in ,

Masterplanul Nusco City, desenat de compania internațională de arhitectură Fuksas Studio

Comunicat de presă transmis

Cel mai mare proiect de regenerare urbană din Nordul Capitalei – Nusco City, dezvoltat de Nusco Imobiliara, a semnat un parteneriat cu renumitul Studio de Arhitectură Fuksas.

Masterplanul din cadrul Nusco City de care se va ocupa Fuksas Studio va redesena frontul stradal de peste 600 de metri liniari din Șoseaua Pipera, 48. În premieră și odată cu acest proiect arhitectural, zona va deveni un punct emblematic pentru București, dar și pentru România.

“Planurile noastre de dezvoltare au avut mereu o determinare aparte, astfel că, prin Nusco City ne-am dorit să îndeplinim conceptul de oraș de 15 min (15 minutes city), pentru că proiectul nostru permite cu adevărat acest lucru și oferim clienților noștri toate facilitățile de care au nevoie la doar câteva minute de casă. Totodată, pentru planul urbanistic arhitectural al proiectului am adus unul dintre cei mai renumiți arhitecți din lume – Massimilano Fuksas”, spune Michele Nusco – CEO – Nusco Imobiliara.

Cu un istoric de peste 40 de ani, compania Fuksas Studio a dezvoltat peste 600 de proiecte arhitecturale, primind numeroase premii internaționale.

“Sunt încântat să contribui la acest nou context urban, unul dintre cele mai dinamice și interesante până în prezent, printr-o colaborare cu unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața locală: Nusco Imobiliara. Viziunea dezvoltatorului pentru proiectul său de regenerare urbană în capitala României m-a inspirat într-un mod diferit pentru a mă implica direct în designul acestui plan urban”, explică Massimiliano Fuksas – Owner – Fuksas Studio.

Nusco City a fost lansat în iarna anului 2020 și a livrat prima fază în Q2 2023. Faza a doua se află în plină dezvoltare, construcția începând în Q3 2023 și va livra primele unități în Q4 2025.

Faza a doua a ansamblului va cuprinde 828 de unități, cu apartamente de tip studio dublu, cu două, trei patru camere și duplexuri exclusiviste – fază în care se estimează o investiție de peste 130 mil. euro. Prima fază a Nusco City a livrat către comunitate 622 de noi locuințe.

Portofoliul Nusco Imobiliara numără proiecte, precum Premio – ansamblu de tip rezidențial premium boutique; complex rezidențial CITTA Park; clădirea de birouri Nusco Towers; clădirea de birouri Caramfil; clădirea de birouri Floreasca One; clădirea de birouri Floreasca Two; Parcul Comercial Pipera, Nusco City Faza 1; Nusco City Faza 2 – lansată și în dezvoltare; Nusco City Faza 3 – în stadiu de concept; și în plină dezvoltare a celui mai nou ansamblu de vile din Nordul Capitalei –  Nusco Homes.

Nusco Imobiliara a depășit borna de 1.300 de apartamente dezvoltate și livrate, iar anul acesta are în dezvoltare alte 828 apartamente și 118 de vile.

Despre Fuksas Studio

Fuksas Studio, condus de Massimiliano și Doriana Fuksas, este o companie internațională de arhitectură de renume cu birouri în Roma, Paris și Shenzhen. În decursul ultimilor 50 de ani, compania a dezvoltat o abordare inovatoare prin intermediul unei largi palete de proiecte, de la proiecte urbane și până la aeroporturi, de la muzee la centre culturale și spații pentru muzică, de la centre de la birouri și până la proiecte de amenajare interioară. Fuksas reprezintă un nume care a devenit un punct de referință teoretic și conceptual în arhitectura contemporană.

Printre proiectele renumite ale Fuksas Studio se numără: The Line, Neom, Arabia Saudită (în desfășurare); Zhaoxin Huijin Center, Shenzhen, China (în desfășurare); Aeroportul Gelendzhik, Gelendzhik, Rusia (2022); Centrul Cultural CBD, Beijing, China; Piața Learown Fuda, Shenzhen, China (2020); Turnul Guosen Securities, Shenzhen, China (2019); Noul Roma – Centrul de convenții EUR “the Cloud” și Hotel, Roma, Italia (2016); Aeroportul Internațional Bao’an din Shenzhen, Terminalul 3, Shenzhen, China (2013); Arhivele Naționale ale Franței, Pierrefitte sur Seine-Saint Denis – Paris, Franța (2013); Târgul Nou – Rho-Pero, Milano, Italia (2005).