in , ,

Reynaers, lider absolut în zona premium, pe segmentul rezidențial

Interviu oferit de către Daniel Popa, Country Manager Reynaers Aluminium România

Compania continuă strategia de dezvoltare și expansiune la nivel regional cu deschiderea de noi locații în Brașov, Constanța și Chișinău, după ce în 2021 a inaugurat trei showroomuri în Cluj Napoca, Timișoara și Iași. Inovația și îmbunătățirea continuă fac parte din ADN-ul Reynaers Aluminium. Cele mai recente proiecte pentru care Reynaers Aluminium a livrat soluții inovatoare se află în București și printre acestea se numără complexul rezidențial de locuințe Amber Forest, complexul One Peninsula și proiectul Acmanic.

Care sunt obiectivele companiei odată cu extinderea în alte orașe?

Strategia de dezvoltare a rețelei de showroom-uri ne facilitează o acoperire puternică în regiune. Astfel, prin extinderea în cele 3 locații noi vom ajunge la un total de 7 showroom-uri, ceea ce ne ajută să expunem inovațiile la care lucrăm și să ne îndeplinim obiectivele de viitor. Ne propunem să dezvoltăm gama de produse, să fim implicați în proiectele de anvergură pe piața imobiliară și să venim în întâmpinarea nevoilor, a cerințelor clienților și beneficiarilor finali.

Care sunt avantajele oferite de tehnologia Reynaers Aluminium?

Principalul avantaj al tehnologiei Reynaers constă în faptul că toate soluțiile sunt plug & play, fiind ușor de produs, montat și integrat în sistemul smart home, și ne propunem să dezvoltăm în continuare această zonă pentru a ține pasul cu cele mai noi tendințe. Oferim clienților ultimele inovații în domeniu, adaptate la cele mai noi standarde de tehnologie. Portofoliul Reynaers Aluminium pune la dispoziția celor care își doresc un confort sporit posibilitatea de a alege produse precum uși cu control acces, cu deschidere automată (amprentă, cod, smartphone), ferestre cu ventilare automată, care permit programarea la intervale de timp pre-setat sau uși culisante, motorizate cu control acces, complet automatizate. Aceste soluții excelente de automatizare pot fi integrate ușor pentru orice locuință cu sistemul de BMS al casei pentru ferestre, uși și uși glisante. În plus, soluțiile noastre durabile se potrivesc mai multor tipuri de clădiri diferite și îmbunătățesc semnificativ eficiența energetică a acestora. De exemplu, ferestrele, ușile glisante și pereții cortină foarte bine izolate limitează pierderile de energie ale oricărei clădiri.

„Pentru 2023 preconizăm o ușoară scădere a segmentului rezidențial, însă și o creștere a sectorului non rezidențial”

Cum priviți conceptul de dezvoltare durabilă?

Pentru Reynaers Aluminium, sustenabilitatea nu este un concept gol-goluț. Folosim aluminiul pentru că este un material ecologic și durabil – de fapt, 75 % din aluminiul produs vreodată este încă în uz. În plus, aluminiul este complet reciclabil. Poate fi reciclat de un număr infinit de ori, fără a-și pierde calitatea, ceea ce îl face perfect pentru toate proiectele dumneavoastră de construcții ecologice. Vorbind despre controlul luminii solare, oferim diverse soluții pentru a regla mai eficient accesul luminii naturale în proiectele medii și mari. Profilele Reynaers pentru pereți cortină din aluminiu sunt ușoare, dar rezistente, ceea ce înseamnă că pot susține panouri de sticlă mari și grele, păstrând în același timp un aspect ultra-slim. Lumina intră din abundență, iar costurile de încălzire și de energie vor scădea semnificativ. În plus, soluțiile de umbrire ușor de utilizat, cum ar fi seria BriseSoleil, protejează rezidenții împotriva căldurii solare și a strălucirii pe tot parcursul zilei, atât atunci când sunt operate manual, cât și automat. La Reynaers Aluminium, abordăm această provocare și continuăm să dezvoltăm sisteme de calitate pentru comunitățile eficiente din punct de vedere energetic de astăzi și de mâine.

Cum ați încheiat anul 2022 și care este segmentul de piață în care ați fost cel mai mult prezenți?

Putem spune că 2022 a fost un an bun, pe care l-am început cu entuziasm, încărcați de energie, pregătiți să facem față tuturor provocărilor. Am încheiat anul cu o creștere a cifrei de afaceri de aprox. 10%, evoluție susținută de proiectele importante în care am fost implicați. Această creștere nu a venit doar din volume, ci și din prețurile care au fost influențate de inflație și costul materiilor prime. Am fost prezenți în proiecte de anvergură pe piața de construcții, în special în segmentul.

Ce schimbări considerați că vor apărea la nivelul pieței imobiliare în perioada următoare?

Am asistat în ultimii doi ani la schimbări legate de cererea în piață, și anume la creșterea cererii pentru calitate, consumatorul punând din ce în ce mai mult accent pe confortul personal și devenind mai selectiv cu produsele pe care le alege. Acest lucru este însă pozitiv pentru noi, pentru că Reynaers Aluminium este deja furnizorul preferat de mulți dezvoltatori importanți, în special pe segmentul rezidențial. Cu toate acestea, pentru 2023 preconizăm o ușoară scădere a segmentului rezidențial, însă și o creștere a sectorului non rezidențial. Zona de rezidențial se va confrunta cu o încetinire, urmând apoi să se stabilizeze, în timp ce sectorul non rezidențial, mai ales segmentul de birouri, dă semne de revenire după pandemie, ceea ce va rezulta într-o creștere în următorii ani.

„Vom ajunge la un total de 7 showroom-uri, ceea ce ne ajută să ne îndeplinim obiectivele de viitor și să expunem inovațiile la care lucrăm”