in

U•Center 2 a obținut certificarea LEED v4 Platinum

București, 17 ianuarie 2024 – Forte Partners anunță obținerea certificării LEED v4 Platinum pentru U•Center 2. Procesul de certificare face parte din  conceptul fundamental de sustenabilitate al proiectului U•Center și a fost coordonat de BuildGreen, una dintre principalele companii de consultanță în domeniul sustenabilității din Europa Centrală și de Est.

Certificarea LEED v4 obținută de U•Center 2 atestă sustenabilitatea clădirii și reprezintă și o validare a abordării pe care Forte Partners o are în privința dezvoltării proiectelor de birouri, concentrată, de la concept și design și până la construcție și livrare, asupra eficienței energetice și asupra sănătății și bunăstării angajaților chiriașilor noștri”, a declarat Stephen Burke, director de construcții în cadrul Forte Partners. „Această abordare reprezintă, de altfel, baza solidă pe care am construit politicile noastre ESG. Reducerea emisiilor de dioxid de carbon, utilizarea și reutilizarea inteligentă a apei, gestionarea deșeurilor, transportul ecologic, biodiversitatea, sănătatea și bunăstarea sunt pilonii viziunii noastre de sustenabilitate”, a completat Stephen Burke.

Certificarea LEED v4 Platinum cu scorul 88 a fost acordată celei de-a doua faze a proiectului U•Center în urma evaluării în funcție de opt criterii și anume localizare și transport, sustenabilitatea proiectului, eficiența consumului de apă, eficiența energetică și a climatizării, materiale și resurse utilizate, calitatea mediului interior, inovație și prioritate regională.

Susținem cu mândrie dezvoltatorii care se concentrează pe factori riguroși legați de sustenabilitate, dincolo de criteriile clasice de certificare. Forte Partners reprezintă un astfel de exemplu, deoarece sustenabilitatea a făcut parte din strategia lor de afaceri încă din prima zi. Certificarea LEED Platinum a UCenter 2 este o dovadă în acest sens și suntem bucuroși să fim parte a unor astfel de realizări complexe. Nivelul Platinum necesită un set de acțiuni, echipamente și tehnologii sustenabile stricte, care implică eforturi semnificativ mai mari pentru a atinge obiectivele climatice actuale”, a declarat Răzvan Nica, fondator și director general al BuildGreen.

În conformitate cu politicile ESG ale Forte Partners și cu obiectivele aferente, compania se asigură că proiectele pe care le dezvoltă își îmbunătățesc constant eficiența energetică și amprenta de carbon. Această procedură, pe lângă certificarea menționată mai sus, a făcut ca U•Center 2 să fie o clădire neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon în exploatare (S&C), incluzând, printre numeroasele îmbunătățiri ale clădirii, alimentarea cu energie electrică din surse 100% regenerabile, reutilizarea apei de ploaie, prognoza meteo pentru o răcire mai performantă.

Forte Partners a anunțat, în septembrie 2023, finalizarea lucrărilor de construcție la U•Center 2, în suprafață totală închiriabilă de 35.000 de metri pătrați și faptul că proiectul este gata să-și întâmpine chiriașii. În prezent, au fost semnate acorduri de închiriere pentru aproape 30.000 de metri pătrați de spații de birouri din U•Center 2. Printre companiile care au sedii în clădirea de birouri se numără Glovo, Brinel, Eurowag.

Spațiile de retail de la parterul U•Center 2 sunt închiriate în totalitate. Auchan a inaugurat în luna octombrie 2023, într-un spațiu de 2.600 mp, un supermarket de mari dimensiuni. Tranzacția de închiriere a primit recent premiul CIJ la categoria „Best Retail Lease of the Year” în cadrul Galei CIJ Awards Romania 2023. Zona de retail din U•Center 2 a fost completată în noiembrie de lanțul de restaurante Manufaktura The Coffee Shop, care va deschide a opta sa locație, inclusiv o terasă în aer liber, în apropierea Parcului Tineretului. 

Despre U•Center

Situat pe Calea Șerban Vodă, cu acces rapid la parcurile Tineretului și Carol, la mică distanță de stația de metrou Tineretului, la 10 minute de mers pe jos de stația de metrou Octavian Udriște și cu acces facil la mijloace de transport în comun de suprafață, proiectul office U•Center are o componentă de retail la parter și este dezvoltat conform strategiei Forte Partners de a oferi toate facilitățile și caracteristicile unui trai urban modern și confortabil, în clădiri sustenabile și eficiente energetic, cu acces ușor la mijloacele de transport în comun, magazine și alte facilități sociale.

Despre Forte Partners

Forte Partners, companie fondată în 2014 și deținută de frații Jabra, Geo Mărgescu și Stephen Burke, este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari de pe piață. Forte Partners a dezvoltat până în prezent un portofoliu de proiecte în valoare de peste 550 de milioane de euro, atât în sectorul de birouri, cât și în cel rezidențial.

În trecut, Forte Partners a dezvoltat clădirile de birouri Ștefan cel Mare Building, proiectul office The Bridge, proiectul rezidențial Londra 27 și a finalizat proiectul rezidențial Aviației Park. Forte Partners a dezvoltat Inițiativa Sector 0 – Millo Offices și Tandem, proiecte office premium destinate profesiilor creative în centrul Bucureștiului – și U•Center faza 1 și faza 2. Proiectele Forte Partners au primit recunoaștere națională și internațională pentru calitatea arhitecturii. În luna octombrie 2021, Biroul de Arhitectură ADN a primit Premiul I la Bienala Națională de Arhitectură 2021 pentru Millo Offices, în calitate de proiectant al clădirii de birouri dezvoltate de către Forte Partners. Pentru mai multe informații despre Forte Partners, vizitați website-ul companiei.

Despre BuildGreen

BuildGreen este una dintre cele mai importante companii de consultanță în domeniul ESG și al sustenabilității din Europa Centrală și de Est. BuildGreen este specializată în proiectare sustenabilă, neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon, decarbonizare, audit și certificare.

Înființată în 2010, BuildGreen a fost prima companie din România care a oferit servicii de consultanță pentru construcții sustenabile și certificare. Încă de la lansare, BuildGreen a fost recunoscută în întreaga Europă ca un promotor activ și inițiator al strategiilor bazate pe sustenabilitate de înaltă calitate pentru dezvoltatorii și investitorii imobiliari – ajutându-i pe clienți să își înțeleagă impactul și riscurile materiale, să își stabilească obiective ESG și să construiască strategii ESG care să determine schimbarea.

De asemenea, echipa de specialiști interni ai BuildGreen îi ajută pe clienți să își calculeze emisiile Scope 1, Scope 2 și Scope 3, să stabilească obiective și să dezvolte strategii de reducere a emisiilor de carbon. În prezent, compania se remarcă prin unul dintre cele mai mari volume de proprietăți asistate în vederea dezvoltării durabile și a certificării în întreaga Europă – peste 350 de dezvoltări imobiliare în 18 țări din EMEA, totalizând peste 10 milioane de metri pătrați și 10 miliarde de euro în investiții.