in , ,

Volumul lucrărilor de construcții a crescut

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, în primele nouă luni, față de perioada similară din 2022, ca serie brută, cu 12,5%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 13,1%, arată datele Institutului Național de Statistică (INS).

”Volumul lucrărilor de construcții, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 12,5%. Pe elemente de structură, creșteri au avut loc la lucrările de reparații capitale (+22,7%), lucrările de construcții noi (+13,1%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (+7%). Pe obiecte de construcții, au avut loc creșteri la construcțiile inginerești (+32,4%) și la clădirile nerezidențiale (+1,2%)”, arată datele INS.

Clădirile rezidențiale au scăzut cu 7,2%.

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 13,1%, creștere evidențiată la lucrările de reparații capitale (+24,4%), lucrările de construcții noi (+13,4%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (+7,1%), scrie News.ro. Pe obiecte de construcții, creșteri au avut loc la construcțiile inginerești (+32,5%) și la clădirile nerezidențiale (+1,2%). Clădirile rezidențiale au scăzut cu 6,3%.

Septembrie 2023 comparativ cu august 2023

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut, ca serie brută, cu 0,1%, scădere evidențiată la lucrările de întreținere și reparații curente (-1,3%) și la lucrările de construcții noi (-0,1%). Lucrările de reparații capitale au crescut cu 2,7%. Pe obiecte de construcții, au avut loc scăderi la construcții inginerești (-1,1%) și la clădirile rezidențiale (-0,6%). Clădirile nerezidențiale au crescut cu 2,5%. Volumul lucrărilor de construcții a scăzut, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 1,9%, scădere evidențiată la lucrările de întreținere și reparații curente (-7%), lucrările de construcții noi (-2,2%) și la lucrările de reparații capitale (-1,8%). Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la clădirile nerezidențiale (-6,5%), clădirile rezidențiale (-4,4%) și la construcțiile inginerești (-3,0%).

Septembrie 2023 comparativ cu septembrie 2022

Volumul lucrărilor de construcții, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 9,3%. Pe elemente de structură, creștere s-a înregistrat la lucrările de construcții noi (+15,8%). Lucrările de întreținere și reparații curente și lucrările de reparații capitale au scăzut cu 4%, respectiv cu 1%. Pe obiecte de construcții, creșteri s-au înregistrat la construcțiile ingineresti (+24%) și la clădirile nerezidențiale (+1,3%). Clădirile rezidențiale au scăzut cu 11,5%. Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut, pe total, cu 10,3%. Pe elemente de structură s-au evidențiat creșteri la lucrările de construcții noi (+18%), lucrările de reparații capitale (+1,5%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (+0,5%). Pe obiecte de construcții, creșteri s-au înregistrat la construcțiile inginerești (+26,9%) și la clădirile nerezidențiale (+3,3%). Clădirile rezidențiale au scăzut cu 9,6%.