in ,

2023, un an al oportunităților – Retrospectivă Vitalis Consulting

2023 a fost un an marcat de oportunități și inovație pentru compania recunoscută și premiată în nenumărate rânduri pentru proiecte de anvergură, expertiză și servicii profesionale de Construction Management.

Anul 2023 ne-a adus oportunități și câștiguri pe mai multe planuri, începând cu portofoliul de proiecte care s-a extins și s-a diversificat, mai ales în zona de retail, industrial și sustenabilitate, continuând cu recunoașterea internațională în mai multe rânduri a eforturilor noastre de a construi mai bine, mai eficient și mai durabil în România și până la invitații la cele mai importante conferințe și evenimente din industrie, unde am avut ocazia să ne conectăm cu profesioniști de renume în Construcții și Real Estate, schimbând idei și cunoștințe și construind noi parteneriate bazate, în primul rând, pe încredere”, spune Alexandru Samoilă, Managing Director Vitalis Consulting.

Cu peste 100 de specialiști și ingineri, mai mult de 17 ani de existență pe piață și peste 400 de proiecte de construcții coordonate la activ, Vitalis Consulting este pe primele locuri în opțiunile celor mai mari dezvoltatori și investitori de pe piața construcțiilor și imobiliarelor când vine vorba de servicii de Project și Cost Management, Site Management, Monitorizare de Proiect, Fit-out Management, Due Diligence Tehnic, Coordonare Sănătate și Siguranță în muncă și altele.

Anul acesta portofoliul nostru de proiecte industriale și de retail a crescut considerabil. Am avut ocazia să coordonăm proiecte majore pentru unii dintre cei mai mari retaileri de la noi din țară, printre care se numără Kaufland, Penny sau IKEA. De asemenea, în a doua jumătate a acestui an a fost livrat proiectul Brașov Retail Park, un nou complex comercial construit pe baza unor standarde ridicate de inovație și sustenabilitate, în Brașov. Printre proiectele din sectorul industrial se numără dezvoltarea unei noi fabrici de ambalare farmaceutică în Turda, un laborator farmaceutic în Timișoara și o fabrică de componente auto în Ghiorda” adaugă Alexandru Samoilă.

Alături de ascensiunea vizibilă în cazul proiectelor industriale și de retail, echipa Vitalis este implicată și în dezvoltarea a numeroase proiecte din zona de ospitalitate. Printre acestea se numără primul Swissôtel din România, în București și hotelurile Ibis și Mercure din Sibiu.

Unul dintre domeniile în care colegii noștri au o expertiză extinsă este cel al restaurării monumentelor istorice, vizând transformarea lor în hoteluri de lux sau clădiri de birouri care îmbină arhitectura specifică acestor construcții cu inovația și digitalizarea ce domină vremurile în care trăim. Astfel de proiecte în care am fost implicați anul acesta sunt Corinthia Grand Hotel du Boulevard și Mercure Conacul Cozieni. Mai recent, am început coordonarea lucrărilor de restaurare și pentru Vila Dr. Tomescu, monument istoric din centrul capitalei ce va fi transformat într-o clădire de birouri clasă A.” continuă Samoilă.

Un alt cuvânt cheie al anului 2023 este sustenabilitatea, care vizează proiectele de energie regenerabilă din portofoliul Vitalis. Echipa de Construction Management a fost implicată pe parcursul anului în dezvoltarea mai multor parcuri fotovoltaice, peste tot în țară.

Tot Vitalis s-a ocupat de coordonarea noului spital Medicover din București, proiect finalizat în prima jumătate a acestui an și de One Cotroceni Park, unul dintre cele mai ample proiecte mixte de construcții aflate în acest moment în dezvoltare în țara noastră, coordonând atât componenta de birouri deja livrată, cât și componenta rezidențială, în plin proces de construcție.

Pentru toate aceste realizări, Vitalis Consulting a fost recunoscută național și internațional, în cadrul unora dintre cele mai importante gale de premiere: „În luna aprilie a acestui an Vitalis a primit premiul de cea mai bună firmă de Project Management din sud-estul Europei în cadrul SEE Real Estate Awards. Tot anul acesta am fost premiați pentru cea mai bună companie de Construction Management din România în cadrul evenimentului Romanian Property Awards. Toate aceste recunoașteri sunt efecte ale muncii, pasiunii și loialității colegilor noștri, care aduc la viață toate proiectele despre care vorbeam mai sus și cărora le suntem extrem de recunoscători”, mai spune Samoilă.

Echipa Vitalis crește de la an la an odată cu numărul de proiecte și parteneriate de succes pe care compania le încheie: „Încă de la început am înțeles că echipa este cea mai importantă resursă a noastră. Ne-am construit și validat valorile și misiunea companiei în funcție de asta și investim permanent în a crea oportunități valoroase pentru oamenii care rezonează cu acestea. Prezența noastră la evenimentul ConstructFest din acest an și parteneriatele cu universitățile de profil pentru oferirea de stagii de practică și internshipuri studenților la început de drum sunt inițiative care susțin și consolidează această direcție” încheie Alexandru Samoilă.

Anul 2023 a fost, prin urmare, un an al oportunităților, al inovației și al sustenabilității pentru una dintre cele mai bune echipe de management al construcțiilor din România. Prin proiecte livrate sau în curs de coordonare, prin participarea la evenimente renumite din industrie, prin premiile obținute și abordarea bazată pe flexibilitate și încredere, Vitalis Consulting și-a consolidat în acest an poziția de lider al pieței trasând direcții clare de creștere durabilă pentru perioada următoare.