in , ,

Forty Management și Crystal Lagoons vor investi peste 630 milioane de euro pentru a dezvolta lagune artificiale în șapte noi orașe din Europa

Conceptul Lagoon City va fi scalat la Roma, Milano, Toulouse și Sevilla. Lagunele publice vor fi dezvoltate și in alte trei orașe din Europa în urma aceluiași acord

București, 15 noiembrie 2023 – Forty Management a anunțat că a încheiat un nou parteneriat cu Crystal Lagoons, pentru a dezvolta lagune artificiale in șapte noi orașe din Europa: la Roma, Milano, Toulouse și Sevilla vor fi dezvoltate proiecte de reconversie urbană verde de tip Lagoon City, iar alte trei orașe, ce vor fi stabilite în viitorul apropiat, vor beneficia de lagune publice (Public Access Lagoons – PAL). Aceste dezvoltări implică un pipeline de 630 de milioane de euro și se adaugă celor deja inițiate la București, Budapesta, Praga și Varșovia.

Ne bucură enorm faptul că una dintre cele mai inovatoare companii din lume, care a inventat tehnologia lagunelor artificiale, a ales Forty Management pentru a demara aceste proiecte în întreaga Europă. Împreună cu partenerii noștrii de la Crystal Lagoons ne propunem să aducem marea în unele din cele mai frumoase orașe de pe continent, să creăm comunități și să îmbunătațim calitatea vieții prin proiecte sustenabile. Aspecte precum clima blândă, oportunitățile economice și de piață pe care le-am identificat, dar și sprijinul pe care îl vom primi din partea autorităților locale pentru proiecte de o asemenea anvergură, sunt câțiva factori care au contribuit la alegerea acestor orașe pentru a scala conceptul Lagoon City. Astfel de criterii vor fi la fel de importante pentru a alege celelalte trei orașe din Europa în care vom dezvolta lagunele publice”, a afirmat Lucian Azoiței, CEO Forty Management. 

Având în vedere că am identificat oportunități extraordinare în Europa, nu am fi putut avea un partener mai potrivit decât Forty Management pentru a duce inovațiile Crystal Lagoons mai departe și a accesa mai multe piețe europene cu lagunele noastre cristaline. Experiența Forty în proiecte inovatoare și sustenabile, pe lângă succesul în dezvoltările exclusiv verzi, a condus la acest parteneriat pe termen lung. Sunt convins că vom avea o colaborare extrem de fructuoasă în următoarele decenii și că împreună vom construi comunități vibrante în unele dintre cele mai uimitoare orașe europene, cu impact pozitiv asupra economiilor acestora și asupra turismului de agrement”, consideră Jean Pierre Juanchich, Director Global Business al Crystal Lagoons.

Portofoliul Forty Management include în acest moment opt proiecte mixed-use de tip Lagoon City și 11 proiecte de tip Public Access Lagoon, ce vor fi dezvoltate în șapte țări – România, Ungaria, Cehia, Polonia, Italia, Franța și Spania, la care se adaugă trei hoteluri de lux cu un număr total de 695 de camere – Radisson Lagoon și Crest Collection la București, alături de hotelul din cadrul Lagoon City Budapesta (brand-ul hotelier va fi anuntat după finalizarea negocierilor, spre sfârșitul anului).


Despre Forty Management:

Sustenabilitatea și eficiența energetică se află în centrul tuturor dezvoltărilor companiei. Toate clădirile dezvoltate sub brandul Central District au certificări superioare în acest sens, iar Forty Management a primit numeroase premii la competiții și conferințe în domeniu, atât la nivel internațional, cât și local.

Scalarea conceptului de reconversie urbana verde Lagoon City va fi implementată prin compania subsidiara Forty Management AG, cu sediul in Elveția.

Mai multe detalii despre proiectele Central District și Lagoon City puteți găsi aici: https://centraldistrict.ro/, https://lagooncity.ro/.

Despre Crystal Lagoons®:

Crystal Lagoons® este o companie americană cu birouri în întreaga lume, care a dezvoltat și patentat o tehnologie de ultimă generație, ce permite construirea și întreținerea unor lagune artificiale de dimensiuni nelimitate, la costuri reduse, oriunde în lume. Crystal Lagoons® este prima și singura companie capabilă să le ofere clienților săi această tehnologie, brevetată în 190 de țări și care transformă piețele imobiliare atât din sectorul privat, cât și din cel public. Lider în domeniul inovației și al tehnologiei, Crystal Lagoons® își propune să contribuie semnificativ la rezolvarea unora dintre cele mai presante probleme de sustenabilitate din lume, cum ar fi lipsa apei, lipsa energiei și poluarea.

După numai un an de activitate, Crystal Lagoons® a fost evaluată la 1,8 miliarde de dolari de către Boston Consulting Group, stabilind un record internațional. În ultimii ani, Crystal Lagoons® a înregistrat o creștere spectaculoasă a cererii pentru conceptul și tehnologia sa, iar în prezent evaluarea companiei depășește 10,1 miliarde de dolari, fiind câștigătoarea celor mai prestigioase premii pentru inovație, din lume.

Daca doriti mai multe detalii despre Crystal Lagoons® puteți accesa: https://www.crystal-lagoons.com/.

Comunicat de presă