleme pe care nu le dorești (de exemplu: nu îi merge centrala termică unui chiriaș care voia să își spele copilul, când tu ești o într-o întâlnire importantă).

5.Să nu ții cont de taxe.

Mulți le uită, dar îți iau o parte importantă din venituri dacă nu le acorzi atenție. Află care sunt impozitele pe veniturile din chirii și cât sunt taxele pe proprietate în zona ta, pe proprietăți rezidențiale sau nerezidențiale. Acestea au fost cele mai frecvente 5 greșeli pe care le fac micii investitori. Urmărește-ne că să fii cu un pas înaintea tuturor când vine vorba despre imobiliare și investiții smart.


https://www.linkedin.com/company/the-concept-real-estate-advisers/