in

Accor aduce Swissôtel în paradisul urban din Central District Lagoon City – Budapesta

Material susținut de Forty Management

Sursa: Forty Management

Accor, lider mondial în domeniul ospitalității, își consolidează prezența în Ungaria prin anunțul legat de deschiderea viitoare a Swissôtel Budapest Lagoon. Acest proiect emblematic este rezultatul unui parteneriat între Accor și compania imobiliară elvețiană Forty Management. Proprietatea urmează să se deschidă în 2028 și este prima a brandului premium din Ungaria.

Cu 200 de camere și apartamente cu vedere la o lagună artificială de ultimă generație, pe malul Dunării, proiectul, care respectă principiile ESG, va deveni un reper al inovației în ospitalitate în regiune. Lagoon City este o reconversie ecologică și urbană a unei foste zone industriale și va fi 100% autosustenabil din punct de vedere energetic, datorită tehnologiilor ecologice, cum ar fi panourile solare și pompele de căldură.

Înființat în 1980, brandul premium Swissôtel este adânc înrădăcinat în tradiția ospitalității elvețiene. Prin întruchiparea ideii de viață bună, acesta îmbină moștenirea atemporală cu designul modern atent și o abordare deliberată a sustenabilității. Noua proprietate Swissôtel va avea rolul de hub de ospitalitate pentru Central District Lagoon City, o comunitate vibrantă construită în jurul unei lagune artificiale de minim 10,000 de metri pătrați cu apă cristalină și 3.500 de metri pătrați de plaje cu nisip fin.

– Swissôtel Budapest Lagoon este unul dintre proiectele noastre de referință în Europa Centrală și de Est. Combinând standardele de vârf ale industriei și experiența unică oferită de brandul nostru Swissôtel cu viziunea Lagoon City, un refugiu urban creat prin inovație tehnologică în slujba unui stil de viață de calitate și a sustenabilității, vom oferi regiunii o perspectivă interesantă asupra viitorului ospitalității. – a afirmat Frank Reul, VP – Development Accor Premium, Midscale & Economy “Eastern Europe, Balkans, Italy & Greece”.

Central District Lagoon City este dezvoltat de Forty Management, un dezvoltator imobiliar elvețian de proiecte inovatoare de tip mixt-use și de reconversie urbană, deținut integral de compania românească Forty Management S.A.

„La Forty Management, am prioritizat întotdeauna calitatea fără compromisuri și inovația în toate proiectele noastre imobiliare. Parteneriatul nostru cu Accor pentru dezvoltarea Swissôtel Budapest Lagoon este un exemplu al acestui angajament, combinând expertiza noastră locală cu standardele de neegalat ale Accor în materie de servicii și ospitalitate. Această colaborare nu numai că aduce valoare adăugată proiectului nostru la cele mai înalte standarde internaționale, dar marchează, de asemenea, un pas important în strategia noastră de a ne extinde proiectul mixt de regenerare urbana Lagoon City, asigurându-ne că dezvoltările noastre continuă să stabilească repere de inovație în industrie.” – a comentat Lucian Azoiței, Founder & CEO la Forty Management.

Ansamblul va fi amplasat pe malul estic al unui braț secundar al Dunării, în cartier Pesterzsébet din Budapesta, capitala Ungariei. Swissôtel Budapest Lagoon vine cu un pachet complet de ospitalitate și acces exclusiv la laguna privată cu zona de plajă, care în timpul iernii va fi transformată într-un ring de patinaj pe gheață. Hotelul va avea 200 de camere și apartamente, două restaurante, un lobby bar, spa, facilități de wellness și fitness și o sală de conferințe, precum și o parcare de 200 de locuri.

Central District Lagoon City utilizează tehnologia dezvoltată și patentată la nivel mondial de către compania americană de servicii biochimice și de apă Crystal Lagoon®. Inovația permite construirea și întreținerea lagunelor sustenabile la scară largă, la costuri accesibile, care oferă un stil de viață idilic, tipic unei stațiuni tropicale, oriunde în lume. În prezent, peste 1.000 de astfel de lagune sunt în curs de dezvoltare în întreaga lume. Forty Management este una dintre puținele companii din lume autorizate să utilizeze tehnologia Crystal Lagoon® în cadrul unui concept de lagună privată (Lagoon City).

Procesul de selecție a operatorului hotelier a fost coordonat cu sprijinul lui Mircea Ioan Drăghici, managing partner al Est Hospitality Consulting, cu o experiență de peste 23 de ani în domeniul ospitalității, expertiză în operațiuni hoteliere, consultanță și implicare la nivel asociativ.

Oaspeții cazați la Swissôtel Budapest Lagoon se vor bucura de o mare diversitate de recompense, servicii și experiențe în cadrul ALL – Accor Live Limitless, prestigiosul program de loialitate care îmbunătățește experiența în timpul și dincolo de fiecare sejur la hotel.