in ,

Interviu Ioan Bențe, Cofondator și CEO Nazzuro Aqua: “Am ajuns să fim cea mai complexă companie de purificare a apei din România prin cele 7 divizii pe care le-am dezvoltat”

“Am ajuns să fim cea mai complexă companie de purificare a apei din România prin cele 7 divizii pe care le-am dezvoltat având, de la proiecte simple cum ar fi un sistem pentru o familie care se proiectează și realizează într-o zi, până la proiecte foarte complicate prin care purificăm zilnic peste 1 milion de litri de apă pentru o fabrică de mezeluri, proiect realizat în 6 luni.”

Începeți dimineața cu un pahar de apă?

Da, îl am pus de seara pe noptieră și așa îmi încep ziua! Recunosc, nu imi vine natural, dar înțeleg efectul benefic al acestui obicei și m-am educat să fac acest lucru în timp!

Domnule Bențe, considerăm că fiecare dintre noi are o vocație. A dumneavoastră este una cât se poate de limpede și clară: investiți, pe lângă fonduri financiare, timp și energie spre a educa societatea cu privire la consumul de apă. Ne dorim să aflăm de unde a pornit acest gând și care a fost sursa de inspirație?

Povestea mea cu apa a început acum mai bine de 20 de ani, când am început să lucrez în acest sector pentru cel mai prolific jucător din Spania. În prima etapă a activității mele am lucrat ca și tehnician service în Madrid, făcând mentenanțe la sistemele de purificare vândute de colegii mei. A fost fascinant pentru mine să descopăr avantajele și beneficiile deținerii unui sistem de purificare a apei spuse chiar de clienți! În tot acest timp cât am activat ca și tehnician, nu am avut nici măcar un feedback negativ de la clienții casei. Acest lucru, alături de potențialul unui venit mai mare, m-a făcut să îmi doresc să intru în vânzări și să ajungem cu sistemele noastre la cât mai multă lume. Mi s-a părut activitatea perfectă, deoarece vine la pachet cu o satisfacere personală – cu cât faci mai mult bine poți să câștigi mai mult!

Practic, sursa de inspirație au reprezentat-o clienții!

Cât este de importantă apa? Suntem 70% apă, iar noi vedem, în primul rând, ca un respect adus propriului organism atenția sporită cu privire la calitatea apei pe care o consumăm în diferitele ei forme.

Aș spune că apa este alimentul nostru principal și este importantă pentru că intervine în funcțiile structurale ale organismului. Apa este importantă, dar o apă de calitate, pură, este și mai importantă!

Dacă înțelegem rolul apei în organismul uman înțelegem și cum ar trebui să fie o apă de calitate! Eu aș spune că apa este mult mai importantă decât mâncarea și, ca dovadă, putem trăi fără mâncare în jur de 30 de zile, dar fără mâncare nu mai mult de 3 zile!

După călătoria de inițiere, să îi spunem, în frumosul Madrid, ați revenit în țară, dorind să aduceți un aport semnificativ societății. Afacerea Nazzuro Aqua s-a ramificat în aproape toate segmentele de “activitate ale vieții”, începând cu mediul familiei, apoi office, industrial, horeca, iar lista poate continua. Cât este de conștientă societatea și câți sunt dispuși să aplice aceste sisteme de purificare a apei?

Am ajuns să fim cea mai complexă companie de purificare a apei din România prin cele 7 divizii pe care le-am dezvoltat având, de la proiecte simple cum ar fi un sistem pentru o familie care se proiectează și realizează într-o zi, până la proiecte foarte complicate prin care purificăm zilnic peste 1 milion de litri de apă pentru o fabrică de mezeluri, proiect realizat în 6 luni. Având o experiență cu o gamă de clienți atât de variați și diferiți ne-am dat seama ca există o lipsă de informații reale și nu avem o cultură a apei.

De exemplu, în România, cine are un puț sau un foraj crede că are o mare comoară dar, în realitate, are o mare problemă pentru că apa aceea nu este monitorizată și oricând poate fi contaminată din surse externe. Vestea îmbucurătoare este că în ultimii ani a crescut gradul de conștientizare și înțelegerea avantajelor oferite de sistemele de purificarea apei!

Deci azi suntem mult mai conștienți față de acum 18 ani când am revenit în țară.

Aș dori să ne îndreptăm puțin atenția către sectoarele rezidențial și office. În ce constă, mai exact, serviciile oferite de Nazzuro către acestea două? Făcând un pas în spate, imaginea este una amplă, ceea ce ne duce cu gândul că aceste două segmente ar fi o bază solidă pentru business-ul Nazzuro.

Atât în sectorul rezidențial cât și în cel de birouri, oferim soluții personalizate și, înainte de ofertarea unei soluții, testăm și analizăm principalii parametrii ai apei. Acest lucru este foarte important pentru că ne ajută să oferim soluția optimă pentru fiecare caz în parte! Este ca la medic… pentru a oferi un tratament eficient trebuie să ai un diagnostic pe care îl obții în urma unui consult și a unor analize. Noi, Nazzuro, analizăm principalii parametrii ai apei, “consultăm” atent nevoia clientului și inspectăm condițiile tehnice pentru montaj! Chiar dacă vorbim despre apa de la rețea, unde lucrurile sunt mai simple, apa este diferită de la oraș la oraș și chiar în multe cazuri de la cartier la cartier! Cu atât mai mult în cazul apelor din puț/foraj este foarte importantă această abordare.

Tot acest efort ne ajută să oferim clienților noștri o apă tratată și purificată optim pentru nevoia lor și o apă sustenabilă.

Deoarece credem în povești, povești reale cu oameni care au construit, suntem curioși de o experiență mai puțin obișnuită, cu care v-ați întâlnit în parcursul profesional.

Cel mai fascinant pentru mine este faptul că după 21 de ani în activitatea de tratarea apei și acum descopăr efecte neobișnuite ale apei Nazzuro!

Am să vă povestesc o întâmplare…

Lucram cu un grup mare de companii din industria alimentară pentru care am proiectat și implementat un spectru larg de soluții de tratarea apei pentru diferite aplicații. Acest grup are și o fabrică de lactate și o fermă de văcuțe!

La un moment dat, domnul președinte al grupului m-a sunat și mi-a zis că ar dori să ofere vacutelor o apă de cea mai bună calitate și să proiectez un sistem de purificare! Știam de grija dânsului și prețuirea care o are pentru angajați și clienți, dar mi s-a părut puțin exagerat să oferi o apă premium vacutelor…

Am studiat opțiunile pentru tratarea apei pentru văcuțe, am proiectat și implementat un sistem care filtra special apa pentru ele ținând cont de anumite caracteristici si particularități în acest caz!

Partea interesantă a fost că după prima lună în care vacutele au băut apa Nazzuro, specialiștii de la fermă au constatat că a crescut consumul de apă, dar a crescut si productivitatea de lapte a văcuțelor!

A fost încă o dovadă de cât de importantă este o apă de calitate pentru orice formă de viață! Vreau să îi mulțumesc domnului președinte al grupului pentru provocarea și încrederea oferită companiei Nazzuro.

Un produs calitativ vine la pachet cu un brand puternic.

Să știți că nu în totdeauna… dar noi, având un produs premium de cea mai bună calitate, am considerat crucial să investim în brand și promovare!

Avem Șansa să lucrăm cu adevărați profesioniști în marketing, creație și sunt convins vom duce acest brand acolo unde îi este locul!