in ,

VIDEO Exclusiv: Finanțarea și alegerile electorale – principalele provocări în 2024. Ne trebuie ajutor și din partea mediului public

YouTube player

Cel de al treile interviu din serie celor cinci, oferite de către Laurențiu Lazăr, Managing Partner & Head of Investment COLLIERS România, ne dezvăluie principalele provocări ale anului 2024.

Finanțarea pentu zona imobiliară este absolut esențială. Aceasta reprezintă principala provocare de care anul 2023 s-a izbit, iar acest subiect s-a perpetuat și asupra începutului acestui an.

O altă provocare de ordin secund este reprezentată de contextul politic în care ne aflăm.

„Zona politică va fi destul de mult afectată și, sperăm noi, să nu fie prea multă gălăgie.”

După predicțiile axate pe statistici, Laurențiu Lazăr ne transmite într-o notă optimistă că 2024 va încheia toate momentele presupuse a fi tulburi, 2025 introducându-ne într-o zonă mai liniștită.

“Eu cred că România ar fi putut să fie mai departe.” iar această afirmație este susținută de minusurile provocate de mediul public. Proiectele private susțin, dar nu dezvoltă o Românie alineată la nivel European.

Privind puțin mai departe, o altă necunoscută, în special pentru 2025, este instabilitatea fiscală, care se răsfrânge asupra investițiilor. Dar, prezumând un guvern stabil, predicțiile nu indică motive de îngrijorare.