in

CALEFFI ne arată cum putem reduce în același timp atât costurile, cât și emisiile

Cum să reducem costurile şi emisiile cu robineții termostatici CALEFFI DYNAMICAL®

Prezentul sustenabil înseamnă pentru CALEFFI să protejeze mediul fără a renunţa la confort. Cum se poate asta? Cu soluţii performante, adecvate pentru evoluţia pieţii, a normativelor, dar în același timp respectând mediul.

DE CE SĂ COMBINAŢI ROBINETUL CALEFFI DYNAMICAL® CU COMANDA TERMOSTATICĂ?

Cuplarea robinetului termostatic CALEFFI DYNAMICAL® din seria 230 cu comanda termostatică CALEFFI din seria 200 permite obţinerea unui nivel optim de eficienţă energetică graţie unei mai bune gestionări a radiatorului.

Instalarea lor garantează o reducere reală a consumurilor de energie primară: acestea adaptează în mod automat şi dinamic fluxul agentului termic care circulă prin corpurile de încălzire, reducând costurile de funcţionare şi crescând eficienţa întregului sistem.

Un alt avantaj îl reprezintă eliminarea timpilor şi costurilor pentru echilibrarea corectă a instalaţiei, care în mod normal este efectuată de către un instalator specializat.

Indiferent dacă este vorba despre instalaţii noi sau vechi renovate, atât Normativul european CE EPBD (Energy Performance of Buildings Directive), cât şi ECODESIGN susţin că echilibrarea instalaţiei hidro-termo-sanitare este strategică pentru a reduce consumurile termice şi în consecinţă, pentru a reduce emisiile.

Sintetizând, utilizarea robineților DYNAMICAL® împreună cu comanda termostatică din seria 200 permite instalatorilor, proiectanţilor şi clienţilor finali să obţină beneficii considerabile în comparație cu utilizarea robinetelor tradiţionale.

SĂ APROFUNDĂM FUNCŢIONAREA ROBINETULUI TERMOSTATIC CALEFFI DYNAMICAL® + COMANDA TERMOSTATICĂ DIN SERIA 200

Graţie îmbinării a trei componente (robinet termostatic, vana de prereglaj şi vana de control a presiunii diferenţiale), robinetul CALEFFI DYNAMICAL are capacitatea de a gestiona mai bine puterea degajată de corpul de încălzire. Această circumstanţă este optimizată ulterior datorită capacităţii vanei de a limita pierderile de energie şi de a preveni problemele de zgomot în instalaţiile cu debit variabil. Particularitatea constructivă a robinetului permite obţinerea unui corp compact, foarte asemănător cu acela al robinetelor termostatice tradiţionale, atât la versiunea dreaptă cât şi la aceea colţar.

CUM FUNCŢIONEAZĂ ROBINETUL CALEFFI DYNAMICAL® ?

Regulatorul de presiune diferenţială din interiorul robinetului menţine ΔP la care lucrează atât elementul de prereglare, cât şi elementul de reglare a fluxului, la o valoare constantă; acest aspect este posibil graţie prizelor de presiune, executate direct pe elementul intern, care permit membranei să regleze cât mai bine poziţia obturatorului pe baza schimbărilor continue a condiţiilor de funcţionare.

Menţinând un ΔP costant, dispozitivul de prereglare intern, are capacitatea de a limita debitul maxim ce trece prin şase valori diferite pre-calibrate, pentru a obţine o echilibrare eficientă între diversele corpuri de încălzire într-un mod simplu şi intuitiv.

YouTube player