in , ,

Zeci de clădiri de birouri din New York, transformate în locuințe. Urmează același trend și în România?

Piața imobiliară din New York vine cu un trend care ar putea ajunge și în Europa foarte curând. Mai exact, vechile clădiri de birouri sunt transformate în clădiri rezidențiale.

Un număr de 46 de clădiri de birouri din New York City vor fi transformate în locuințe, într-un program coordonat de primăria orașului.

Patru au început deja procesul de conversie și se așteaptă să creeze peste 2.100 de unități de locuințe, conform Axios.

În cazul a patru dintre ele, a început deja procesul de transformare și se așteaptă să se creeze peste 2.100 de unități de locuințe, a declarat un purtător de cuvânt al administrației primarului Eric Adams.

În ultimii trei ani, o penurie de locuințe a contribuit la creșterea chiriilor.

Liderii orașelor și statelor din toată țara au început să vorbească despre conversia birourilor din primele zile ale pandemiei, iar acum există programe guvernamentale ample pentru a stimula procesul să prindă contur.

Criteriile de care se ţine cont atunci când se transformă aceste clădiri de birouri în locuințe se referă la fezabilitatea zonei respective și ajutarea proiectelor astfel încât să se obțină permisele necesare.

De asemenea, Primăria propune un pachet de modificări la regulamentele orașului pentru a elimina birocrația care împiedică multe aceste conversii.