in , ,

Conceptul Arcadia Apartments se dezvoltă cu noi locații

Interviu acordat de către Cosmin Slave, General Manager Arcadia Apartments Domenii

Anul 2023 a debutat cu mare interes pentru apartamentele mari, precum duplexuri, lofturi și penthouse-uri, fazele I și II din Ansamblul Arcadia Apartments Domenii, cu 520 de unități, fiind finalizate și predate integral proprietarilor încă din 2022. Construcția celei de-a treia faze va fi gata în 2024, iar până la finalul anului următori clienții se vor putea muta, după cum preconizează dezvoltatorul imobiliar.

Cosmin Slave, General Manager Arcadia Apartments Domenii

Care considerați că sunt principalii factori de succes pentru Arcadia Apartments Domenii și cum vă diferențiați de competiție?

Acest proiect a avut încă de la început un avantaj competitiv prin locația de care beneficiază și prin concept: un proiect de aproximativ 800 de apartamente, situate în opt blocuri cu regim mediu de înălțime (2S+P+5E +6-7R), parcare exclusiv subterană și curte interioară de circa 35% din suprafața de teren, situat în zona Domenii, la câteva minute de Parcul Herăstrău. Astăzi, beneficiile celor care au ales să achiziționeze un apartament în proiectul nostru s-au multiplicat. Pentru cei care locuiesc în Arcadia, achiziția realizată s-a apreciat valoric semnificativ față de momentul contractării, iar pentru micii investitori care au făcut plasamente financiare aprecierea valorii coroborată cu gradul de ocupare la închiriere și viteza de închiriere foarte ridicată au transformat achiziția, respectiv investiția, într-un succes. Cea de-a treia fază de construcție, blocurile B5-B6- B7, va aduce însă și mai multe facilități cumpărătorilor. Printre acestea se numără construcția de spații comerciale la parterul clădirilor, cu acces direct din Strada General Athanasie Enescu, unități cu suprafețe mai mari și produse premium de tip penthouse cu vedere panoramică 360, loft și duplex cu grădină. De asemenea, există îmbunătățiri în ceea ce privește materialele de construcție și dotările, pentru a spori performanța energetică. Pentru faza III vor fi folosite sisteme de închidere eficiente termic, centrală termică de imobil, ventilatoare cu recuperare de căldură, sistem centralizat de climatizare.

„Am încheiat anul cu 72 tranzacții, cu o valoare totală
de cca. 13,5 mil EUR,
și am atins un grad
de contractare de 70%
din noua faza de dezvoltare”

Câte vânzări a înregistrat compania dvs., în decursul anului 2022? A fost un an mai bun decât cel anterior?

Contextul internațional al anului 2022 a adus schimbări vizibile în parametrii economici și sociali, nu doar în sectorul imobiliar. Ceea ce am observat noi a fost un apetit sporit față de anii anteriori pentru produse de tip premium. Apartamentele cu suprafețe generoase, de tip duplex, loft, penthouse au fost sold out la sfârșitul anului trecut. În decursul evoluției dezvoltării și vânzării Arcadia Apartements Domenii, fiecare an a fost diferit față de cel anterior, iar 2022 nu face excepție de la regulă, el aducând demararea lucrărilor de execuție pentru faza III. Pe fondul notorietății consolidate și a calității recunoscute și validate de piață, anul 2022 a continuat cu un ritm de vânzări foarte bun, achiziția fiind realizată de către utilizatorii finali a căror locuință se va regăsi în Arcadia Aapartments Domenii. Putem concluziona că anul 2022 a fost un an bun pentru noi: am demarat construcția celei de-a treia faze (blocurile B5 – B6 – B7) și am încheiat anul cu un număr de 72 de tranzacții, cu o valoare totală de cca. 13,5 mil EUR, și am atins un grad de contractare de 70% din noua faza de dezvoltare.

Cum credeți că vor evolua prețurile și vânzările locuințelor?

Pentru Arcadia Apartments Domenii evoluția constantă și crescătoare a prețului este bine cunoscută ca făcând parte din politica de preț a companiei și fiind comunicată tuturor celor interesați de achiziție, astfel încât vom continua cu această politică, decizia respectivă fiind susținută de piață prin numărul de vânzări realizate: 520 de apartamente construite și vândute în primele două faze de construcție (blocurile B1- B4) și 146 din 245 de apartamente în faza III (Bocurile B5 – B7) aflate în execuție. Considerăm că prețul pentru produsele rezidențiale bune, așa cum este Arcadia Apartments Domenii va avea o evoluție ascendentă și de asemenea, vor înregistra un ritm bun de vânzare.

Ce schimbări considerați că vor apărea la nivelul pieței imobiliare în perioada următoare?

Așa cum am constatat în decursul timpului, una din principalele schimbări o reprezintă creșterea constantă a nivelului de educație imobiliară a cumpărătorilor. Aceștia aleg produsul Arcadia Apartments Domenii datorită locației, conceptului, administrării proprietății în condiții optime, realismului și predictibilității în ceea ce privește promisiunile făcute. Estimarea noastră este că în piața imobiliară vor rămâne jucători serioși, profesioniști, credibili, care vor livra produse de calitate, în acest fel aducând și satisfacție suplimentară cumpărătorilor.

Care este pasul următor în agenda strategică a companiei Arcadia Apartments Domenii? Ce proiecte are compania dvs. în planificare în acest moment?

Suntem în ultimele faze ale conceptului ultimului bloc (B8), un produs poziționat pe segmentul premium, ce va avea circa 50 de unități locative și a cărui construcție va începe anul acesta. Conceptul Arcadia Apartments se va dezvolta cu alte locații pe care le avem în lucru și a căror lansare o vom anunța la momentul oportun.

Care sunt principalele avantaje competitive ale pieței românești?

Piața imobiliară românească are câteva caracteristici care o fac atractivă. În primul rând trebuie să punctăm faptul că este formată preponderent din proprietari de unități rezidențiale, fiind țara cu cel mai mare număr de proprietăți deținute de proprietari unici, din Uniunea Europeană. În al doilea rând, piața imobiliară rezidențială înregistrează o cerere constantă pentru unități rezidențiale, ceea ce conferă predictibilitate pentru investitori.

Și, nu în ultimul rând, piața imobiliară din România încă oferă randamente satisfăcătoare pentru investiția imobiliară.

„Piața imobiliară din România încă oferă randamente satisfăcătoare pentru investiția imobiliară, fiind țara cu cel mai mare număr de proprietăți deținute de proprietari unici din UE”