in

Bucureștiul a tranzacționat cu peste 50% mai multe unități rezidențiale decât Timiș, Brașov și Cluj la un loc

Comunicat de presă transmis

Vlad Musteață, CEO al North Bucharest Investments
Vlad Musteață, CEO al North Bucharest Investments
  • Conform datelor furnizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), în luna Mai 2024 s-au înregistrat 3.376 unități imobiliare vândute
  • Datele de vânzări subliniază interesul ridicat pentru locuințe noi și nevoia locuitorilor din Capitală pentru creșterea confortului și securizarea investiților
  • North Bucharest Investments a înregistrat o creștere de 150% a vânzărilor, cu 128 de tranzacții finalizate în Mai 2024, comparativ cu 51 de unități vândute în Mai 2023

Piața imobiliară din București continuă să fie o destinație atractivă pentru investiții, cu un interes crescut pentru locuințe noi și pentru proprietăți care oferă randamente ridicate din închiriere.

Vânzările de locuințe din luna Mai 2024 au fost apropiate de cele realizate în luna similară a anului trecut, demonstrează o stabilitate puternică în fața provocărilor economice actuale, dar și un apetit continu a sectorului imobiliar pentru investitori și cumpărători.

Conform datelor furnizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), în luna Mai 2024 s-au înregistrat 3.376 unități imobiliare vândute, în comparație cu 3.516 unități vândute în aceeași perioadă a anului trecut. 

Cifrele ANCPI arată că Bucureștiul are o piață matură, cu o cerere ridicată pentru investiții în real estate.

 „Ultima lună a fost una excelentă pentru piața imobiliară din București. Vânzările însemnate reflectă încrederea pe care o au cumpărătorii în potențialul de creștere a pieței și în randamentele bune aduse de investițiile de profil. Investiția într-un apartament sau casă, reprezintă un instrument puternic de securizare a banilor. North Bucharest Investments a înregistrat o creștere notabilă a vânzărilor, cu 128 de tranzacții finalizate în Mai 2024 , comparativ cu 51 de unități vândute în Mai 2023. Creșterea de 150% a vânzărilor noastre din ultima lună vine și ca urmare a creșterii portofoliului de proiecte, ceea ce asigură clienților noștri o ofertă generoasă de produse imobiliare de top. Alegem parteneri cu istoric bun în piață, care beneficiază de infrastructura dezvoltată în proximitate, de poziționare strategică și acces la facilități esențiale,” declară Vlad Musteață, CEO al North Bucharest Investments.

Datele de vânzări subliniază interesul ridicat pentru locuințe noi și nevoia rezidenților din Capitală pentru creșterea confortului și securizarea investiților.

De altfel, Bucureștiul se află în topul orașelor cu cele mai multe apartemente case și apartamente tranzacționate în luna Mai 2024, cu 3,376 unități. Conform ANCPI, topul este urmat de Timiș – 702, Brașov – 653 și Cluj – 618.


North Bucharest Investments

North Bucharest Investments (NBI) este un grup de companii din segmentul imobiliar rezidenţial, ce activează pe două linii de business – activitate investiţională şi servicii de intermediere.

NBI Group a fost fondat în anul 2011, în Republica Moldova, de omul de afaceri Vlad Musteață, iar din vara anului 2022 a intrat și pe piața din România.

Grupul North Bucharest Investments a înregistrat peste 400 de tranzacții imobiliare în 2023, în ansambluri rezidențiale noi din zona de Nord a Capitalei. Doar în ultimul an, cifra de afaceri a companiei s-a dublat de la 20 de milioane de lei, la 42 milioane de lei.

NBI gestionează cele mai importante ansambluri rezidențiale din zona de Nord a Capitalei, iar activitatea companiei se diferențiază prin servicii dedicate de digital marketing, consultanță de vânzări cu experiență în vânzarea ansamblurilor rezidențiale noi și o comunicare customizată a ansamblurilor din portofoliu pe social media, toate acestea maximizând rezultatele de vânzări ale tuturor ansamblurilor rezidențiale din portofoliul companiei.