in

Ionuț Negoiță: Prețurile locuințelor se vor dubla în 10 ani, cash-ul este Rege

Ionuț Negoiță, fondator şi CEO HILS Development, a discutat recent despre evoluția pieței imobiliare din România, invitat la o sesiune live realizată de ZF.ro.

Acesta anticipează că prețurile locuințelor se vor dubla în următorii zece ani. Proiecția este susținută de tendințele actuale de urbanizare și de cererea crescută de locuințe moderne și bine localizate.

Fondatorul HILS subliniază că investitorii trebuie să fie pregătiți pentru aceste schimbări și sugerează că „cash-ul este rege” în astfel de perioade de tranziție. Referirea se face la importanța investițiilor imobiliare, mai ales într-o piață ce se confruntă cu incertitudini economice și fluctuații de preț​.

Viziunea este împărtășită și de alți experți în domeniu, care observă o creștere a cererii pentru închirieri și pentru locuințe care oferă facilități moderne și proximitate față de punctele de interes urban​, potrivit ZF.ro .

Datorită cererii ridicate și modificărilor legislative și fiscale, fondatorul compară prețurile actuale de 1.900 euro/mp din București cu cele mult mai mari din alte capitale europene. HILS Development a realizat deja 11.000 de locuințe și continuă să dezvolte proiecte majore în diverse zone ale orașului, cum ar fi Pallady și Republica, primul proiect rezidenţial fiind demarat în 2005.

Procentul de închiriere a locuinţelor în cele două zone este de aproximativ 30%, adică o treime dintre cumpărători achiziţionează cu scopul de a închiria.

Sunt toate premisele că preţurile vor creşte. Între şapte şi zece ani de acum încolo, preţurile vor fi duble. Pe baza nZEB, locuinţele vor fi dotate cu alte tehnologii şi materiale şi mai sunt şi alte aspecte care vor creşte costul – eliminarea facilităţilor fiscale, disputa privind PUZ-urile în Bucureşti, creşterea TVA. Sigur vor mai veni şi alte taxe. Consider că preţurile nu pot merge decât în sus”, a spus Ionuţ Negoiţă la emisiunea online de business ZF Live.

Printre alte proiectele dezvoltate de Ionuţ Negoiţă, fratele său, Robert Negoiţă, ce este și primarul sectorului 3 al Capitalei, se numără HILS Pallady, HILS Brauner, HILS Splai, Palladium Residence. La începutul anului, HILS a anunţat un alt proiect nou în zona Pallady, în apropierea staţiei de metrou Nicolae Teclu. Acesta este format din şapte blocuri cu 1.194 apartamente şi 1.217 locuri de parcare, în care cota ajunge la 70 de milioane de euro. Se adaugă şi proiectele în construcţie HILS Republica – cu 370 de apartamente în prima fază, cu un total de 5.000 de locuinţe, HILS Sunrise – cu 704 apartamente, şi HILS Titanium – cu 1.194 apartamente.