in ,

Florin Popescu – Business Unit Director Rockwool, invitat în cadrul emisiunii Legile Afacerilor: “Pentru noi, vata bazaltică se identifică în special cu siguranța la foc”

În România au loc 19 incendii zilnic. Acest lucru este cauzat de diverse motive precum: instalații electrice defecte, mijloace de încălzire improvizate, fumatul sau focul deschis. Pentru a preveni astfel de incidente, trebuie să construim responsabil. Cum? Folosind materiale rezistente la foc. Produsele ROCKWOOL fac parte din clasa A1 de reacție la foc, fiind incombustibile, acestea nu se aprind, nu ard și nu propagă semnificativ fum toxic.

Vata bazaltică ROCKWOOL: izolație cu multiple beneficii

Ce vă poate oferi vata minerală ROCKWOOL?

  • Confort termic la interior (indiferent de anotimp) – economisește energie prin menținerea unei temperaturi și climat interior optim
  • Rezistență la foc – rezistă la temperaturi de peste 1000 de grade, protejând viața și bunurile dumneavoastră
  • Izolare fonică foarte bună – blochează, absoarbe și îmbunătățește sunetele
  • Permeabilitate ridicată la vapori – permite eliminarea vaporilor și evită acumularea de umezeală la interior
  • Durabilitate – își păstrează forma, dimensiunile și performanța termică și acustică de-a lungul duratei de viață a clădirii

Vata bazaltică: o resursă naturală miraculoasă

Soluțiile ROCKWOOL vă ajută să economisiți bani pentru căldură, renovare, sănătate și, cel mai important, vă pun la adăpost viețile și bunurile. Fabricate din rocă minerală naturală, produsele ROCKWOOL garantează siguranță împotriva incendiilor.

Frecvența de răspândire a focului pe fațade a crescut de 7 ori în ultimii 30 de ani. O izolație termică integrală a fațadelor cu materiale incombustibile, așa cum este vata bazaltică ROCKWOOL, va contribui substanțial la prevenirea și limitarea extinderii unui potențial incendiu.

Datele operative de la IGSU arată că incendiile în clădirile rezidențiale multietajate, în anul 2022, au crescut cu 8% față de anul precedent. Numărul victimelor este alarmant de mare, peste 1000 de persoane.

În zilele noastre, focul se propagă de 6 ori mai repede decât în anul 1950. Dacă acum 70 de ani, erau necesare 29 de minute ca focul să cuprindă locuința, astăzi acest lucru se întâmplă în doar 5 minute. Din păcate, focul se propagă cel mai repede pe fațadele clădirilor. Dacă acestea sunt izolate cu spume chimice, riscul producerii unui foc generalizat este imens. Tocmai aici ar trebui să intervină legea și să spună care sunt condițiile minime care trebuie respectate atunci când construiești o casă sau renovezi un bloc.
Gradul de rezistență la foc al materialelor incombustibile este un factor foarte important în limitarea și prevenirea potențialelor incendii.

YouTube player