in ,

CALEFFI: Vana de siguranță anti-îngheț CALEFFI iStop®, premiată la ISH Frankfurt cu DESIGN PLUS AWARD

Concursul DESIGN PLUS AWARD premiază produsele de top care combină cu inteligență tehnologia și designul. Rolurile cheie în evaluarea produselor au fost atribuite inovației, sustenabilității și eficienței energetice.

Așadar, suntem mândri să vă prezentăm, CALEFFI ISTOP® pentru tranziția energetică.

Vana CALEFFI anti-îngheț reprezintă soluția ideală pentru a proteja instalația cu pompă de căldură de uz rezidențial, în special în cazul absenței energiei electrice. A fost recomandată și de cei mai buni producători de pompe de căldură.

Începând cu 2050, Europa are ambiția de a crea o societate cu impact zero. Au fost luate multe măsuri pentru a realiza cu succes tranziția. De exemplu, se fac multe eforturi pentru a face construcțiile mai sustenabile: mulți proprietari evaluează și efectuează schimbarea cazanelor și centralelor clasice cu pompe de căldură, fiind încurajați în această decizie și subvențiile acordate.

O evaluare de ansamblu a fiecărei situații ajută la o mai bună definire a modulului în care se poate optimiza structura instalației și cum să i se garanteze protecția și o mai lungă durată de viață.

La ora actuală, pompele de căldură mono-block sunt utilizate din ce in ce mai frecvent. Tocmai la acest tip de instalații există riscul de îngheț, iar pentru a evita acest risc, unii instalatori aleg cablul de încălzire, insa această soluție nu este optimă, în special în cazurile în care ar apărea o întrerupere la alimentarea cu curent electric.

Însă, vana de siguranță anti-îngheț proiectată de CALEFFI funcționează perfect chiar și în cazul intreruperii curentului electric, fiind mecanică.

Vana anti-îngheț este un sistem de protecție mecanică care permite evacuarea apei dintr-un circuit hidraulic. Atunci când temperatura apei în țevi scade sub 3 °C, obturatorul vanei anti-îngheț se deschide și asigură evacuarea apei (este indispensabil un grup de umplere activ). Închiderea obturatorului se efectuează când temperatura fluidului revine la 4 °C.

Vana trebuie să fie instalata doar în poziție verticală în partea de jos a țevilor, evitând racordarea la sifon și menținând o distanță de cel puțin 15 cm față de sol, pentru a evita formarea unei eventuale coloane de gheață în zona de dedesubt care ar împiedica ieșirea apei din vana.

Pe piață, pentru a soluționa această problemă, au fost comparate tipuri de vane anti-îngheț echipate cu senzor de aer pentru a gestiona funcționarea în anotimpul de vară. În condițiile unei temperaturi externe mai mari de 5 °C, intervenția vanei anti-îngheț este anihilată de prezența unui senzor de temperatură de aer. Se evită astfel intervenția vanei în timpul funcționării în regim de răcire în anotimpul de vară.

Despre CALEFFI:

Caleffi dezvoltă şi produce componente pentru instalații de încălzire, aer condiţionat, hidro-sanitare, sisteme de contorizare a căldurii şi componente specifice pentru sisteme de energie regenerabilă. Compania este liderul din Italia în producția de componente pentru instalații de încălzire, aer condiționat, sanitare și energie regenerabilă, pentru uz civil și industrial, cât și un furnizor de soluții pentru sisteme de ultimă generație din domeniul contorizării căldurii.

În 2017 a avut loc achiziția importantă a companiei CRISTINA RUBINETTERIE, iar astăzi, grupul este alcătuit din 4 companii (CALEFFI, PRESSCO, RDZ, CRISTINA), 2 companii multibrand (ALTECNIC, ALLVALVE) și 9 filiale.

Toate cele 11 fabrici ale CALEFFI se află în Italia din motive strategice: acest lucru le permite să asigure respectarea reală a standardelor de calitate impuse nu numai de reglementările internaționale, ci și de deciziile specifice ale companiei. Controlul calității este eficient și monitorizat intern 100% in toate fazele de producție.

Grupul CALEFFI are peste 1640 de angajați în întreaga lume și comercializează produse în peste 95 de țări.