in

INTERVIU VIDEO: Elite Nordic School educă voci tinere pentru un cuvânt puternic asupra viitorului. Despre viziune, schimbare și parteneriate

Sistemul de învățământ din România este un subiect sensibil, abordat preponderent cu nuanțe de tabu. Dar prezentul ne aduce în fața unor oameni care își doresc să aducă un aport acestui sistem – bază a societății. “Dacă țara (…) trebuie să aibă un loc în concertul Europei (…) apoi nu va putea ajunge prin industrie, nici prin comerț, decât numai prin învățământ.” Vorbele lui Mihail Kogalniceanu expun încă o realitate ce instigă la acțiune, iar Nordic Elite School este răspunsul unei prime astfel de acțiuni.

Într-un mediu modern şi cu cele mai noi tehnologii, unul dintre cele mai apreciate sisteme de învăţământ din lume – modelul finlandez de educaţie a fost implementat cu succes în şcoala privată Nordic Elite School din Bucureşti.

Interviu:

YouTube player

În interviul acordat, Ilkka Hendolin, Lic. Phil., Lead Expert EduCluster Finland, University of Jyvaskyla Group și Marja-Liisa Tenhunen, Coordonator Nordic Elite School, Presedinte si Director al Univ. de Stiinte Aplicate Centria din Kokkola, Finlanda au prezentat echipei Legile Afacerilor viziunea care, de la începutul lunii Septembrie 2023 construiește, cărămidă cu cărămidă generații de tineri capabili nu doar să facă față societății, ci să îmbrățișeze schimbarea, devenind ei înșiși valori.

“Ideea mi-a venit în urmă cu mai bine de 30 de ani când am co-fondat alături de domnul preşedinte Momcilo Luburici Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir. Anii au trecut, iar acest vis care era un deziderat, iată, astăzi devine o realitate. Vorbim despre o şcoală sigură, o şcoală modernă, o şcoală a viitorului unde valoarea fiecărui copil va fi definită, identificată şi mai apoi dezvoltată”, a declarat Corina Dumitrescu, fondator Nordic Elite School.