in , , ,

Dedalo Agency vizează o creștere cu 20% a cifrei de afaceri, în contextul unei piețe în scădere

Datele statistice arată, în 2023, o tendință de scădere a producției interne de mobilă, în timp ce importurile de mobilier rămân la un nivel similar anului trecut

Într-un comunicat de presă transmis astăzi, 21 Septembrie 2023, Dedalo Agency, agenție de reprezentanță pentru mobilierul italian premium, transmite faptul că în 2023 vizează creșterea cifrei de afaceri până la nivelul de 700.000 de euro, adică o valoare a produselor vândute de peste 10 milioane de euro.

În primele patru luni ale acestui an piața de mobilier a trecut printr-un blocaj, cu vânzări în scădere pe fondul situației economice generale, caracterizată prin inflație crescută, care a atins 16,4% în ultimul trimestru din 2022 și 14,5% în primul trimestru al acestui an”, spune Teodora Lazăr, fondatoarea agenției de reprezentare Dedalo. „Deși prima parte a anului a debutat timid, am înregistrat o creștere a vânzărilor în perioada mai-august, iar acum obiectivele noastre sunt de majorare cu 20% a cifrei de afaceri față de anul trecut”, adaugă antreprenoarea.

O analiză a pieței de mobilier realizată de Dedalo Agency pe baza datelor statistice oficiale [1] arată că, în contextul economic dificil, producția internă de mobilier din primele opt luni din 2023 s-a situat la 87% față de nivelul înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut, în vreme ce importurile de mobilă (inclusiv corpuri de iluminat și alte accesorii) s-au cifrat la 664,6 milioane de euro în primele cinci luni ale anului, față de 656 de milioane de euro în perioada similară din 2022.

Piața de mobilier a fost afectată și de scăderile din domeniul rezidențial. Vânzările de apartamente au scăzut, la nivel național, în primele opt luni ale acestui an, la 86.000 față de 114.000 în aceeași perioadă a anului trecut. La nivelul Bucureștiului, vânzările de apartamente au ajuns la aproape 28.000 de unități în perioada ianuarie-august 2023, comparativ cu 35.500 în perioada similară a anului trecut.

Rezidențialul este cel mai important segment din care provin clienții noștri și ne-am dezvoltat mult infrastructura în ultimii ani, cu o distribuție capilară în toată România și cu mulți furnizori de produse dedicate acestui segment”, declară Teodora Lazăr. „Anul acesta, cei care au cumpărat apartamente pentru uz propriu au fost însă mai puțini, iar acest segment nu a mai contribuit semnificativ în creșterea vânzărilor. Ce ne-a ajutat și ne va ajuta să ne atingem obiectivele de vânzări sunt proiectele de pe segmentul business-to-business, precum clădiri rezidențiale pe care dezvoltatorii le amenajează pentru închiriere și cele din domeniul HoReCa, adică hoteluri, baruri și restaurante”, adaugă antreprenoarea.

Agenția de reprezentare Dedalo vizează utilizatori finali și clienți instituționali din domeniile HoReCa, office și rezidențial. Pentru toate categoriile de clienți, agenția oferă soluții și expertiză, de la analiza costurilor și recomandări de produse și până la asistență permanentă pe durata execuției, logistică și montaj. Colaborările agenției Dedalo sunt variate, de la proiecte de anvergură din industria ospitalității la proiecte independente de hoteluri, resorturi, restaurante, baruri, precum și birouri și spații comerciale. Prin divizia Project Management Rezidențial, Dedalo oferă servicii la cele mai înalte standarde pentru proiecte rezidențiale medium-high și proiecte custom-made.


Despre Dedalo Agency

Teodora Lazăr a fondat Dedalo Agency, agenție de reprezentanță  pentru mobilierul italian premium, în anul 2008. Teodora a luat decizia de a fonda Dedalo datorită pasiunii ei pentru designul italian, cultivată timp de doi ani în departamentul de marketing al unei companii de design de produs pe segmentul premium din Pordenone (Italia).

În 2010, Teodora s-a mutat la Roma, de unde a extins portofoliul Dedalo, ajungând de la trei companii reprezentante în 2008 la peste 28 de fabrici în 2023, ale căror produse premium le-a adus, în exclusivitate, pe patru piețe – România, Bulgaria, Ungaria și Republica Moldova. Printre producătorii reprezentanți de Teodora Lazăr prin Dedalo se numără Calligaris, Ditre Italia, Sangiacomo, Meson’s, Connubia, Tooy, Slamp, Ethimo, Il Fanale, Alea Office, Kastel. Dorelan, Giorgio collection, Etc.

[1] Date ale Institutului Național de Statistică