in ,

SHoP Architects a anunțat finalizarea construcției la cel mai subțire zgârie-nori din lume și al doilea cel mai înalt din emisfera vestică

Recent a fost finalizată construcția la cel mai subțire zgârie-nori din lume și al doilea cel mai înalt din emisfera vestică (435 de metri). Situat în apropiere de Central Park – New York, turnul are câte un singur apartament pe etaj.

Situat pe ceea ce a ajuns să fie numit Billionaires’ Row din Midtown Manhattan, turnul proiectat de SHoP Architects are un raport înălțime/lățime de 24:1 și este considerat cel mai subțire zgârie-nori din lume. Turnul a fost anunțat în 2013, iar piatra de temelie a fost pusă cu un an mai târziu, în 2017 construcția fiind blocată din motive financiare. Potrivit SHoP, turnul a fost construit folosindu-se cel mai rezistent beton din lume.

Clădirea se îngustează până la marginea plată, la vârf. Fațadele sale de est și vest sunt îmbrăcate cu plăci de teracotă, cu accente de bronz, în timp ce pereții sub formă de cortină din sticlă sunt orientați spre Central Park la nord și Lower Manhattan la sud. Interioarele au fost executate de Studio Sofield.

De asemenea, în clădire se află o piscină de 25 de metri, precum și alte facilități de lux, inclusiv o sală de mese privată și un centru de fitness.