in ,

Realizările sunt direct proporționale cu dimensiunea visurilor noastre

Interviu exclusiv oferit publicației Investing in Property de către Alba Noheda, CEO

Brașovul este un oraș care s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, a atins un standard înalt la nivel național, situându-se în topul primelor patru județe din țară; în continuare are foarte mult potențial de exploatat la nivel de industrie, economie și dezvoltare integrată.

În acest context, proiectele Urban Invest au contribuit semnificativ la regenerarea urbană a orașului, oferind celor care au ales să se stabilească în acest o viață de calitate, civilizată și liniștită.

Care este povestea URBAN Invest și care sunt criteriile prin care vă diferențiați pe piața de real estate din România?

Povestea Urban Invest a început în anul 2007, la construirea primului nostru proiect rezidențial și continuă să fie scrisă cu ambiție și astăzi. Încă de la început, dezideratul nostru principal a fost să oferim orașului și, în general comunităților pe care le-am creat de-a lungul anilor, o viață de calitate, la standarde europene, investind constant în materiale, tehnologie și oameni. Scopul nostru declarat este să creștem calitatea vieții celor ce ne aleg, construind responsabil, acționând cu seriozitate și, totodată, să oferim flexibilitate atunci când situația o impune. Așadar, revenind la întrebare, singurul și cel mai important reper este clientul nostru și nu ceilalți dezvoltatori, parte a industriei de real estate.

Aplecarea către nevoile și dorințele comunității este una dintre condițiile primordiale pentru care construiți? Cum transpuneți identitatea potențialilor clienți în proiecte?

Se spune că acasă le trăiești pe toate, de aceea atunci când proiectăm o locuință, avem în vedere, prin alegerile pe care le facem, să creăm o armonie a spațiului. Culorile, lumina și căldura alcătuiesc căminul, astfel că, la Urban Invest, clienții pot opta pentru încălzire în pardoseală, plăci ceramice cu texturi de lemn și piatră, parchet în nuanțe naturale și băi complet utilate, toate menite să ofere un plus de căldură și armonie casei, care prin mici detalii personale, oricine o poate transfoma ușor într-un cămin.

„Principala provocare cu care se confruntă acum industria noastră este generată de mediul macroeconomic în schimbare și acest lucru creează incertitudini și, totodată, destabilizează prețurile, mărind diferența dintre ofertă și cerere”

Piața imobiliară a fost “lovită” în ultima perioadă de anumite momente dificile din punct de vedere economic și social. Ce impact au avut aceste contexte asupra Urban Invest?

Deși a fost o perioadă cu numeroase provocări, am reușit să ne menținem ritmul, am construit constant, astfel că proiectul Urban Plaza se dezvoltă astăzi conform planului. Procesul de vânzare, deși și-a încetinit ritmul în cea de a două parte a anului, a fost unul continuu, așa că în prezent, din aproximativ 2000 de apartamente finalizate și în construcție, mai sunt la vânzare mai puțin de 300.

Ce pondere, cu privire la investiții, estimați a se aplica în cadrul complexului Urban Plaza? Sunt persoane care și-au exprimat interesul în acest sens?

Întotdeauna am fost de părere că o locuință este o investiție de neprețuit, a cărei valoare se menține în timp, cu minime diligențe. Din fericire, sunt destui oameni care cred asemenea, astfel că avem clienți care înțeleg să își securizeze economiile, investind în locuințe care, dacă sunt responsabil construite și ulterior întreținute, devin o sursă continuă de venit.

Analizând profilul clientului din ultima perioadă, ce ne puteți descrie despre noile cerințe? Respectă Urban Invest parametrii perfect egali dintre cerere și ofertă?

Principala provocare cu care se confruntă acum industria noastră este generată de mediul macroeconomic în schimbare și acest lucru, evident, creează incertitudini și, totodată, destabilizează prețurile, mărind diferența dintre ofertă și cerere. Așa fiind, în prezent nu putem afirma că există egalitate între cerere și ofertă pentru nimeni care activează în domeniu, iar clientul, pe fondul acestei destabilizări, își schimbă profilul și devine mai reticent și din ce în ce mai selectiv. Acum oamenii își doresc din ce în ce mai mult de la casa pe care vor să o achiziționeze. Se face astfel o triere în piață și rezistă cei care au muncit și s-au perfecționat constant, care au evoluat și au avut disponibilitatea de a oferi mai mult clienților, pentru că acum viața la bloc nu este doar despre timpul petrecut în apartament, ci despre un întreg complex de servicii și facilități, iar clienții sunt foarte atenți la aceste aspecte.

Doamna Noheda, v-ați transpus energia în acest nume care descrie mai mult decât o “investiție în urbanism”. De ce ați ales România, în special Brașov?

Sunt mai mult de 15 ani de când am ales România, atât pentru familia mea cât și pentru business. Transilvania mi-a plăcut în special și i-am văzut potențialul încă de la început. Mă bucur și mai mult că această regiune a cunoscut o dezvoltare atât de mare în toți acești ani și că noi, Urban Invest, prin munca noastră constantă, proiectele realizate, am avut o contribuție în acest sens.

„În toate cartierele noastre sunt diferite spații dedicate fie comerțului, educației, industriei de beauty, sănătății și așa mai departe”

Care sunt ingredientele unei cariere de succes într-o piață majoritar masculină?

În societatea în care trăim nu cred că trebuie să deținem atribute specifice, diferite de ale bărbaților, ca să ne evidențiem. Cred că femeile au demonstrat în timp că pot performa în orice domeniu își doresc, exact la fel că bărbații, fără eforturi diferite.

Care este viziunea asupra anului 2023 și cum va arăta Brașovul după finalizarea proiectului Urban Plaza? Ce proiecte aveți pe masa planurilor în viitorul apropiat?

Așa cum am mai spus, realizările sunt direct proporționale cu dimensiunea viselor noastre. Ale noastre sunt dintre cele mai mărețe, așa că la finalizarea Urban Plaza ne vom mândri cu un cartier construit la standarde înalte de calitate ce va schimba perspectivele sectorului rezidențial și, totodată, experiența locuitului la bloc. În continuare, Urban Plaza este planul nostru pentru viitorul apropiat. Avansăm într-un ritm foarte bun și suntem încântați că zona rezidențială se apropie de final, urmând zona de servicii și funcțiuni mixte.

„Acum viața la bloc nu este doar despre timpul petrecut în apartament, ci despre un întreg complex de servicii și facilități, iar clienții sunt foarte atenți la aceste aspecte”