in ,

Immofinanz, parte a CPI Property Group, a intrat în negocieri exclusive pentru vânzarea parțială a complexului de birouri Iride

Immofinanz discută vânzarea celui mai valoros complex de birouri al său din România – Iride Business Park, de peste drum de stația de metrou Pipera, o tranzacție cu o valoare estimată la circa 90 de milioane de euro.

Acesta este cel mai scump activ din România scos la vânzare de Immofinanz până acum, ca parte a planului acționarului majoritar al grupului, miliardarul ceh Radovan Vitek, de a lichida proprietăți de 2 miliarde de euro cu scopul achitării creditelor cu care a cumpărat Immofinanz și S Immo.

Investitorul austriac este în negocieri exclusive pentru a vinde clădiri cu o suprafață de aproape 60.000 de metri pătrați din cadrul Iride Business Park și teren aferent acestora, cu o suprafață de 12,7 hectare, care oferă un potențial de a mai dezvolta încă circa 300.000 de metri pătrați de birouri, plus 1.028 de locuri de parcare amenajate, potrivit surselor Profit.ro din piața imobiliară. Valoarea tranzacției este estimată la 90 de milioane de euro.

Întregul complex Iride cuprinde clădiri de birouri cu o suprafață de peste 83.000 de metri pătrați. Grupul medical Provita a anunțat că va deschide în cadrul complexului un spital multidisciplinar cu o suprafață de circa 25.000 de metri pătrați, închiriați pe o perioadă de 25 de ani de la Immofinanz.

Sursa: profit.ro