in

Sixense Group, lider mondial in domeniul solutiilor pentru sanatatea structurala a constructiilor, isi consolideaza prezenta in Romania si deschide un al doilea sediu, la Cluj

Comunicat de pres─â transmis

Mariana Garștea, Director General Sixense România & SEE
Mariana Garștea, Director General Sixense România & SEE

Sixense Group, lider mondial in domeniul solutiilor pentru sanatatea structurala a mediului construit, isi consolideaza prezenta pe plan local, prin deschiderea unui nou sediu, la Cluj, dupa o prezenta de 13 ani in Romania. Anual, Sixense Romania investeste aproximativ 8% din cifra de afaceri in dezvoltarea afacerii si instruirea specialistilor sai.

 

Consolidare a business-ului pentru compania care monitorizeaza siguranta structurala a mediului construit din Romania

In 2023, Sixense Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 1,4 milioane de euro si, in prezent, are o echipa ce numara 25 de persoane. Dezvoltarea continua a companiei este marcata, anul acesta, de deschiderea unui al doilea sediu, la Cluj, pe langa biroul existent in Bucuresti.

Sixense Romania are deja in portofoliu o serie de proiecte importante in regiunea de vest a tarii si a derulat pana acum activitati de incercare cu probe pentru mai multe proiecte de infrastructura rutiera din zona, oferind, de asemenea, servicii de urmarire a comportarii constructiilor in timp in executie si in exploatare pentru o serie de constructii civile din Cluj si proximitate.

ÔÇ×Deschiderea celui de-al doilea sediu reprezinta, pentru noi, o dovada a consolidarii business-ului nostru si un raspuns la solicitarile pe care le-am primit pentru serviciile noastre, atat in sfera de proiecte publice de infrastructura, cat si in categoria de investitii si dezvoltari private. Dupa 13 ani de activitate in Romania, cu o hiper-specializare pe tot ceea ce inseamna solutii de urmarire a comportarii constructiilor in timp, ne bucuram sa crestem, sa confirmam dezvoltarea acestei nise in care activam si sa fim mai aproape de profesionistii si decidentii care au nevoie de serviciile noastreÔÇŁ, a declarat Mariana Garstea, Director General Sixense Romania & SEE. ┬á

Sediul din Cluj este format din specialisti cu experienta semnificativa: ingineri topografi, geologi si geotehnicieni. Compania intentioneaza cresterea echipei locale pe parcursul acestui an, in functie de proiectele derulate in regiune si de oportunitatile pietei. Sediul din Cluj este condus de Gabriel Costin, Coordonator lucrari de monitorizare geotehnica si principalul responsabil pentru dezvoltarea Sixense Romania in zona de vest a tarii.

Investitii anuale de peste 100.000 de euro in dezvoltarea companiei

Deschiderea celui de-al doilea sediu al companiei este parte din consolidarea afacerilor Sixense in Romania. Anual, compania investeste peste 100.000 de euro in dezvoltare, pentru activitati precum: programe de training si formare pentru specialistii sai, certificarea sau recertificarea pe mai multe standarde de calitate ale domeniului (managementul calitatii, al mediului, al sanatatii si securitatii operationale), retehnologizare si imbunatatirea echipamentelor tehnice utilizate si altele.

In 2023, Sixense Romania s-a autorizat si ca laborator de analize si incercari in constructii, devenind singura companie care are un laborator autorizat dedicat exclusiv monitorizarii structurale si geotehnice.

Inovatie in domeniu, prin solutii de monitorizare automatizata si in timp real

Misiunea Sixense Romania este sa optimizeze si sa prelungeasca durata de viata a mediului construit, prin expertiza integrata si solutii digitale personalizate si inovatoare, fiind in stransa colaborare cu dezvoltatori, proiectanti, consultanti, gestionari de infrastructura si alti profesionisti in constructii.

De-a lungul timpului, compania a contribuit la inovarea domeniului sau de activitate, prin solutii de monitorizare automatizata si in timp real, care permit urmarirea de la distanta a proiectelor de constructii complexe, cu un grad de risc ridicat. De asemenea, Sixense Romania a efectuat, numai in ultimul an, peste 50 de lucrari de incercare cu probe pentru proiecte de infrastructura rutiera, activitate esentiala pentru testarea sigurantei podurilor date in exploatare.

Printre proiectele din portofoliul companiei se numara: Prima sectiune ÔÇô Linia de Metrou 5 Bucuresti, Tunelele Danes si Sighisoara, Linia de metrou 4 Bucuresti, Lot 3 Autostrada Lugoj-Deva, Pod nou Agigea, Stadionul National de Rugby Arcul de Triumf, Stadionul de fotbal Steaua, Pod Tarnava, Pod Ulmeni, Podul suspendat de peste Dunare de la Braila (incercare cu probe), Neo Floreasca Lake, Aviatiei Tower, The Light, Millo 6, Tandem, Sema Park, Tiriac Tower, Ana Tower, Green Court C s.a.

Despre Sixense Romania

Misiunea Sixense Romania este sa optimizeze si sa prelungeasca durata de viata a mediului construit, prin expertiza integrata si solutii digitale personalizate si inovatoare, fiind in stransa colaborare cu proiectanti, consultanti, gestionari de infrastructura si alti profesionisti in constructii.

Compania ofera tehnologii de instrumentare si monitorizare a riscurilor structurale si geotehnice asociate santierelor, precum si inginerie specializata pentru diagnosticarea, protectia si intretinerea activelor (asset management) si platforme informatice digitale. Sixense Romania este prezent de peste 13 ani pe piata locala si face parte din Sixense Group, lider mondial in domeniu.

Printre proiectele din portofoliul companiei se numara: Prima sectiune ÔÇô Linia de Metrou 5 Bucuresti, Tunelele Danes si Sighisoara, Lot 3 Autostrada Lugoj-Deva, Linia de metrou 4 Bucuresti, Pod nou Agigea, Stadionul National de Rugby Arcul de Triumf, Stadionul de fotbal Steaua, Pod Tarnava, Pod Ulmeni, Neo Floreasca Lake, Aviatiei Tower, The Light, Millo 6, Tandem, Sema Park, Tiriac Tower, Ana Tower, Green Court C s.a.

Compania este si membru co-fondator al Asociatiei Profesionale de Monitorizare Geotehnica si Structurala (APMGS).

Sixense Romania are birouri in Bucuresti (Str. Banul Dumitrache, nr. 30, sector 2) si in Cluj (Str. Plevnei, nr. 35).