in , ,

One Mircea Eliade Properties a obținut în instanță desființarea Asociației Salvați Bucureștiul

One Mircea Eliade Properties a obținut în instanță dizolvarea Asociației Salvați Bucureștiul. Decizia a fost dată de Judecătoria Sectorului 5, pe 20 decembrie, și nu este definitivă. 

„Admite cererea principală având ca obiect dizolvare persoană juridică, formulată de reclamanta One Mircea Eliade Properties S.R.L., în contradictoriu cu pârâta Asociaţia Salvaţi Bucureştiul. Admite cererea de intervenţie principală având ca obiect dizolvare persoană juridică, formulată de intervenientul Călina Virgil, în contradictoriu cu pârâta Asociaţia Salvaţi Bucureştiul. Dispune dizolvarea Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul. Dispune înscrierea menţiunii dizolvării Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul în Registrul special al asociaţiilor şi fundaţiilor ţinut de Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti. Dispune parcurgerea procedurii de lichidare a asociaţiei. Numeşte lichidator, în vederea îndeplinirii operaţiunilor de lichidare a asociaţiei, societatea Fast Insolv IPUR. (…) Cu drept de apel, în termen de 30 zile de la comunicare, pentru părţi şi pentru Ministerul Public, care se depune la Judecătoria Sectorului 5 București.”, se arată în hotărârea instanței.

Asociația Salvați Bucureștiu a fost înființată în urmă cu 15 ani de Nicușor Dan, actualul primar general al Capitalei. Asociația a blocat de-a lungul timpului mai multe proiecte nocive pentru oraș, care distrugeau parcuri și alte spații verzi și clădiri de patrimoniu sau zone protejate.

Dacă decizia va rămâne definitivă, procesele intentate de asociație se încheie. Acestea vizează salvarea a mai multe hectare de spațiu verde și a unor zone cu clădiri vechi, de patrimoniu.