in

Austrotherm România – Inovație, la puterea 25

Austrotherm România, liderul pieței de izolații termice, a sărbătorit în acest an un sfert de secol de la înființare.

Compania, parte a grupului austriac Austrotherm, a intrat pe piața românească în anul 1999, inaugurând prima fabrică de polistiren expandat în București.

De-a lungul anilor, Austrotherm a demonstrat un angajament constant pentru inovare și sustenabilitate, devenind unul dintre partenerii de încredere pentru industria construcțiilor din România

De la deschiderea primei fabrici, a continuat să investească în extinderea capacităților de producție. În 2006, compania a inaugurat o a doua fabrică în Horia, lângă Tulcea, unde în 2008 a început și producția de polistiren extrudat. În 2022, a fost preluat producătorul de izolații XPS „Zentyss” din Arad, consolidându-și astfel prezența în vestul țării. Recent, Austrotherm a inaugurat o nouă fabrică EPS în Călan, Transilvania, pentru a optimiza timpii de livrare și a crește flexibilitatea logistică.

Pentru a marca acest moment important, Austrotherm România a organizat o serie de evenimente și activități speciale. Printre acestea se numără: conferințe și workshopuri destinate profesioniștilor din domeniul construcțiilor și campanii de responsabilitate socială unde compania își reafirmă angajamentul față de sustenabilitate.

În cei 25 de ani de activitate, Austrotherm România a contribuit la numeroase proiecte de referință, de la clădiri rezidențiale la mari infrastructuri comerciale și industriale. Produsele Austrotherm sunt recunoscute pentru eficiența lor energetică și durabilitatea în condiții variate, contribuind semnificativ la creșterea standardelor de construcție în România.

Aniversarea nu marchează doar un moment de retrospectivă asupra realizărilor trecute, ci și o privire optimistă către viitor, bazată pe inovație, sustenabilitate și un angajament ferm pentru excelența în domeniul izolațiilor termice.