in ,

Au fost iniţiate demersurile necesare construirii ansamblului imobiliar pregătit de Raul Ciurtin și familia Dobra

Au fost iniţiate demersurile necesare  demolării fabricii din estul Bucureștiului în vederea construirii unui ansamblu imobiliar. Actele au fost înaintate primăriei în numele antreprenorilor Raul Ciurtin și Călin și Alina Dobra, cei care sunt vor construi ansamblul.

Energomontaj a decis să vândă terenul fabricii la un preț ce depășește 11 milioane de euro, printre interesați numărându-se antreprenorii Raul Ciurtin și Călin și Alina Dobra. Potențialii cumpărători, care dețin și fosta platformă Policolor – aflată la 4 kilometri distanță de noul teren vizat, și-au exprimat interesul de a construi pe acest amplasament un ansamblu imobiliar. Luna trecută, Energomontaj a obținut pentru firma familiilor Ciurtin și Dobra certificatul de urbanism necesar autorizației pentru desființare și organizării de șantier. Fabrica Energomontaj din București se întinde pe un teren de peste 6 hectare și este mărginită pe o latură de rezervoarele de păcură ale CET București Sud, cea mai mare centrală termoelectrică în cogenerare din România. Echipa Energomontaj a fost anunțată că urmează ca activitatea fabricii să fie mutată și că prețul de vânzare al proprietății a fost stabilit la circa 185-190 de euro/metru pătrat, au declarat, pentru Profit.ro, surse din cadrul companiei.

Raul Ciurtin, alături de soția sa Lorena Beatrice, au obținut în 2016 circa 31 milioane euro din vânzarea pachetului de 44,9% deținut la Albalact, firmă fondată de familia sa. Banii obținuți din vânzare au fost direcționați către investiții imobiliare, dintre care cea mai importantă a fost achiziția fostei platformei Policolor din estul Bucureștiului, la un preț de 22 milioane de euro, unde, alături de Florin Mariș și Alina Codruța Dobra și Călin Gabriel Dobra, Raul Ciurtin a început să construiască un mini-oraș cu mii de apartamente, birouri și spații comerciale. Acum, se pare că scenariul se repetă. La sfârșitul lunii martie, Raul Ciurtin și Florin Mariș au încasat 30 milioane de euro de la familia Andrea și Ferenc Korponay din Baia Mare pentru trei clădiri de birouri din Cluj-Napoca.

Energomontaj este deținută de asociația salariaților și rulează afaceri de peste 40 milioane de euro pe an. Compania are la vânzare mai multe active, printre care și clădirea de birouri de pe Calea Dorobanților în care își are sediul central, un teren cu depozite și magazii din zona Progresu, dar și terenuri și clădiri în localitățile Avrig și Oradea. Energomontaj a fost înființată în 1962 cu scopul de a monta centralele electrice care se construiau în România.