in , , , ,

Constructorul român BTDConstruct & Ambient, implicat într-un proiect de anvergură: H Știrbei Palace

Palatul Știrbei de pe Calea Victoriei, unul dintre cele mai importante monumente istorice din București, promite să redevină, în aproximativ 24 de luni, un reper de seamă al capitalei. Cu o istorie de aproape 200 de ani, clădirea a avut, de-a lungul timpului, funcționalități care de care mai inedite, de la reședință domnească de protocol, la muzeu și chiar spațiu pentru evenimente, găzduind baluri impresionante, dar și serate culturale și de socializare.

Într-un comunicat de presă transmis recent, dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe anunța începerea execuției lucrărilor privind restaurarea, consolidarea și re-funcționalizarea clădirii palatului, dar și re-edificarea corpului anexă care adăpostea în trecut remiza de trăsuri.

Odată cu demararea lucrărilor, proprietarul anunța și lansarea oficială a H Știrbei Palace, primul proiect de spații retail al companiei adresat segmentului premium al pieței. Lucrările de restaurare și re-funcționalizare promit să păstreze linia proiectului inițial, de la proporții și regim de înălțime, până la detaliile care țin de design. Asta înseamnă că și fațadele, dar și elementele decorative exterioare și interioare, urmează a fi readuse la imaginea lor originală. Lucrările vor fi finalizate în aproximativ doi ani, iar antreprenorul general al proiectului este compania românească de construcții BTDConstruct & Ambient, unul dintre constructorii cu peste un deceniu de experiență în zona de construcții civile, pe piața locală.

Constructorul nu este însă la primul proiect de renovare și redezvoltare a unei clădiri cu valoare istorică, în portofoliul său regăsindu-se și clădirea H Victoriei 109 – dezvoltată tot de Hagag Development Europe, dar și diferite alte proiecte de reconversie a unor clădiri existente.

Reprezentații Hagag spun că H Știrbei Palace este unul dintre cele mai așteptate proiecte comerciale din ultimii ani și se arată optimiști atunci când vine vorba despre dinamica comercială și de închiriere: “… am reușit să atragem nume sonore din piața bunurilor de lux și mă bucur să confirm că purtăm, la acest moment, discuții avansate pentru închirierea a 90% din suprafața disponibilă.”, spune Yitzhak Hagag, cofondator și acționar al Hagag Development Europe (dezvoltatorul proiectului).

Și reprezentanții BTDConstruct & Ambient sunt optimiști atunci când vorbesc despre noul ciclu de viață al Palatului Știrbei de pe Calea Victoriei.  „În calitate de antreprenor general, suntem conștienți că un proiect de o asemenea anvergură precum H Știrbei Palace este, în egală măsură, o provocare și o responsabilitate enormă pentru toate părțile implicate. În același timp, suntem animați de ideea de a contribui la astfel de inițiative de regenerare urbană și pornim la drum cu un avantaj real, bazat pe experiența dovedită pe care echipele noastre au acumulat-o, în parcursul ultimilor ani, pe segmentul proiectelor de renovare și redezvoltare. Avem încredere că prin intermediul acestor eforturi comune, ale Hagag și ale noastre, Bucureștiul va avea pe harta sa, în curând, un nou punct de atracție: H Știrbei Palace.”, declară Răzvan Pârvulescu, Head of Business Development al BTDConstruct&Ambient.

Cu un portofoliu impresionant în zona de proiecte rezidențiale, BTD a reușit, în ultima decadă, să devină unul dintre cei mai vizibili și activi lideri din industria construcțiilor din România, clasându-se, vreme de doi ani consecutiv (2021-2022), între primii 10 antreprenori generali în construcții din țară, conform Top 10 Antreprenori Generali în Construcții realizat de IBCfocus.

Și, deși H Știrbei Palace nu este primul proiect de renovare/redezvoltare al BTDConstruct, aceasta este prima clădire monument istoric de clasa A din portofoliul constructorului român. Întrebat ce însemnătate are, pentru compania pe care o reprezintă, un astfel de proiect, Răzvan Pârvulescu, Head of Business Development, mărturisește că „de îndată ce BTD a câștigat licitația și a fost desemnată Antreprenor General, am știut că H Știrbei Palace va deveni unul dintre proiectele reper din portofoliul nostru. Iar în momentul în care s-a semnat contractul de antrepriză, am și conștientizat pe deplin acest lucru. Și cred că tot atunci am realizat cât de multe beneficii aduce, pentru oraș, un astfel de proiect. Pentru că o inițiativă atât de ambițioasă nu presupune doar un efort pentru regenerarea urbană, ci și conservarea identității culturale a Bucureștiului, contribuind la consolidarea capitalului de imagine al României. De ceea, chiar dacă proprietății i se vor aduce îmbunătățiri și modernizări structurale, esența și caracterul său autentic vor fi păstrate în totalitate. Totodată, BTDConstruct susține cu entuziasm toate inițiativele publice sau private care presupun reabilitarea clădirilor vechi și reintroducerea acestora în circuitul comercial. Așa că nu putem să nu ne bucurăm de oportunitatea de a reda măreția acestui obiectiv cu valoare arhitecturală inestimabil, parte din identitatea culturală și istorică a Bucureștiului.”

Echipa dedicată proiectului este alcătuită din profesioniști recunoscuți în domeniu, dar și de tineri animați de ideea de a contribui la modernizarea si reînnoirea zonei Calea Victoriei. Ing. Alexandru Enescu este Project Managerul desemnat, iar Ing. Răzvan Răduca este Șeful de șantier.