in

Nusco Imobiliara este finanțat în cel mai mare proiect al său de către OTP Bank cu suma de 31,4 milioane euro

Michele Nusco, CEO Nusco Imobiliara

OTP Bank Romania finanțează dezvoltatorul Nusco Imobiliara cu suma de 31,4 milioane de euro, folosită pentru construirea primelor trei clădiri din totalul celor șapte aferente fazei a doua, din ansamblul rezidential Nusco City, aflat în sectorul 1 din București, potrivit Profit.ro.

Nusco City a fost lansat în iarna anului 2020 și a livrat prima fază în Q2 2023. Faza a doua își începe construcția în Q3 2023, cu primele 340 de unități și estimează un termen de livrare în Q3 2025. Constructorul proiectului Nusco City este compania Pedro Construct.

“Nusco City este cel mai mare proiect din portofoliul companiei noastre. Pe o suprafaţă de 23 de hectare, Nusco City va acomoda un număr total de peste 3.000 de apartamente, parcuri, zone verzi şi infrastructură – care vor acoperi aproximativ 40% din întreaga suprafaţă a proiectului, unităţi de învăţământ, zone comerciale dedicate, dar şi zone de birouri – ceea ce arată magnitudinea acestui proiect cu adevărat de regenerare urbană”, spune Michele Nusco, CEO Nusco Imobiliara.

A doua fază a proiectului Nusco City va include un număr de 828 de apartamente, se va întinde pe o suprafață de aproximativ 10.000 mp de teren și va avea aproximativ 46.651 mp construiți, cu tot cu subsol. Investiția totală în această a doua fază a proiectului se ridică la peste 130 de milioane de euro.

,,Reprezint cu mândrie cel mai de anvergură proiect la care am lucrat în toată cariera mea de până acum – Nusco City. Ne bucurăm să putem începe construcția fazei a doua din Nusco City, deoarece cererea pentru aceste noi apartamente a fost una colosală încă din faza de pre-sales. De altfel, întregul masterplan al Nusco City reprezintă peste 230.000 de mp, masterplan realizat cu profesioniști de top, atât la nivel național, cât și la nivel internațional”, explică Bogdan Iliescu, Directorul Comercial al Nusco Imobiliara.


Familia Nusco a intrat pe piața românească în anii `90 prin achiziția fostei fabrici de prelucrare a lemnului din Pipera, pe care a transformat-o în producătorul de uși și ferestre Pinum. Nusco Imobiliara este divizia imobiliară a grupului italian.

Portofoliul Nusco Imobiliara numără proiecte, precum Premio – ansamblu de tip rezidențial premium boutique; complex rezidențial CITTA Park; clădirea de birouri Nusco Towers; clădirea de birouri Caramfil; clădirea de birouri Floreasca One; clădirea de birouri Floreasca Two; Parcul Comercial Pipera, Nusco City Faza 1; Nusco City Faza 2 – lansată și în dezvoltare; Nusco City Faza 3 – pregătită pentru lansare; și în plină dezvoltare a celui mai nou ansamblu de vile din Nordul Capitalei –  Nusco Homes. Nusco Imobiliara a depășit borna de 1.300 de apartamente dezvoltate, iar anul acesta are în dezvoltare alte 312 apartamente și 121 de vile.