in , ,

Florin Popescu – Business Unit Director Rockwool: “Vata bazaltică, fiind rocă transformată în fibre, nu arde, nu contribuie la foc și nu emană fum toxic.”

Prezent în cadrul emisiunii Legile Afacerilor, Florin Popescu – Business Unit Director Rockwool a vorbit despre existența unui potențial foarte mare de consum de izolații în România și în regiune, despre extinderea business-ului printr-o a doua fabrică în județul Prahova, dar și despre cum vata bazaltică poate face o reală diferență în caz de incendiu.

YouTube player

 

Principalele avantaje ale izolației ROCKWOOL includ:

  • Rezistență la foc – izolația incombustibilă ROCKWOOL rezistă la temperaturi de peste 1000 ° C, oferind pompierilor timp necesar pentru a salva viețile și bunurile oamenilor.
  • Răspândirea lentă a flăcărilor – încăperile moderne de dimensiuni medii conțin mai multe materiale plastice combustibile, ceea ce înseamnă că focul se dezvoltă astăzi de 5-10 ori mai repede decât acum 50 de ani. Vata bazaltică este incombustibilă, prevenind răspândirea rapidă a flăcărilor.
  • Previne apariția incendiilor generalizate – într-o clădire izolată cu spume chimice, apariția unui incendiu poate fi fatală, deoarece focul se propagă pe fațada acesteia. Izolația ROCKWOOL pe întreaga fațadă a clădirii funcționează ca o barieră pentru a preveni răspândirea focului.
  • Robust – prin limitarea focului la o anumită secțiune mică a clădirii, izolația ROCKWOOL asigură că focul nu se va răspândi în unitățile învecinate, salvând apartamentele sau clădirile din apropiere de daune.
  • Nu propagă fum toxic – în timpul unui incendiu, fumul toxic este principala cauză a deceselor. Vata bazaltică ROCKWOOL nu contribuie semnificativ la emiterea de fum toxic, astfel fiind redus mult riscul de inhalare a fumului.

Când izolăm o casă sau vedem că se renovează un bloc, este firesc să ne punem următoarele întrebări:

  • Sunt tehnologiile de izolație aceleași în toate țările europene?
  • Care sunt cele mai sigure sisteme de izolație?
  • Putem crește gradul de siguranță la foc prin tencuială?
  • Cum poate o locuință să își piardă brusc valoarea pe piața asigurărilor?

Răspuns la toate aceste întrebări, dar și alte sfaturi despre cum să vă protejați locuințele de incendii găsiți aici: Protecție la foc (rockwool.com)