in ,

Novum Business Invest și Crosspoint Real Estate anunță un număr record de apartamente vândute în luna octombrie pentru proiectul Novum 56

Novum Business Invest, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de proiecte imobiliare, cu o experiență de peste 10 ani pe piața din România, anunță vânzări record în luna octombrie pentru proiectul rezidențial Novum 56.

Într-un context general cu multe elemente în dinamică, în care piaţa de real estate este influenţată de o serie de factori perturbatori precum creşterea dobânzilor la credite, evoluţia preţurilor şi orientarea unei categorii tot mai mari de clienţi către chirii, sectorul imobiliar reflectă o creștere continuă a cererii de proprietăți rezidențiale moderne și sustenabile.

Pe baza unei strategii reziliente cu obiective clare, dezvoltatorul imobiliar Novum Business Invest, alături de Crosspoint Real Estate, unul dintre cei mai mari furnizori locali de servicii imobiliare și unicul partener în procesul de vânzare al proiectului Novum 56, anunță un număr record de vânzări de apartamente în octombriepeste 40 de unități rezidențiale vândute într-o singură lună.

Situat în vestul Bucureștiului, pe Bulevardul Timișoara 56, în apropiere de cele mai importante puncte de interes, precum școli, universităţi, clinici medicale, centre comerciale, dar și în proximitatea mijloacelor de transport în comun, Novum 56 oferă comunității toate facilitățile unei vieți urbane moderne.

Proiectul cuprinde în prima sa fază 704 de unități rezidențiale, dintre care 165 garsoniere și 539 de apartamente cu două și trei camere, precum și 867 de locuri de parcare. Valoarea totală a investiției preconizate pentru faza întâi este estimată la peste 21 milioane euro.

Vândute în proporție de 90%, primele trei corpuri finalizate ale primei faze ale dezvoltării cuprind un număr total de 286 de apartamente și garsoniere ce urmează să fie predate clienților în următoarele luni, la obținerea recepției. În prezent, dezvoltatorul a demarat lucrările de construcție pentru următoarele patru corpuri de locuințe din această fază, în care va livra în total 418 unități, prima scară fiind vândută deja în proporție de 65%. Termenul de predare pentru următoarele două corpuri din această etapă, este programat spre finalul anului 2024.

”Noile măsuri propuse de guvern, așteptate să intre în vigoare din 2024 vor avea un impact semnificativ asupra pieței imobiliare. Intenția declarată a autorităților de a majora o serie de taxe, printre care și TVA-ul minim aplicabil la achiziționarea unei locuințe nou-construite a generat anul acesta o creștere a vânzărilor pe piața imobiliară. Conform legii, contractele încheiate în 2023 beneficiază de o cotă de TVA redusă la 5% pentru locuințele până în 600.000 lei, condiționată de finalizarea proiectului în 2024. În lumina noilor măsuri guvernamentale, proiectul imobiliar Novum 56, se încadrează în cerințele impuse de lege. Cu termen de livrare în decembrie 2024, proiectul oferă viitorilor rezidenți un avantaj în contextul fiscal actual. Astfel, vânzările record din luna octombrie reprezintă o dovadă în plus a calității pe care o oferă proiectul Novum 56 fiind susținute, în același timp și de rezultatul măsurilor fiscale, ce vor intra în vigoare din 2024.”, declară Victoria Ardelean, Senior Account Manager, Residential, Crosspoint Real Estate.

„Lucrările de construcții pentru proiectul Novum 56 au fost începute în toamna anului 2021, având ca obiectiv declarat – crearea unei comunități dinamice într-o zonă în plină dezvoltare din vestul Capitalei. Desi începutul anului 2022 ne-a adus multe provocări, în special problemele ivite în lanțul de aprovizionare și creșterea accelerată a prețurilor materiilor prime și materialelor, am păstrat ritmul construcției, am reușit reducerea decalajelor, iar cu sprijinului colaboratorilor și «comitmentul» clienților noștri am găsit cele mai bune soluții pentru a finaliza cu succes cele trei blocuri”, declară Alin Popa, CEO Novum Invest.