in , ,

Cine este Emilian Bălan și ce rol joacă în comunitatea Liberty Park

Vă prezentăm un interviu acordat de Emilian Balan, Managing Director – White Star Real Estate Romania, care vorbește despre principiile după care își ghidează stilul de lidership, dar și despre cele mai mari provocări din cariera sa

Intotdeauna o echipa isi formeaza viziunea si intreprinde actiunile in conformitate cu tonul prin care liderul stimuleaza pasii spre reusite. La Liberty Park, acel lider este Emilian Balan, omul care si-a indreptat mereu atentia spre cei din jur si a conferit incredere echipei prin tonul calm si increzator si printr-un mesaj simplu: ceea ce faci are o importanta mult mai mare decat ceea ce zici.

Interviu acordat de Emilian Balan, Managing Director – White Star Real Estate Romania

Cine este Emilian Balan, omul din spatele acestei echipe atat de diversificata?

EB: Plecat de pe meleaguri transilvanene, Emilian a urcat treptele unei cariere profesionale de succes in companii internationale de renume (EY, JTI, OMV- Petrom, PwC), desfasurandu-si activitatea in Bucuresti si Cluj-Napoca. Aria principala de expertiza este in domeniul financiar, Emilian fiind membru al ACCA (Association of Certified Chartered Accountants – UK). De 13 ani Emilian s-a alaturat echipei White Star (in trecut sub denunirea AIG/Lincoln), una din cele mai prestigioase companii din domeniul imobiliar comercial din Centrul si SE Europei, iar incepand cu anul 2013 Emilian a devenit conducatorul operatiunilor WSRE din Romania.

Emilian Balan, managerul, dupa ce principii se ghideaza in desfasurarea activitatilor profesionale?

EB: Activele cele mai importante ale unei companii sunt oamenii! Din acest motiv este important sa vedem in fiecare angajat nu doar un executant de taskuri, ci un om cu personalitatea lui, caruia sa-i dai sansa sa creasca, sa evolueze si sa se bucure de ceea ce face zi de zi. De asemenea, un alt principiu de baza pe care il am in vedere este comunicarea. O mare parte a problemelor care pot aparea intr-o companie provine dintr-o insuficienta comunicare intre oameni si departamente si de aceea sunt adeptul unor protocoale de comunicare cat mai eficiente, iar acolo unde observ ca apar sincope este de datoria mea sa intervin pentru a facilita buna comunicare si rezolvarea eficienta a oricarei probleme.

Piata imobiliara din Cluj vs. Bucuresti, cateva cuvinte despre acest subiect, in opinia ta.

EB: Privita cu interes din exterior si cu o anumita normalitate din interior, piata imobiliara clujeana este intr-un proces de maturizare. Ea trebuie vazuta in stransa corelatie cu dezvoltarea generala a orasului, una centrata in jurul noilor generatii lansate de universitatile clujene si a serviciilor de IT si conexe. Piata imobiliara se poate dezvolta doar in stransa corelare cu dezvoltarea demografica si a activitatii economice in general. In momentul de fata, orasul se afla pe un trend ascendent, dar anii urmatori vor ridica cu siguranta noi provocari.

Cum vezi viitorul parcului tehnologic in stransa coabitare cu proiectul rezidential?

EB: Este vorba de o relatie de simbioza intre spatiile cu diverse destinatii (office, rezidential, comercial, servicii), iar existenta in acelasi loc a acestor spatii diverse nu face altceva decat sa creeeze un nou microclimat urban. Practic, fiecare tip de spatiu potenteaza activitatea spatiilor din vecinatate, iar in final cei care au de castigat sunt oamenii, utilizatorii acestor spatii, fie ca vorbim de proprietari sau chiriasi.

Care este cea mai mare provocare din cariera?

EB: In general nu fug de provocari, ba dimpotriva, consider ca fiecare provocare ma imbogateste cu ceva. Am trecut printr-o criza financiara majora (2008-2012), prin situatii economice complexe, crize de personal, achizitii de anvergura. Probabil ca achizitia Liberty Technology Park a fost una dintre provocarile cele mai frumoase si importante din cariera mea si ma bucur ca provocarile acestei achizitii au condus la un proiect frumos, de referinta pentru Cluj Napoca si pentru cariera mea profesionala.

Care este ultima carte citita?

EB: Sunt pasionat de istorie, prin urmare ultima carte citita este din acest domeniu: “Istoria romanilor in timpul celor 4 regi”, vol II – Regele Ferdinand I, de Ioan Scurtu. Este fascinant sa descopar lucruri nestiute din istoria romanilor si sa fac corelatii interesante ale trecutului cu prezentul.

Motto-ul dupa care te ghidezi:

EB: Imi place sa cercetez, de descopar, sa invat, sa evoluez.

Emilian Balan si intreaga echipa White Star Real Estate, elementul surpriza al anului 2019, dezvoltator imobiliar recunoscut international a preluat scrierea istoriei Liberty Technology Park si o redefineste constant atat prin conceptul de property management cat si prin completarea acestuia cu noi functiuni de office, rezidential si componente de entertainment si sociale, menite sa consolideze locatia Liberty Technology Park ca una de succes pe piata locala.

 

Despre Liberty Technology Park Cluj

Gândește-te la un loc în care mai multe companii din domeniile IT&C și R&D dezvoltă, conectează, angrenează și încurajează oameni motivați și idei creative într-un flux perpetuu de dezvoltări inovatoare.

Acest loc este Liberty Technology Park Cluj, primul parc tehnologic din România, un parc de idei plasat într-un spațiu revoluționar, creat pentru a oferi condiții excepționale de creștere și dezvoltare companiilor din domeniile IT&C și R&D într-un areal inedit din punct de vedere conceptual și arhitectural.

Suntem un ecosistem dinamic pentru companii locale și internaționale alimentat de acea viziune aparte care face ca ideile să prindă viață și afacerile să prospere.