in , ,

Cordia vinde apartamentul cu numărul 10.000

Performanță de neegalat în comparație cu concurența

Volumul de locuințe pe care Cordia International l-a vândut până acum este suficient pentru a găzdui întreaga populație a unui oraș mic. Principalul dezvoltator imobiliar din Ungaria, Cordia, plănuiește un nou proiect major de regenerare urbană în Budapesta. 

Principalul dezvoltator imobiliar din Ungaria a atins o bornă importantă: în 2023, Cordia International a vândut cel de-al 10.000-lea apartament. Acesta este rezultatul a aproape două decenii de activitate și reprezintă locuințe pentru 17.000 de persoane, ceea ce înseamnă că apartamentele vândute de Cordia ar putea găzdui întreaga populație din Băilești, Dobroești sau Țăndărei. Acest volum este de neegalat în comparație cu concurența.

Aproximativ 70% din stocul de 10.000 de locuințe se află în Budapesta, Ungaria, în timp ce în Polonia, a doua piață ca mărime a companiei, au fost vândute până în prezent peste 2.400 de locuințe. În plus, Cordia a vândut peste 600 de locuințe în România, Marea Britanie și Spania – un nivel de implicare străină unic în rândul dezvoltatorilor imobiliari maghiari. Cordia are un portofoliu semnificativ pe piața locuințelor de închiriat în mai multe țări. Compania intenționează să crească în continuare ponderea construcțiilor și vânzărilor în străinătate în viitor.

Istoria Cordia își are originea după începutul mileniului cu parcul rezidențial La Siesta, cu 144 de apartamente. În cele aproape două decenii care au trecut de atunci, Cordia International a devenit una dintre cele mai importante companii de construcții rezidențiale și investiții din Europa. Lucrăm în continuare la dezvoltarea a mii de locuințe și, privind în viitor, în următorii șapte ani plănuim să vindem peste 7.000 de locuințe în Ungaria și pe piețele internaționale. De asemenea, intenționăm să creștem în continuare ponderea vânzărilor internaționale,” a declarat Tibor Földi, președintele Consiliului de administrație al Cordia International.

În multe cazuri, proiectele Cordia sunt mai mult decât simple case noi și reprezintă dezvoltări complexe de revitalizare a cartierelor. Cel mai bun exemplu este Promenada Corvin, cea mai largă stradă pietonală din Budapesta, împreună cu reînnoirea completă a cartierului înconjurător. Aici, Cordia a construit aproape 3.000 de apartamente pe o suprafață de 200.000 mp și a dezvoltat și renovat 23.000 mp de spațiu public sub egida Futureal Group. Datorită proiectului, implementat în parteneriat cu municipalitatea districtului 8, unul dintre cele mai defavorizate cartiere din Budapesta a devenit o locație populară, modernă și emblematică.

Vânzarea celei de-a 10.000-a locuințe este o piatră de hotar uriașă în viața Cordia, realizată cu ajutorul unei echipe de experți, dintre care mulți au fost alături de noi de la început. De-a lungul a aproape douăzeci de ani la Futureal Group, am combinat cu succes dezvoltarea rezidențială, comercială și de birouri în proiectele noastre naționale și internaționale de regenerare urbană. Această sinergie a dus, printre altele, la nașterea emblematicei Promenade Corvin. Aceste două decenii de cunoștințe ne vor ajuta, de asemenea, să realizăm următorul nostru mare proiect național, Marina City,” a adăugat Gábor Futó, co-fondator și acționar principal al Futureal Group.

Viitorul este pe malul Dunării

Următorul proiect de regenerare urbană la scară largă al grupului, Marina City, cu 1,2 km deschidere la Dunăre, este programat să înceapă în curând la Budapesta. Aici, o zonă de 14 hectare va fi revitalizată ca o oază de verdeață, la mică distanță de centrul orașului, lângă promenada extinsă de pe malul Dunării din nordul zonei Pesta, înconjurată de 90.000 mp de spații verzi amenajate. Dezvoltările de reînnoire urbană a cartierelor de pe piețele externe ale companiei devin, de asemenea, din ce în ce mai importante.


Despre Grupul Cordia

Cordia este unul dintre cele mai mari grupuri corporative de dezvoltare și investiții în domeniul imobiliar rezidențial din Europa, cu un brand puternic și bine cunoscut și cu o prezență în segmentele mediu și mediu-superior ale pieței de vânzare din Ungaria, Polonia, România și Regatul Unit, realizând, de asemenea, proiecte pilot în Spania.

Grupul Cordia are o experiență de peste 20 de ani și a câștigat multiple premii internaționale, printre care: „ULI Global Awards for Excellence”, „Best Mixed-Use Project in Europe” International Property Awards, Bloomberg TV, The New York Times, „Best Purpose Built Project Worldwide”, acordat de Federația Internațională pentru Real Estate (FIABCI).


Comunicat de presă transmis