in

BRISK Group își consolidează parteneriatele transfrontaliere

Finalul lunii Februarie 2024 a adus pentru BRISKGroup o nouă vizită externă, a cărui scop principal a fost consolidarea relațiilor externe – un punct strategic esențial în dezvoltarea companiei (și a culturii organizaționale din cadrul acesteia).

Săptămâna trecută, Andrei Stoian, Partener BriskGroup, a reprezentat organizația în capitala Republicii Moldova, unde și-a asumat rolul de speaker la Forumul Economic și, de asemenea, a participat la emisiunea „Conexiuni Economice”.

Această vizită a subliniat angajamentul continuu companiei de a promova parteneriatele transfrontaliere și de a explora noi căi de creștere în regiune.

Andrei Stoian, Partener BRISK Group
Andrei Stoian, Partener BRISK Group

În perioada petrecută la Chișinău, Andrei a purtat discuții semnificative despre viitorul consultanței în construcții și ecosistemele antreprenoriale din România și Republica Moldova. Participarea sa la forum, un eveniment de înaltă anvergură organizat de International Business Society-Moldova în parteneriat cu mai multe entități de prestigiu, a evidențiat importanța colaborării strânse dintre România și Republica Moldova. La forum au participat personalități de seamă precum premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, fondatorul StarNet, Alexandru Machedon, guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Anca Paliu Drăgu și Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu. Prezența Alteței Sale Regale, Principele Radu al României a subliniat prestigiul evenimentului și valoarea inițiativelor discutate.

Contribuția lui Andrei la panelul „Dezvoltarea parteneriatelor și aprofundarea relațiilor în contextul economic actual” a oferit perspective valoroase asupra activităților Brisk Group în Moldova și a subliniat parteneriatul puternic dintre România și Moldova. El a scos în evidență potențialul vast în logistica industrială și importanța nearshoring-ului, oferind perspective strategice privind atragerea și relocarea unităților de producție din regiunea Asia-Pacific și nu numai.

Un accent cheie al discuțiilor lui Andrei Stoian, atât la forum, cât și la TVR Moldova, a fost pe rolul esențial al unei infrastructuri solide, stabilității, predictibilității și unei căi clare de integrare europeană pentru Moldova pentru a atrage mai mulți investitori din Uniunea Europeană. El a subliniat importanța critică a investiției într-un sistem educațional sănătos, modern și aliniat la realitățile actuale pentru a promova un mediu propice investițiilor.

Mai mult, vizita lui Andrei nu a fost doar despre împărtășirea unor perspective. A fost, de asemenea, o oportunitate de angajare directă cu numeroși oficiali și lideri de afaceri. Aceste întâlniri au avut ca scop extinderea portofoliului de proiecte al Brisk Group în Moldova, întărindu-ne angajamentul de a contribui pozitiv la dezvoltarea economică a regiunii și la consolidarea legăturilor România-Moldova.